vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseKickers’69 maakt het Warmunda alleen in de slotfase even lastig

Kickers’69 maakt het Warmunda alleen in de slotfase even lastig

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Na de 0-3 met nog maar kort te spelen dachten we dat we er al waren en gingen we veel te nonchalant spelen. Kickers’69 scoorde twee keer snel achter elkaar en zo kregen we het nog moeilijk. De vierde van onze kant van Matthew van Ulden gaf lucht en de 3-4 via een penalty in de laatste minuut deed er niet meer toe.”

Robert Steemers is vanzelfsprekend blij met de zege, maar kijkt ook verder dan de uitslag alleen: ,,We speelden een prima wedstrijd. Weliswaar creëerden we niet veel kansen in de eerste helft, maar na de thee liepen we redelijk makkelijk weg. De vorm is duidelijk groeiende en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen. Vandaag kwamen er weer twee spelers terug van een blessure en het zal niet lang meer duren voor we echt compleet zijn. De jonge gasten die de afgelopen tijd zijn ingevallen deden het prima hoor, maar met een volledige selectie waar de trainers uit kunnen kiezen is het makkelijker voetballen. Zaterdag spelen we tegen SJC. Die hebben evenveel punten als wij, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Willen we nog een rol gaan spelen in de strijd om de tweede periode, dan moeten we winnen. Ik zou niets liever willen dan in de zomer nog lekker ballen voor de prijzen. Als we zaterdag verliezen is het over en spelen we nergens meer voor. Ik moet er niet aan denken. Drie punten pakken dus aanstaande zaterdag.”

Door de zege van de Warmonders hoeft de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer niet meer naar beneden te kijken. Dat gaatje lijkt geslagen en daarnaast staan er nog heel wat ploegen tussen. Steemers en consorten willen dus nog gaan voor een prijs, maar kijken zeker ook uit naar zaterdag 14 mei. Dan komt buurman Teylingen op bezoek. Een duel waar al ruimschoots naar wordt uitgekeken.

Kickers’69-Warmunda: 3-4 (0-1). Winkelman 0-1, Steemers 0-2, Van Bentem 0-3, Mollers 1-3, Straathof 2-3, Van Ulden 2-4, Van den Hoorn 3-4.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read