woensdag, april 24, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Jurgen Bouwman (LSVV’70): ‘Komt dat schot’ met Groenendijk als schutter!

Jurgen Bouwman (LSVV’70): ‘Komt dat schot’ met Groenendijk als schutter!

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Dat typeert nu onze club het beste, van de achttien spelers negen afmeldingen, vijf vervangers en niet de minsten en met veertien spelers zonder spits de strijd met het sterke BSC’68 aangaan. Als dan Gerben Groenendijk, met een schot waar Joop van Daele jaloers op zou worden, in de slotminuut de bal in de winkelhaak van het doel laat verdwijnen en voor de definitieve 2-2 eindstand zorgt dan is het een schitterend gezicht om al die trouwe supporters in de hekken te zien klimmen”, aldus de helder analyserende en zeer spraakzame LSVV’70-aanvaller Jurgen Bouwman.

Met de vorige week zwaar bevochten 1-1 bij Warmunda was Freek Jansen met zijn medespelers benieuwd of deze lijn kon worden doorgetrokken. Zijn zinsnede dat de Leidenaren dit seizoen veel wisselmogelijkheden hadden, werd zeker vandaag bewaarheid. Een tiende plek met 4 uit 3 waar de ploeg uit Benthuizen maar 2 punten meer had maar wel derde stond. Bouwman: ,,Ondanks alle wisselingen begonnen we redelijk, maar door het ontbreken van de VAR legde de scheids bij ons de bal toch op de stip waar veroorzaker Berend Verdoes toch dacht aan een typisch gevalletje ‘buiten de zestien’.” Deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten, 0-1, maar Verdoes maakte na een voorzet van Groenendijk zijn fout, die geen fout bleek te zijn volgens velen, de 1-1.

,,Maar kort voor rust schoot een BSC’68-aanvaller een toverbal op onze doelman Thomas Waasdorp die met een Bruce Grobbelaarachtige redding de bal net op de doellijn dacht te stoppen. Maar onze eigen assistent-scheidsrechter, na deze vlagactie voorzien van de bijnaam ‘IJzeren Rinus’, wees staande op de achterlijn met zijn vlag naar de middenstip, 1-2. Er volgden nog vele kansen voor het sterk spelende BSC’68. Maar met de betere slidings konden we een verdere achterstand voorkomen. Als ze dan met twee spelers op onze doelman opstomen met een vrij veld voor zich en dan nog niet weten te scoren dan vraag je er ook om”, aldus Waasdorp.

Het was in de slotminuut Groenendijk die met zijn afstandsschot voor de 2-2 eindstand zorgde. De onvrede over hun geleverde spel en de vele gemiste kansen leverde de uitploeg ook nog enkele gele kaarten op. Bouwman: ,,Ze deden zichzelf echt tekort, pure frustratie over het eindresultaat denk ik dan. Maar bij ons pegelde Leo Casteel ook een bal op hun lat en kregen wij twee ‘lijntjes-doelpunten’ tegen. Maar met dit gelijke spel mogen we zeer tevreden zijn. En over twee weken naar Zoeterwoude Dorp voor de wedstrijd tegen SJZ. Daar hebben we nog iets mee goed te maken na vorig seizoen.”

Met dit gelijke spel kwam LSVV’70 op 5 uit 4 op plek acht waar BSC’68 één plekje zakte met nu 7 uit 4. Over twee weken trekken zij ook naar Zoeterwoude maar dan naar Meerburg, de Rijndijkers. LAV gaat het volgen.

LSVV’70 – BSC’68 2-2 (1-2). BSC’68 0-1 (strafschop), Verdoes 1-1, BSC’68 1-2 en 90. Groenendijk 2-2.

Basisopstelling LSVV’70: T. Waasdorp, Bouwman, Jansen, Huisman, Flippo, Schaddé van Doren, Casteel, Groenendijk, Verdoes, Petersen, Bloemzaad.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read