donderdag, april 25, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusOverwinningsdrang loont voor Bernardus

Overwinningsdrang loont voor Bernardus

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op eigen veld was het voor SV Bernardus zo vlak na de winterstop al enigszins erop of eronder tegen streekgenoot Woubrugge. Puntverlies zou betekenen dat ze te dicht op de gevarenzone zouden verblijven. De 2-1 overwinning moet bevrijdend hebben aangevoeld voor de thuisclub. Woubrugge heeft na de nederlaag nog maar een punt over ten opzichte van de ploeg van Ron Paling.

Trainer Paling van Bernardus: ,,Deze moesten we winnen om zelfvertrouwen te tanken. Want als punten te lang uitblijven wordt de druk onnodig hoog. Je krijgt nog genoeg moeilijke wedstrijden en dus komt deze zege op een goed moment. Het laatste wat wij willen is in de 5e klasse terechtkomen. Dat hoeft ook helemaal niet met onze kwaliteiten.”

De wil om te winnen was eigenlijk alleen maar bij de thuisclub aanwezig. In de 6e minuut ontstond een eerste scoringskans voor hen. Een voorzet vanaf links werd voor open doel gemist door Jeffrey van der Heiden. Vlak daarna mikte Koen Schellingerhout met het hoofd wel raak en de voorsprong voor de Rijndijkers was een feit. Woubrugge oogde slaperig en was niet goed in staat om iets te creëren. Dit vond ook keeper Michael Kneulman: ,,Als je slecht speelt moet je wel profiteren van de schaarse momenten die je krijgt. Wat dat betreft hadden we bijvoorbeeld beter gebruik moeten maken van de forse meewind in de eerste helft en gerichter op het doel moeten schieten.”

Bernardus bleef aandringen en met goed opgezette aanvallen kregen zij meer dan genoeg kansen om verder uit te lopen. Echter in de afronding stokte het te vaak. Paling: ,,Ons grootste probleem is het ontbreken van een scorende spits. Vandaar dat we bezig zijn om meerdere spelers te trainen op het maken van goals.”

Woubrugge kreeg via Kevin Veltman nog wel een 100 % kans, maar die kopte te slap in terwijl hij alle tijd en ruimte had om de stand gelijk te trekken. Gino Rolfes maakte, op slag van rust, ondanks het zwakke spel van zijn team toch knap de 1-1. Bernardus verdedigde erg knullig uit in deze situatie en gretig maakten de bezoekers daar gebruik van. Razendsnel zetten zij binnen de zestien een combinatie op met korte passjes waarna de aanvaller de bal binnenschoof. Het rustsignaal klonk vrij kort daarop.

De tweede helft was een stuk feller over en weer maar het was weer Bernardus dat heerste. Zij regen de kansen aaneen. Van der Heiden had na een uur spelen een opwarmertje nodig in de vorm van een strak afstandsschot die rakelings over de kruising ging. Vlak daarna was hij wel trefzeker én beslissend voor zijn team en kopte de 2-1 binnen na een indraaiende assist van Rens Schakenbos. Linksback Schakenbos kwam opkomend vaker sterk voor de dag trouwens. De Hazerswoudenaren klommen met deze driepunter door naar de zevende plek, maar moeten zich flink achter de oren krabben over het gemiste aantal kansen.

Paling: ,,Een terechte overwinning uiteindelijk maar tegelijkertijd ook een benauwde door die minimale voorsprong steeds. Gelukkig heb ik meer goede dan slechte dingen gezien alleen nu wordt het wel tijd om aan ons zelfvertrouwen te werken. Voetballend staat het inmiddels wel maar de jongens moeten daar meer op leren vertrouwen en effectiever zijn in de afronding.”

Aanvoerder Chris Verhoef van Woubrugge: ,,We hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten. Het leek of we er met ons koppie niet bij waren. Normaal zijn we erop gebrand om dit soort potten te winnen, maar als je zag hoe slordig wij met de spaarzame kansen omgingen dan werd je daar niet blij van. We staan dan wel op de zesde plek maar LSVV’70 bijvoorbeeld staat op plek tien en tussen hen en ons zijn maar twee punten verschil met een zelfde aantal wedstrijden. Het spel moet bij ons de rest van het seizoen dus een stuk beter om niet verder af te glijden.”

Bernardus-Woubrugge 2-1. 10. Schellingerhout 1-0, 45. Rolfes 1-1, 60. Van der Heiden 2-1.

Opstelling SV Bernardus: Enter, De Jong, Harkes, Rijnbeek, Vermeulen, Oudshoorn (88 Verbeij), De Boer (71 Van der Werff), Schakenbos, Schellingerhout, Van der Heiden, Straathof

Opstelling Woubrugge: Kneulman, Peters, Twan van de Geijn, Verhoef, Bob van de Geijn (77 Bandt), Veltman, Thom Buntsma, Rolfes (61 Van Rijn), Gorter, Harry Buntsma, Van der Doef (74 Riko Buntsma)

Een ruime fotoserie van de hand van Jan van der Lubbe volgt later vandaag!

Kevin Beerenfenger
Kevin Beerenfenger
Breed georiënteerd, veel kennis van het regionale voetbal. Liefhebber in hart en nieren.

Must Read