vrijdag, juni 9, 2023
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Kickers'69 zwaar onder de maat

Kickers’69 zwaar onder de maat

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Kickers’69 is op de eerste speeldag fors onderuit gegaan. Als gastheer kreeg het tegen NSV’46 alle hoeken van het veld te zien. Bij rust was het al 0-5 en na de pauze kwamen er nog twee treffers bij voor de ploeg uit Noorden. Dennis Bos sprak na afloop geen woord Spaans. ,,Het had ook zomaar 0-10 kunnen zijn. Van al onze intenties kwam vanaf de eerste minuut niets terecht en na de vlotte 0-1 was het eigenlijk al klaar. Zij bleven zelfs na de 0-6 gretig. Gretigheid heb ik aan onze kant niet gezien en dan ga je er dus zo vanaf.”

Op 4 juni van dit jaar sloot de formatie uit Leimuiden de competitie af met een 10-1 nederlaag op bezoek bij Teylingen. Voor Kickers’69 had het uiteindelijk geen consequenties want Bernards eindigde met een iets minder doelsaldo op de elfde plaats en degradeerde. Bos gaf voorafgaand aan het seizoen al aan dat zijn ploeg wekelijks 100 procent inzet zal moeten tonen in een klasse waarin veel clubs in de problemen kunnen komen. ,,Wanneer je dan bij het begin meteen verzaakt, is dat teleurstellend en pijnlijk. Zeker tegen een goede ploeg als NSV’46. Wij wilden ze met veel passie gaan bestrijden, maar binnen een poep en scheet scoorden ze al en daarna hebben we slechts achter de feiten aan gelopen. We hebben simpelweg voetballes gekregen.”

Bos vervolgt: ,,Als iedereen strijd zou hebben geleverd en het wordt dan 0-7 dan heb ik daar vrede mee. Soms moet je nu eenmaal je meerdere erkennen, maar die strijd hebben we nu niet opgebracht en dat kan ik mijn ploeg verwijten. Een mentaal ‘dingetje’ en dat zal volgende week dik anders moeten. Dan spelen we weer tegen Teylingen en daar bewaren we dus slechte herinneringen aan. Weliswaar hebben zij wat ingeleverd, maar het is nog steeds een prima ploeg voor deze klasse. We zullen er volgende week wel moeten staan anders krijgen we weer een pak slaag. Tenslotte spreek ik mijn waardering uit over NSV. Ik zag daar goede voetballers en aanjagers en zij wilden er voor blijven gaan. Tja, ik had me de eerste speelronde anders voorgesteld.”

Basisopstelling Kickers’69: Tent, B. van Vliet, Bakker, De Rijk, Hup, Haring, N. van Vliet, Van de Hoorn, Mollers, Straathof, Witkop.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read