donderdag, april 25, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgKrakerrr van de Week, deel 2: Broedertwist met een knipoog

Krakerrr van de Week, deel 2: Broedertwist met een knipoog

-

In de vierde klasse A staat komend weekend in Hoogmade het treffen tussen MMO en Meerburg op het programma. Deze ontmoeting mag gezien haar historie (beide ploegen troffen elkaar in het verleden, toen nog op de zondag, al tientallen keren in de toenmalige Leidsche Voetbal Bond) gerust een regionale voetbalklassieker worden genoemd. Daarnaast is er zaterdag nog een ander bijzonder tintje aan de wedstrijd: Levi Overduin (MMO) staat dan tegenover zijn twee jaar oudere broer Sem Overduin (Meerburg). LeidenAmateurVoetbal blikte samen met de Leiderdorpse broers alvast vooruit op de match.

Sem, voor de buitenwereld was jouw overstap afgelopen seizoen van tweedeklasser RCL naar vierdeklasser Meerburg een verrassing. Wat was de reden voor deze keuze?

Sem: ,,Ik voetbalde al sinds ik mijn 7e jaar voor RCL en speelde nog met veel plezier in het eerste elftal, maar ik heb altijd de wens gehad om met mijn vriendengroep samen in één team te spelen. Toen vorig seizoen enkelen van hen bekend maakten naar Meerburg over te stappen, heb ik  uiteindelijk besloten ook mee te gaan. Ik heb daar lang over nagedacht en ik voelde dat dit het juiste moment was om te vertrekken. Daarnaast vond ik het ook goed om te kijken hoe het er bij een  andere club aan toe gaat, daar was ik ook wel benieuwd naar. Ik heb beslist geen spijt van mijn overstap naar Meerburg, we hebben een leuk team en het niveau van de vierde klasse valt mij zeker niet tegen. Hoewel ik niet meer bij RCL speel, blijf ik  warme gevoelens voor die club houden en zie mezelf in de toekomst, in welke hoedanigheid dan ook, zeker een keer terugkeren naar RCL.”

Vervolgend: ,,Voor nu heb ik het prima naar mijn zin bij Meerburg. We staan bovenaan en gaan vol voor promotie naar de derde klasse, aldus de 25-jarige middenvelder. De sociaal-maatschappelijk betrokken en locaal politiek actieve Overduin (Sem is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Leiderdorp kandidaat namens PvdA-GroenLinks, SN) denkt overigens niet dat Meerburg ‘een makkie’ aan MMO zal hebben.

Sem: ,,Ik hoorde van de jongens dat Meerburg het altijd lastig heeft bij MMO. Op het natuurgrasveld van MMO is het in deze periode van het jaar ook niet altijd makkelijk voetballen. Wij willen graag opbouwen en verzorgd voetbal spelen en op een kunstgrasveld komt ons spel beter tot zijn recht. Aan de andere kant hebben we dit seizoen al bij  Kickers’69 en Woubrugge bewezen dat we ook op dit soort velden kunnen winnen, maar we zullen MMO zeker niet onderschatten’’, aldus de ex-RCL’ er.

 

Levi, jij vertrok al een seizoen eerder dan je broer bij RCL. Waarom ben jij naar MMO overgestapt?

Levi:,, Ik werkte destijds in Hoogmade en kende daardoor al wat mensen van MMO. Anders dan Sem, had ik geen vaste basisplaats in RCL 1 dus ook daarom was de overstap voor mij wat makkelijker. MMO is een leuke dorpsclub, waar ik me al snel thuis voelde. Het gaat er allemaal heel gemoedelijk aan toe en als er een keer wordt verloren, is  niemand daar in de war van. We willen natuurlijk wel heel graag in de vierde klasse blijven (MMO staat momenteel derde van onderen en dit seizoen degraderen de laatste drie clubs in de eindrangschikking naar de nieuw te formeren vijfde klasse zaterdag, SN), want nu spelen we heel veel leuke derby’s en een stapje lager betekent waarschijnlijk ook meer verre uitwedstrijden. We hebben dit seizoen veel last van blessures, bij Kickers’69 uit moesten we zelfs een veldspeler op doel zetten. We zullen een eventuele handhaving in de vierde klasse vieren als een kampioenschap, want van een feestje houden ze wel in Hoogmade. De laatste wedstrijd van het seizoen spelen we trouwens uit bij Meerburg. Als Meerburg dan al kampioen is en wij moeten winnen, dan ik ga er wel vanuit dat Sem ons een handje gaat helpen’’, aldus de kok van ‘Het Wapen van Voorschoten’ met een knipoog.

Hoe zit het trouwens met de onderlinge rivaliteit tussen de broers?

Sem en Levi in koor, lachend: ,,Dat valt erg mee, hoor. Je hoort weleens verhalen over broers die in hun jeugd elkaar regelmatig in de haren vlogen, maar dat was bij ons niet zo. In het veld willen we natuurlijk winnen maar we kunnen goed relativeren en zien voetbal vooral als een hobby, waar het plezier voorop staat. We kunnen ons er ook op verheugen dat onze familie en vrienden zaterdag met een biertje in de hand langs de kant staan te kijken. Het is leuk om tegen elkaar te spelen, maar meer dan dat is het niet. We hopen in de toekomst nog wel ooit samen in één team op een aardig niveau te spelen en het liefst ook nog met onze jongste broer Ruben erbij. Ruben is 17 jaar en speelt in de jeugd bij RCL, dus wellicht is dat over een paar jaar een optie’’, aldus de broers tot besluit.

Must Read