woensdag, april 24, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMeerburg door Frenk van Huis alsnog voorbij aan SJC

Meerburg door Frenk van Huis alsnog voorbij aan SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het moest uit de tenen komen, maar Meerburg haalde drie punten op in Noordwijk. SJC had niet veel onder gedaan voor de ploeg van Jelle Korbee, zo meende doelpuntenmaker Max van Steen, maar in de slotfase kroonde Frenk van Huis zich tot matchwinnaar: 1-2.

Van Steen: ,,Ik denk dat de wedstrijd redelijk in evenwicht was. Beide ploegen hadden een positieve speelopvatting en creëerden de nodige kansen. Tot in de slotfase kon het duel dan ook twee kanten op. Zij kregen voor ons doelpunt een grote kans en het had dus mis kunnen lopen. Gelukkig viel het kwartje onze kant op en deze punten koesteren we zeker gezien ook de andere uitslagen.”

De spits was terug van weggeweest na een op de training opgelopen enkelblessure. ,,Daardoor heb ik drie competitiewedstrijden gemist en een duel in de beker. Gelukkig ben ik weer bijna honderd procent fit en kon ik weer meters maken. Dan is het als puntspeler fijn om meteen te scoren (na een hoekschop van Ramon Weijers) en van waarde te kunnen zijn. Enkel stond SJC ook weer snel op 1-1 (doelpunt Jan Altena, red.) en zo bleef het tot aan de rust ondanks de kansen voor beide ploegen. In de tweede helft veranderde er niet veel, maar viel er dus alsnog een doelpunt. De beloning voor de keihard werkende Van Huis (aangever Nigel Hensen). Hij speelde vorig seizoen al een paar keer mee, maar het is nu een van de spelers die het meest speelt. Zoals bekend hebben we nogal wat blessureleed gekend, maar het ziet er steeds beter uit qua bezetting. Ook Sem Overduin traint weer en zo komen we geleidelijk aan weer beter in het personeel te zitten.”

Meerburg is nu zesde op de ranglijst met 14 punten uit negen wedstrijden. Van Steen: ,,De schade valt tot nu toe mee voor ons. De meeste ploegen staan nog aardig dicht bij elkaar. BSC’68 is nu de koploper, maar ik geloof niet dat zij de te kloppen ploeg zijn. Ik vond Koudekerk vorig seizoen als kampioen een beter elftal. Ik weet niet per se of deze competitie meer kwaliteit herbergt dan vorig seizoen, maar het ligt wel veel dichter bij elkaar en dat maakt het leuk. Neem nu LSVV’70 dat van Teylingen won. Die ploeg is duidelijk nog zoekende, maar komt er echt nog wel aan. Wij speelden tegen een zwak LSVV’70, maar als zij compleet zijn dan is het ook een heel ander verhaal. Warmunda was een aantal wedstrijden goed op dreef, maar verliezen nu opeens van Woubrugge. Dus wie het weet mag het zeggen. In die zin was deze driepunter wel erg nuttig, hoewel ik ook vond dat SJC veel beter voor de dag kwam dan in het vorige seizoen.”

Basisopstelling Meerburg: De Rooy, Sierat, Weijers, Braak, Jasperse, Straathof, Touballi, Van Huis, Van Haaster, F. Hazenberg, Van Steen.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read