vrijdag, maart 29, 2024
HomeMeerburgInterviews MeerburgMMO kan het niet bolwerken, Meerburg dichterbij prijs

MMO kan het niet bolwerken, Meerburg dichterbij prijs

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Sportpark MMO is een relikwie in het amateurvoetbal. De terreinen liggen achter het dorp, midden in de polder. De natuur heeft er vrij spel. Elk zuchtje wind is voelbaar. Het is de oervorm van het voetbal. Zo werd er 150 jaar geleden gevoetbald. Op echt, fris ruikend poldergras, geënt in vette baggerklei.

Sportpark MMO heeft nog wat extra’s. Het ligt langs de Does, heeft uitzicht op de Wijde AA en naast de sobere kantine draaien de wieken van molen De Heerlijkheid. In de regionale voetbalklassieker tegen Meerburg is het er zaterdag gezellig druk. De thuisclub showt de fonkelnieuwe jubileumshirts. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan. De outfit verschilt niet veel met het oude tenue. Groen-wit, alleen is in de nek aan de  achterkant ’75 jaar MMO’ geborduurd.

MMO mag 75 jaar geleden met moeite zijn opgericht, in dit seizoen staat MMO voor moeite met overwinnen. Tegen Meerburg lijdt de thuisclub de achtste nederlaag in elf duels, 2-4. De trots van Hoogmade legt een hartverwarmende krachtsinspanning aan de dag, dwingt respect af door de tomeloze inzet maar moet voetballend zijn meerdere erkennen in de koploper. Max van Steen (25) neemt namens Meerburg in de eerste helft een hattrick voor zijn rekening en brengt zijn productie in de vierde klasse A op 18 treffers uit tien duels, op 20 goals als de twee tegen het teruggetrokken FC Boshuizen er bij worden gerekend. Door zijn bijdrage tekent Meerburg voor de negende overwinning op rij.

,,Echt leuk vond ik dit niet. Dit was zeker geen prachtige wedstrijd’’, kijkt Van Steen, student commerciële wetenschappen aan de VU in Amsterdam, terug. ,,MMO moet het hebben van fysiek spel. Beuken, kleunen, niet lullen maar poetsen. Daar liggen hun kwaliteiten. Ze vliegen er in, zonder gemeen te zijn. Trekken nooit een voet terug. Daar hebben wij het altijd lastig mee.’’

MMO opent veelbelovend. In de eerste de beste aanval is Jelle van Tol dichtbij de openingstreffer. Zijn schot wordt door doelman Nick Klein in twee instanties tot corner verwerkt. Daarna neemt Meerburg de regie in handen. Julian van Haastert verzuimt in het eerste kwartier zijn club tot twee keer toe op voorsprong te zetten door vrij voor doelman Marcel Zwetsloot van MMO losse flodders te produceren.

Trainer John van Berkel van MMO ziet zijn ploeg opvallend onrustig openen. ,,Er stond spanning op de ploeg. We zochten te vaak en te snel naar de lange bal. Bovendien liepen we te veel achter uit, alsof we bang waren.’’ MMO zoekt in die fase zijn toevlucht in een soort ren-je-rot voetbal, terwijl Meerburg de aanval zorgvuldig opzet. ,,Wij speelden verzorgd, lieten de bal soepel rond gaan en vonden de ruimten aan de zijkanten’’, concludeert Jelle Korbee, de trainer van Meerburg.

Bovendien nemen de bezoekers nog voor de rust royaal afstand. Door toedoen van Van Steen staat het bij de rust 0-3. De topscorer mikt twee strafschoppen raak en rondt een fraaie voorzet van Tim Straathof koppend af. ,,Die twee pingels’’, bromt Van Berkel (58), ,,geven wij wel heel goedkoop weg. Dat mag absoluut niet gebeuren. Echt teleurstellend.’’

Na de pauze probeert MMO er nog een echte wedstrijd van te maken. Van Berkel ruilt drie spelers in. De gebroeders Tom en Jeroen Disseldorp en Frank Vlieger maken hun opwachting. Het trio begint op de bank omdat ze een training overgeslagen hebben.

MMO beukt onophoudelijk richting doel Meerburg. De Zoeterwoudenaren hebben het er knap lastig mee. ,,We zijn te gemakzuchtig begonnen na de thee’’, zegt Van Steen. ,,In de veronderstelling dat de buit al binnen is.’’ In de 54e minuut maakt Jeroen Disseldorp uit een goedkoop gegeven strafschop de 1-3. ,,Na die treffer hebben we de zaken weer energieker aangepakt’’, vindt Van Steen. Toch ziet Korbee dat zijn ploeg kwetsbaar is onder de druk van MMO. ,,Ik mis vandaag drie verdedigers. Daarom heb ik me moeten beperken met wisselen. Maar mijn ploeg is jongen en onervaren tegen dit soort geweld. Beuken ligt ons niet. Daar trainen we op maar we zijn nog niet zo ver als we willen zijn.’’

Het gebeuk van MMO is nooit grensoverschrijdend en de overwinning van Meerburg komt nooit echt in gevaar. Sam van Braak breekt het verzet van MMO door ruim twintig minuten voor het einde de 1-4 in de koppen na een voorzet van Ramon Weijers. Van Steen maakt er nog eentje die ten onrechte wordt afgekeurd wegens buitenspel en Frank Vlieger bepaalt de eindstand op 2-4. Van Berkel heeft een aanvaardbare tweede helft gezien. ,,Door blessures mis ik mijn vier beste spelers’’, verklaart hij. ,,Ze zijn op de terugweg. Met die vier gaan we punten pakken. Daarvan ben ik overtuigd.’’

MMO staat er op dit moment beroerd voor. Ruimschoots in de degradatiezone naar de verfoeide, vijfde klasse. ,,Dit is een momentopname’’, houdt Van Berkel de moed er in. ,,Wij gaan echt niet degraderen.’’

Korbee denkt niet ver voor uit. Hij wil de eerste periode binnenhalen. ,,Nog twee overwinningen en we zijn zo ver.’’ Dat moet dan in de thuiswedstrijden tegen Football Factory en Warmunda gebeuren. ,,Daarna zien we wel verder’’, aldus Korbee. In de race met Teylingen om het kampioenschap schat hij de concurrent iets hoger in. ,,Teylingen is volwassener’’, stelt hij met realiteitszin. ,,Meer ervaring in de ploeg. Zo hebben ze een Mark van der Vlugt die aan zijn 400e wedstrijd toe is. Mijn hele elftal komt bij elkaar niet eens aan de 300.’’

MMO – Meerburg 2-4. 23. Van Steen 0-1 (strafschop), 38. Van Steen 0-2, 44. Van Steen 0-3 (strafschop), 54. Jeroen Disseldorp 1-3 (strafschop), 68. Van Braak 1-4, 71. Vlieger 2-4.

MMO: Zwetsloot, Jeffrey van der Meer (46. Jeroen Disseldorp), Van Star, Van Goozen, Visser, Van der Hoorn, Micky van der Meer (46. Vlieger), Zwaan, Bakker (46. Tom Disseldorp), Overduin, Van Tol.

Meerburg: Klein, Weijers, Van Braak, Kolen (73. Barthen), Straathof, Overduin, Van Zijp (80. Sierat), Schade (88. Van der Werf), Van Haaster (80.Baganama), Van Steen (88. Van Gessel), Klumperman.

Must Read