HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg geeft visitekaartje af

Roodenburg geeft visitekaartje af

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de voorbije twee duels liet Roodenburg punten liggen door eigen toedoen. Tegen Nicolaas Boys werd een 0-3 voorsprong omgetoverd in een 4-3 nederlaag en tegen SJC kwam de ploeg uit Noordwijk in de slotfase op gelijke hoogte omdat de Leidse ploeg te lang met tien man moest spelen vanwege een rode kaart. Nu bleef de equipe van Nouri Essaoui bij de les en daar werd Hazerswoudse Boys het slachtoffer van: 0-4.

Abdennour Zoulali, bezig aan een sterk seizoen, was opgelucht na de zege. ,,Het is zo zonde dat we punten hebben gemorst in de voorbije weken. Tegen Nicolaas Boys had dat niet enkel met onszelf te maken. Dit arbitrage zat niet erg mee, zeg maar. Dat werd zelfs bevestigd bij de tegenstander. Tegen SJC hadden we de zege over de finish moeten trekken. Die wedstrijd duurde net iets te lang. Als je die punten erbij optelt, en dat had zomaar gekund, dan waren we nu koploper geweest. Maar goed, je moet door en dat hebben we tegen de Boys gedaan. Bij rust stonden we met 0-2 voor en we spraken af dit na de rust niet meer weg te geven. Je kunt niet iedere keer in de fout gaan. Ik ben blij dat het nu wel lukte. Zij kregen amper kansen en wij hebben het prima uitgespeeld. We hebben hierdoor goede zaken gedaan en dat komt de ploeg ook toe.”

Ashraf Azarfane opende de score en was daarna nog eens trefzeker in de eerste helft. Collega-aanvaller Gökhan Yazici kreeg na de pauze eveneens twee doelpunten op zijn naam. Even zo vaak vanaf de stip na twee overtredingen op de sterke spits.

,,Ik denk dat we prima gestart zijn en met onze hoge druk op de bal en tegenstander kregen we ze al snel te pakken en dat hebben we niet meer losgelaten. We beschikken over een geweldige aanval en zij konden met hun doelpunten het verschil maken. Na de rust bleven we de gemaakte afspraken nakomen en dan zie je dat wij echt een hele leuke ploeg hebben staan. Als wij onze kop niet verliezen, kunnen we het elke tegenstander lastig maken. We staan er nu weer aardig bij in de kopgroep, hoewel we volgende week met Warmunda weer een sterke tegenstander krijgen. Zij wonnen van Teylingen en Zevenhoven en dat zijn twee titelkandidaten. Wij ook? Dat weet ik niet. Kansloos hoeven we niet te zijn en we gaan sowieso proberen om een periodetitel te pakken. Het team is sterker geworden dan vorig seizoen en we hebben al aardige resultaten geboekt. Maar zoals gezegd; Roodenburg had er ook beter voor kunnen staan. Laten we vooral niet uit de hoogte gaan doen en onszelf blijven. We leven van week tot week. Dit resultaat in Hazerswoude mag er in elk geval zijn. We scoren makkelijk en dat helpt om wedstrijden te winnen. Enkel moeten we nog slimmer worden om onze wedstrijden te winnen.”