vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagVierde klasseSam Witkamp (Warmunda): ,,We moeten niet teveel naar de ranglijst kijken"

Sam Witkamp (Warmunda): ,,We moeten niet teveel naar de ranglijst kijken”

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Het is nog niet eens een maand geleden. Op 5 november won Warmunda nipt van buurman Teylingen en daarmee was op dat moment het seizoen al haast geslaagd voor de Warmonders. Er is echter meer dan winnen van de ‘vijand’. De blauwwitten wonnen daarna nog van Zevenhoven, maar in de laatste drie duels ging het steevast mis. Zo ook gisteren in Benthuizen. Koploper BSV’68 leek averij op te lopen, maar op de valreep moest de formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer alsnog een nieuwe nederlaag slikken: 2-1.

Steunpilaar Sam Witkamp baalde daags na de verliespartij nog hevig. ,,Deze nederlaag was te voorkomen geweest en een gelijkspel tegen BSC, een hele degelijke ploeg met weinig zwakke pionnen, was een prima resultaat geweest. We willen graag omhoog kijken, maar de ranglijst liegt niet en we staan vrij laag. Ook diverse concurrenten pakten punten en dus zullen we onszelf weer bij elkaar moeten schrapen. Op dit moment willen we niet teveel naar de ranglijst kijken. Het staat heel dicht bij elkaar dus we moeten niet in een dal geraken, want er liggen nog genoeg kansen. Blijft wel staan dat we de laatste weken simpelweg geen punten pakken en die zijn wel hard nodig. We zullen volle bak moeten tegen Meerburg volgende week. Dan ga je toch met een ander gevoel de winterstop in.”

Witkamp (op archieffoto) heeft wel een idee waarom de resultaten sterk wisselend zijn. ,,Zoals bekend hebben we een jonge ploeg en zoals gisteren speelden we weer met een aantal jeugdspelers. We hebben behoorlijk wat blessures en ook nu kwamen er weer twee bij met Menno van Noort en Doran Schiferli. Met een krappe selectie is dit lastig op te vangen, hoe zeer iedereen ook zijn best doet. Maar goed, dan nog hadden we ‘gewoon’ gelijk kunnen spelen tegen de lijstaanvoerder. Het lijkt ook wel dat wij net een stapje harder kunnen lopen tegen een ploeg die bovenin mee draait. Dat mag natuurlijk niet en zal eruit moeten. In elke pot moet je hetzelfde kunnen brengen.”

Beide ploegen kregen in de eerste helft zo hun kansen, maar het bleef bij 0-0. Na ongeveer een uur werd het 1-0 voor de thuisploeg. Rens van der Zwet werd geklopt in de korte hoek. Warmunda moest aanzetten en schakelde door naar 4-3-3 formatie. Een minuut of tien voor tijd leverde dat volgens Witkamp de verdiende gelijkmaker op via Thomas van Kesteren. ,,Vervolgens gaat het alsnog fout in de laatste paar minuten. Een mooie goal, maar uitermate zuur voor ons. Dax van Leeuwen was terug van een weekje ziek zijn en we stonden achterin centraal goed. Tja, en dan krijg je die goal toch nog om de oren. We zullen stabieler moeten worden. Maar de realiteit is er ook; we missen op dit moment voor het mooie even teveel spelers. Dat zal tegen Meerburg, zo vrees ik, niet anders zijn. Toch gaan we voor een goed resultaat en daarna weer volle bak richting de tweede seizoenshelft.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read