HomeLSVV'70Interviews LSVV'70SJZ krijgt na rust waar het recht op heeft tegen LSVV’70

SJZ krijgt na rust waar het recht op heeft tegen LSVV’70

-

Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Alles wat we vandaag fout konden doen, hebben we fout gedaan. Behalve op komen dagen”, lachte een realistische Freek Jansen na afloop. De LSVV’70-verdediger sprak -terecht- met veel lof over het spel van SJZ. Voor rust hielden de Leidenaren het doel nog schoon, maar na de thee scoorde de thuisploeg viermaal.

Na een wat moeizame competitiestart lijkt SJZ de weg omhoog te hebben gevonden. In de vorige speelronde wonnen de Zoeterwoudenaren van Warmunda en nu werd LSVV’70 doelpuntloos naar huis gestuurd. De ploeg van trainer Arie van Duijn deed dit vol overgave en had daarmee volledig recht op de drie punten. ,,4-0 is nog wat aan de lage kant, al had LSVV’70 toch ook wel twee kansjes in het begin. Het duurde even voordat we het doel vonden, maar dat is meteen een groot compliment voor mijn team: ondanks dat het niet lukte, behielden we de rust en bleven we voetballen”, aldus de Zoeterwoudse coach.

SJZ begon aanvallend aan de wedstrijd. Kansen voor Joey Vink, Timo Lagerberg en Jari van Kampen werden echter niet benut. LSVV’70 hield zich dapper staande achterin, maar kon ondertussen zelf weinig creëren. Waar Jiddo Doornenbal normaal gesproken vaak gevaarlijk is met zijn snelheid, werd de spits nu nauwelijks de diepte in gestuurd. ,,Met kunst en vliegwerk bleven we op de been tot de rust, maar het scheelde niet veel. SJZ speelde echt leuk en verzorgd voetbal, goed positiespel”, aldus Jansen.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Nog geen minuut na de aftrap volgde alweer de eerste grote kans voor Vink. Niet veel later was het dan eindelijk wel raak voor de aanvallende middenvelder. Marc Griffioen kwam op doelman Dammes Waasdorp af. Via de goalie viel de bal voor de voeten van Vink, die koelbloedig het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. De tweede treffer volgde al snel. Na slordig balverlies van Jansen in de eigen zestien krulde Vink de bal in de verre bovenhoek: 2-0.

SJZ voetbalde voornamelijk op de vijandelijke helft. Af en toe kwam LSVV’70 eruit, maar de groen-witte verdediging bleef koelbloedig. Berend Verdoes zorgde na een klein uur wel bijna voor de aansluitingstreffer, maar de Leidse aanvoerder zag zijn poging op de kruising belanden. Veel meer hadden de Leidenaren niet meer in te brengen, zag Jansen: ,,We maakten gewoon veel domme fouten en zelf creëerden we hoogstens een paar kleine kansjes. Als dan de 3-0 valt, weet je wel dat het klaar is.” Na een mooie aanval belandde de bal bij Dave Plooij, die de bal panklaar legde voor Van Kampen: 3-0. Diezelfde Van Kampen streepte de bal even later van rand zestien in de bovenhoek.

,,Vandaag was het van onze kant gewoon erg slecht. Dit soort wedstrijden hebben we er als LSVV’70 altijd een keer of zes per seizoen tussen zitten. En SJZ was vandaag ook gewoon erg goed, dus het was niet gek om te verliezen. Maar de manier waarop, dat is wel jammer”, besloot Jansen. Van Duijn kon zich wel vinden in de woorden van zijn collega: ,,Een collectieve overwinning van onze kant. Een paar jongens speelden vandaag echt goed, maar we deden het met z’n allen. Uiteindelijk streven we naar de nacompetitie, maar in deze poule weet je het nooit. Iedereen kan van iedereen winnen. Als je in deze groep drie wedstrijden achter elkaar wint, ben je al snel spekkoper.”

Komende week gaat SJZ op bezoek bij NSV’46 in Noorden. SJZ kan zich daar gaan meten met de enige nog ongeslagen ploeg uit de competitie. LSVV’70 krijgt dan Meerburg op bezoek. Vorig jaar eindigde dat in een doelpuntenfestijn, waarbij Meerburg uiteindelijk met 3-7 won. Spektakel gegarandeerd dus!

SJZ – LSVV’70 4-0 (0-0) 48. Vink 1-0, 50. Vink 2-0, 61. Van Kampen 3-0, 84. Van Kampen 4-0.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van Klink, De Klerk, Versteegen, Plooij, De Goede, Hensing, Vink, Griffioen, Van Kampen, Lagerberg.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, Bouwman, Van der Meij, Jansen, J. van der Meer, Gloerich, Casteel, Van der Graaf, Verdoes, T. Van der Meer, Doornenbal.