vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryMeerburg vergroot zorgen Football Factory

Meerburg vergroot zorgen Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op een zeker moment op de avond hadden zowel Football Factory, Woubrugge als LSVV’70 een voorsprong te pakken. De drie genoemde clubs strijden tegen degradatie met nog drie andere concurrenten. Twee van de drie deden uiteindelijk goede zaken, maar de Leidenaren in het rood en zwart beten in het stof. Meerburg boog de achterstand nog om naar 1-2 en daardoor staat de studentenformatie steviger op de voorlaatste plaats.

De omstandigheden waren lastig volgens assistent-trainer Ronald van Delft. ,,Het veld was keihard en Football Factory beperkte zich veelal tot verdedigen in een 5-4-1 formatie. Het was voor Meerburg lastig om er doorheen te komen en ik heb dan ook weinig grote kansen gezien voor beide ploegen in de eerste helft.”

Middenvelder Thijs de Jong namens de thuisploeg: ,,Het stond wel okay bij ons en we kwamen niet echt in de problemen. Natuurlijk waren we er ons bewust van dat er punten gehaald moesten worden en dan moet je geen open huis houden tegen een ploeg die bovenin meedraait.”

Na de pauze kwam de gastheer verrassend op voorsprong door een doelpunt van Gideon de Lange. Meerburg kreeg vervolgens nog meer te maken met een defensieve opponent, maar er kwamen toch haarscheurtjes bij Football Factory. Binnen een minuut of vijf trokken de Rijndijkers de wedstrijd naar zich toe via eerst Floris Hazenberg en daarna Bauke Doeve.

Van Delft: ,,De 1-0 kwam voort uit een fout in de verdediging. Zij gingen twee keer 1 op 1 en daarvan werd er eentje benut. Dan weet je dat je het jezelf nog moeilijker maakt, maar we hebben het vervolgens goed opgepakt. Vanuit de kluts maakte Floris de gelijkmaker en het doelpunt van Bauke mocht er zeker zijn. Hij volleerde de bal in de kruising, hoewel de bal nog werd aangeraakt door hun keeper, die het overigens goed deed.”

De Jong: ,,Jammer dat we de voorsprong niet konden vasthouden. De andere uitslagen zijn niet gunstig, maar het zit nog steeds wel dicht bij elkaar onderin. We blijven er voor knokken, want ook nu hebben we laten zien dat we het elke tegenstander lastig kunnen maken.”

Komende zaterdag gaan de Leidenaren op bezoek bij Kickers’69 dat zo ongeveer nergens meer voor speelt. Ook Meerburg moet op pad, maar de afstand is klein want Roodenburg is dan gastheer. Meerburg bleef derde en kan nog tweede worden, maar speelt sowieso nacompetitie. Opvallend was nog dat beide ploegen behoorlijk gehavend waren. Zo ontbraken onder meer Tom Klumperman en Sem Overduin bij de gasten en Gõkhan Yazici, afgelopen zaterdag nog goed voor drie doelpunten, stond niet aan de aftrap bij Football Factory.

Football Factory- Meerburg 1-2 (0-0). 58. De Lange 1-0, 75. Hazenberg 1-1, 82. Doeve 1-2.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Peters, Maat, Den Broeder, Taborri, Howig, Boukhedmi, De Jong, Marx, De Koning, De Lange.

Basisopstelling Meerburg: De Rooij, Weijers, Straathof, Glasbeek, Sierat, Van Zijp, Henssen, Barthen, Van Haaster, Van Steen, Jasperse.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read