woensdag, april 24, 2024
HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenMark van der Heijden (Teylingen): ,,Lelijk winnen is ook gewoon drie punten!”

Mark van der Heijden (Teylingen): ,,Lelijk winnen is ook gewoon drie punten!”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Mark van der Heijden, de 35-jarige geroutineerde verdediger van Teylingen, was er na afloop van een zwaar bevochten 1-2 zege bij Kickers’69 in Leimuiden heel duidelijk over: ,,Lelijk winnen levert toch ook gewoon drie punten op. En op dit zware en zeer moeilijk te bespelen veld was goed en snel combineren door ons nauwelijks mogelijk. Nu eerst maar de blik op de inhaalwedstrijd komende dinsdag tegen LSVV’70 en dan kijken we wel weer verder naar de topper tegen koploper Meerburg.”

Het grote verschil op de ranglijst, Kickers’69 vooraf tiende met 10 uit 10 en Teylingen stevig op een tweede plek met 26 uit 10, zegt weinig als je als technisch voetballende ploeg de grasmat in Leimuiden opzoekt. Zo ervaarde Van der Heijden het ook deze zonnige zaterdagmiddag: ,,We kwamen al binnen een paar minuten met 1-0 achter, maar het vele balbezit vertaalden we gelukkig in twintig minuten naar een 1-2 voorsprong door treffers van Dani Hoogkamer en Pascal de Ridder. Een tegenvaller was het wel dat we voor rust al Martin van Eeuwijk zagen uitvallen met lichte klachten. Met het oog op komende belangrijke wedstrijden wilde de trainer zeker ook geen risico nemen.”

                                              De centrale verdediger hier op archieffoto tegen Warmunda

In de rust werd ook aangegeven door Teylingen-trainer Rob Jonkman dat er niks aan de hand was, ook al kwam het gewone spelletje niet echt uit de verf. ,,De Kickers kregen een kansje met een bal op de lat, een loepzuiver doelpunt van ons werd afgekeurd omdat er op een moment daarvoor door ons niet goed was ingegooid volgens hun assistent-scheidsrechter en Mark van der Vlugt miste als kers op de taart ook nog een strafschop. Ken je de Wet van Murphy? Als je de kansen zelf niet benut, dan roep je het ook over jezelf af. Daarom mogen we achteraf gewoon trots zijn op deze dik verdiende zege. En zo moeten we het in deze periode van wedstrijd tot wedstrijd bekijken”, aldus de bevlogen verhalende Teylingen-verdediger.

Met deze ‘lelijke zege’ bleef Teylingen tweede met nu 29 uit 11 waar Kickers’69 elfde werd met 10 uit 11. Meerburg bleef eerste met 30 uit 11 en kreeg ook nog extra rust voor de topper door de uitgestelde wedstrijd tegen Warmunda. Deze wordt nu dinsdag 22 maart ingehaald. Van der Heijden: ,,Wij kunnen dinsdag eerst tegen LSVV’70 aan de bak en dan komt Meerburg naar sportpark de Roodemolen. En dat belooft in alle opzichten een heerlijke voetbalmiddag te worden. Wetende dat we eerder dit seizoen uit met 1-3 wonnen wordt het op zeker een heerlijke voetbalkraker komende zaterdag. Ik geniet er zo van als ik zie hoe de ‘Vrienden van Teylingen’ het verder die dag aankleden. Hier doe je het toch voor als speler? Maar laat ik tot slot eerlijk zijn… met drie van dit soort stevige potjes in één week merk ik het wel, maar ik ga er zeker voor!”

Kickers’69 –Teylingen 1-2 (1-2). 6. Kickers’69 1-0, 10 Hoogkamer 1-1 en 21. De Ridder 1-2.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van de Nouland, Van der Heijden, M. van der Vlugt, Heemskerk, Hoogkamer, Prange, Van Eeuwijk, Van Kesteren, De Ridder en Ritzen.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read