woensdag, april 24, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Joris van der Meij: ,,LSVV’70 niet in toto opnemen”

Joris van der Meij: ,,LSVV’70 niet in toto opnemen”

-

Schoonmoeder moet met een bezoek worden vereerd of het aquarium moet die zaterdagmiddag worden schoon gemaakt. En zo zijn er nog tal van redenen waarom Freek Jansen en Jan Nonkes elke week moeten puzzelen om een elftal op de been te kunnen brengen. Jansen (ook bekend van VI) zelf nam jaren terug al afscheid als speler, maar nog regelmatig moet hij zijn kicksen van zolder halen. Onlangs prijkten ook de namen van Alphert Christina en Alen Stjepanovic weer op het wedstrijdformulier. Spelers die ook al jaren andere hobby’s er op na houden. Het maakt dat LSVV’70 aan een teleurstellend seizoen bezig is en dit keer mogelijk gevolgen krijgt. Met nog vijf andere clubs (MMO, Football Factory, Woubrugge, Roodenburg en Bernardus) wordt er gestreden om lijfsbehoud. Drie ervan zijn straks het haasje en zakken nog verder weg naar de nieuw te vormen vijfde klasse.

Joris van der Meij, geboren in Apeldoorn en eerder uitkomend voor Robur et Velocitas, speelt dit seizoen ook bij LSVV’70 en moet zich regelmatig voorstellen aan ‘nieuwe’ spelers. ,,Daar staat de club om bekend, maar het is dit seizoen wel heel gortig. Wel moet ik stellen dat het ook met heel veel blessures te maken heeft. De spoeling werd steeds dunner en dat zie je terug in de resultaten. Afgelopen zaterdag kwamen we echt beschamend voor de dag tegen Kickers’69. Geen briljante ploeg, maar toch was het halverwege al 0-4 (uitslag 1-4, HK). Een week eerder speelden we in de eerste helft ook al zo belabberd tegen Roodenburg. In de rust werd er toen wel over de vijfde klasse gesproken. Gelukkig konden we die pot nog wel ombuigen in winst, maar we staan er nog steeds beroerd voor.”

In de resterende zes potjes speelt de studentenvereniging nog vier keer uit en wordt er gestart bij koploper Teylingen. ,,Een zware kluif, dat zeker. We willen daar echter verrassen. Sterkhouders Jos van Beuningen en Jiddo Doornenbal zijn er weer bij en die stootkracht kunnen we zeker wel gebruiken. Daarnaast spelen we nog tegen drie concurrenten en er liggen dus voldoende kansen om ons nog veilig te spelen. Helder is wel dat we er nu elke wedstrijd moeten staan want anders kan het fout aflopen. Ik ben een neef van Bart Ramselaar en in gesprek gaf hij wel eens aan dat je nooit FC Utrecht, zijn club, moet spelen in de toto. Een onberekenbare ploeg. Ik kan nu best zeggen dat je ook beter niet kunt inzetten op LSVV’70.”

Van der Meij speelde op een enkele wedstrijd na wel alles. ,,Ik ben de Benjamin van dit best belegen elftal en kan gerust stellen dat ik topfit ben. We speelden laatst een duel met vijf man achterop en toen stond ik centraal met Jansen en Wouter Huisman. Met een beetje fantasie hadden zij mijn vader kunnen zijn. Ik ben ook de enige echte student in het team. Daar worden best veel lolletjes over gemaakt. Wat mij betreft prima dat ik buiten mijn bubbel ben gegaan. Ik heb het ook uitstekend naar mijn zin hier. We kunnen allemaal goed relativeren en het plezier staat voorop. Nee, ik ken geen ergernis als spelers er niet bij kunnen zijn. Dat is LSVV’70. Ik weet ook dat we best kunnen ballen als we compleet zijn.”

De morgen 22 jaar wordende student Rechten (bezig aan master Civiel recht) woont in de binnenstad van Leiden en roept andere (nog niet) voetballende studenten op om zich aan te sluiten bij LSVV’70. ,,Omdat het een unieke club is met unieke mensen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om in deze klasse te blijven. Voetballend horen we thuis in de vierde klasse. Mocht dat alsnog niet lukken dan spreken we niet van een drama.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read