donderdag, maart 28, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Hekkensluiter Kickers’69 heeft geen vrees voor de kelderklasse

Hekkensluiter Kickers’69 heeft geen vrees voor de kelderklasse

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Kickers’69 kwam dit weekend in eigen huis in actie tegen mededegradatiekandidaat SJC. De bezoekers wonnen de ontmoeting met 0-1. Komende zaterdag speelt Kickers’69 haar laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar bij Hazerswoudse Boys, maar de Leimuidenaren weten nu al dat zij als rode lantaarndrager van de vierde klasse de winterstop ingaan. Kickers’69-trainer Dennis Bos blikte terug op de wedstrijd en sprak ook zijn verwachtingen uit over de tweede seizoenshelft voor zijn ploeg.

Dennis Bos: ,,Het was van beide kanten een matige vertoning. Ik denk dat je als toeschouwer van deze wedstrijd niet erg bent verwend geraakt, zeker met ook nog dat dunne windje langs de kant. In de eerste helft lukte het ons om goed druk te zetten en speelden we met veel inzet, maar tot kansen leidde dit niet. SJC was vooral met verre inworpen gevaarlijk, maar het bleef 0-0 bij de rust.”

,,In de tweede helft scoorde SJC na 20 minuten spelen de 0-1. We hebben niet veel mogelijkheden gehad op de 1-1 en na de rode kaart voor Danny Mollers werd het er voor ons ook niet makkelijker op. Mike Straathof was bij ons vandaag een lichtpuntje, hij speelde een dijk van een wedstrijd. Door deze nederlaag staan we nu vaster op de laatste plaats. We gaan er alles aan doen om ons te handhaven en ik wil zeker niet nu al de handdoek in de ring gooien, maar makkelijk zal het niet gaan worden. Door de versterkte degradatieregeling en door de instroom van sterke clubs in de vierde klasse is het voor dorpsclubs als Kickers’69 in deze klasse een stuk lastiger geworden. Als ik eerlijk ben, dan denk ik dat de vijfde klasse, ook wel de kelderklasse genoemd, ook het juiste niveau is voor Kickers’69. Daarnaast denk ik dat het voor zo’n jonge ploeg ook fijner is om je op een niveau lager te ontwikkelen, want van wekelijks op je tenen lopen word je als speler ook niet beter. Daarnaast mis je als speler nu ook de succeservaring die bij winnen hoort. Soms is het beter om een stapje terug te doen, om daarna weer stapjes voorwaarts te kunnen maken’’, aldus een realistische Bos tot besluit.

Kickers’69 – SJC 0-1(0-0)  65. Van der Zalm 0-1.

Basisopstelling Kickers ’69: Tent, Witkop, Van der Hoorn , M. Straathof, Hup, Haring, B. van Vliet, Roos, N. van Vliet, J. Straathof, Otgaar.

Must Read