donderdag, februari 9, 2023
HomeVijfde klasseFootball FactoryMeerburg en SJZ winnen, LSVV'70 en Warmunda in balans

Meerburg en SJZ winnen, LSVV’70 en Warmunda in balans

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Bij drie wedstrijden in deze nu nog kelderklasse stond er weinig tot niets op het spel op de slotdag. Football Factory en MMO waren al gedegradeerd en Meerburg was al verzekerd van nacompetitievoetbal. SJZ stond ook al met anderhalf been in het verlengstuk van de competitie en verzekerde zich uiteindelijk eenvoudig van dat toetje.

Bij LSVV’70 tegen Warmunda kwam er met 2-2 geen winnaar. De Warmonders kwamen wel twee keer op voorsprong via doelpunten van Sam Witkamp en Kevin van Bentem. Dat bleek niet genoeg voor de zege omdat Jiddo Doornenbal nog maar eens zijn waarde bewees voor de Leidse ploeg met twee treffers. Warmunda eindigde zo als vijfde en is net als LSVV’70, dat aantikte als de nummer zeven van de ranglijst, klaar met dit seizoen.

Meerburg was een maatje te groot voor MMO dat definitief als laatste eindigde en afdaalt naar de nieuw te vormen vijfde klasse. De Rijndijkers, zonder clubtopscorer Max van Steen aan de aftrap, wonnen op het eigen complex met 3-0 door treffers van Bauke Doeve, Jesper Jasperse en Max Glasbeek. Meerburg begint de nacompetitie met een uitduel tegen Quick Steps. Opvallend is dat de mannen van Jelle Korbee en Ronald van Delft ook eventueel daarna uit spelen.

SJZ denderde over Football Factory heen. In Leiden werd het liefst 2-8. Vorige week degradeerden de roodzwarten al naar de vijfde klasse. SJZ speelt nu op zeker nacompetitie en dat avontuur start dinsdag al met een thuisduel. De tegenstander is dan Rohda’76 of Zwammerdam, maar de KNVB heeft dat nog niet bevestigd op dit moment. Voor de Leidse ploeg scoorden Gideon de Lange en Glen van Weeren, terwijl de Zoeterwoudenaren aan doelpunten werden geholpen door Marc Griffioen (4), Ricardo Rietkerken (3) en Peter Wansink. Het was ruimschoots de grootste zege van groen en wit, hoewel de overwinning van vorige week tegen Teylingen meer tot de verbeelding sprak.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read