HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg in slotfase toch nog onderuit tegen BSC’68(1-2)

Roodenburg in slotfase toch nog onderuit tegen BSC’68(1-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Roodenburg was na de winst van vorige week in de openingswedstrijd bij Woubrugge hoopvol gestemd over een goede uitkomst tegen het sterk geachte BSC’68. De Leidse club leek vlak voor tijd op weg naar een resultaat, maar de bezoekers, vorig seizoen verantwoordelijk voor het uitschakelen van Teylingen in de nacompetitie, trokken de wedstrijd vlak voor tijd toch nog over de streep(1-2).

Roodenburg-speler Aymen Mizab blikte terug op de wedstrijd: ,,We wisten dat BSC’68 een goede ploeg heeft en dat bleek vooral in het eerste half uur van de wedstrijd inderdaad het geval. BSC’68 was in deze fase de betere ploeg en zij scoorden na twintig minuten spelen de 0-1. Hierna herpakten wij ons en kwamen we wat beter in de wedstrijd. Na rust stonden we in verdedigend opzicht goed en hebben we nauwelijks kansen weggegeven. We kwamen tot een minuut of tien voor tijd zelf ook nauwelijks tot grote kansen, totdat onze spits Gökhan Yazici een luchtduel aanging met hun keeper. De keeper raakte echter niet de bal, maar het hoofd van Gökhan waarna de scheidsrechter naar de penaltystip wees en de keeper de rode kaart gaf. De penalty ging erin en zo speelden we de laatste fase van de wedstrijd met een mannetje meer en dan hoop je op nog een treffer.”

Vervolgend: ,,We gingen dan ook met z’n allen op zoek naar de 2-1, maar helaas voor ons viel het doelpunt aan de andere kant. Hoe dat kan tegen tien man? Ik denk dat we soms wat te gretig zijn en ook conditioneel is het nog niet helemaal top bij ons. We zijn wat later aan de voorbereiding begonnen dan de meeste clubs en daarnaast hebben we te maken met heel veel nieuwe spelers, die nog een beetje aan elkaar moeten wennen. Jammer, maar er is natuurlijk nog niets aan de hand. Vorig seizoen handhaafden we ons op de laatste speeldag op doelsaldo, maar dit jaar willen we het niet zover laten komen. Ik denk dat we met deze spelersgroep in staat moeten zijn om ons met de beste teams te meten, maar het moet bij ons nog een ingespeeld geheel gaan worden. Vorige week staat er een mooie wedstrijd tegen Meerburg op het programma, ook voor mij persoonlijk, ja (Mizab speelde eerder voor de zwart-witten, SN). Ik volg Meerburg nog steeds en toen ik daar speelde ging ik regelmatig naar de JO-19 kijken, een  team met veel talentvolle spelers. Veel van die jongens ken ik goed en spelen nu in Meerburg 1, dus ik hoop op een mooi weerzien met voor ons hopelijk een overwinning’’, aldus Mizab tot besluit.

Roodenburg – BSC’68 1-2 (0-1) 20. BSC’68 0-1, 80. G. Yazici 1-1, 87.BSC’68 1-2

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, El Marzak, Van Weeren,Rijsdam, Zoulali, Mkadmi, Mizab, Azerfane, Y. Er-Rabt,  G. Yazici, El Hamami.