donderdag, april 25, 2024
HomeSJZInterviews SJZJurian de Klerk: ,,SJZ deed zich echt tekort uit bij het sterke...

Jurian de Klerk: ,,SJZ deed zich echt tekort uit bij het sterke NSV’46”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk stond NSV’46 tweede en is een 1-1 uit bij hen zeker niet slecht. Maar als je de wedstrijd terug zou bekijken, en je telt alle echte doelkansen en kleinere mogelijkheden, dan hadden we echt met drie punten in de knip van het veld moeten stappen. Helaas was dat nu niet het geval. Dan moet dat komende zaterdag tegen Teylingen, een oude bekende van ons, maar gaan gebeuren”, aldus de SJZ-verdediger Jurian de Klerk.

Beide teams hadden een goede laatste wedstrijd achter de kiezen. Zo won SJZ thuis met een sterk collectief met 4-0 van LSVV’70 met alle vier de doelpunten na rust. En NSV’46 wist bij het thuis moeilijk te verslaan Warmunda met 1-3 te winnen waar nieuwkomer Robin van Koert twee treffers liet noteren. Dat bracht de groen-witten op een zesde plek met 7 uit 5 en de thuisploeg op een tweede plek met 11 uit 5.

 

De Klerk: ,,Maar al rap na het eerste fluitsignaal moesten we ons systeem al gaan omzetten, want we hadden echt geen antwoord op hun 4-4-2 opstelling. Toen de trainer ons anders had neergezet liep het ineens wel goed bij ons en gingen we ook echt beter voetballen. Daardoor konden we ook met 0-1 de rust ingaan nadat Jari van Kampen een uitbraak prachtig afrondde. Dan zitten we natuurlijk allemaal met een best tevreden blik in de kleedkamer want deze tegenstander werd door velen toch ingeschat als een mogelijke kampioenskandidaat in de vierde klasse. Logisch dat onze trainer, Arie van Duijn, hamerde op het op dezelfde wijze spelen van ons spelletje in de tweede helft.”

Die wens was niet aan Zoeterwoudse dovemansoren besteed, want SJZ pakte direct na rust het initiatief. Het was voor de meegereisde supporters echt wachten op de 0-2. De Klerk: ,,Maar als die uitblijft, kan je er op wachten wat er dan gaat gebeuren. We kennen allemaal toch die Nederlandse voetbalwetten. En ja hoor, na een kwartier in de tweede helft speelde NSV’46 een kans goed uit, 1-1. Toch kregen we het laatste half uur nog diverse mogelijkheden en ook echte doelkansen, maar het bleef uiteindelijk toch 1-1.”

 

SJZ kwam zo op plek zeven met 8 uit 6 (10-8), daalde dus één plaats, waar de thuisploeg NSV’46 tweede bleef staan met 12 uit 6 (18-7). Komende week is dus Teylingen de tegenstander op Sportpark Haasbroek. ,,Zij verloren vandaag thuis met 0-1 van Warmunda dus die hebben zeker iets recht te zetten komende zaterdag tegen ons. Wij gaan er ook alles aan doen om de drie punten in Zoeterwoude te houden. Die twee verliespunten, zo voelde het wel vanmiddag met de 1-1 uit bij NSV’46, hadden eigenlijk niet gehoeven. Maar dan moeten we ze er wel inschieten”, aldus de kritische toon van de SJZ-verdediger.

NSV’46 – SJZ 1-1 (0-1). 30. Van Kampen 0-1, 60. NSV’46 1-1.

Basisopstelling VV SJZ: Koek, De Klerk, Versteegen, Plooij, Mike Hensing, Mitchell Hensing, Vink, Van Rijn, Griffioen, Van Kampen, Lagerberg.

Foto’s: met dank aan Kees Verhaar.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read