vrijdag, april 19, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ naar winst op knollentuin

SJZ naar winst op knollentuin

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Natuurlijk was het een heel apart veld, een barre grasmat in Leimuiden. Uiteraard kan je zeggen dat een voetballer overal op moet kunnen spelen, maar ik weet honderd procent zeker dat de slechte veldkwaliteit bepalend was voor het vertoonde spel, zowel voor de thuisploeg Kickers’69 als voor ons. Dan ben je met elkaar na afloop gewoon extra blij dat we met SJZ met 1-3 hebben gewonnen. Gezien de stand op de ranglijst is deze zege weer een mooie stap om ‘best of the rest’ te worden”, sprak SJZ-verdediger Roy Versteegen na afloop van deze wedstrijd op de Leimuidense klei.

Na de laatste wedstrijd zaterdag 19 februari, met een 3-2 verlies bij Teylingen, waren doelman Gijs Brinks, middenvelder Mitchell Hensing en aanvaller Mark Griffioen weer beschikbaar. De laatste als invaller. Ondanks het verschil op de ranglijst, SJZ startte als vierde met zestien uit tien en de thuisploeg als negende met tien uit acht, hadden beide teams twee overeenkomsten deze zaterdag te weten:  ‘het niet spannend kunnen maken en een laag spelniveau’.

Versteegen: ,,Gelukkig werd in de eerste helft een vrije trap van Jari van Kampen verlengd door Peter Wansink en ik dacht dat Bryan Hilders de 0-1 binnenkopte. In zo’n wedstrijd waar je moet knokken om de bal in de ploeg te houden en een normale combinatie bijna een Nobelprijs zou krijgen hadden we net als Kickers’69 verder geen grote kansen. Ze speelden in een 4-3-3 opstelling en ook vrij opportunistisch en dan zijn ze echt gewoon moeilijk te bespelen. We hadden wel het betere van het spel, mogelijk dat het kwam omdat ik ze kwalitatief minder vond dan een paar jaar geleden.”

Natuurlijk zal er in de rust in beide kleedkamers het nodige zijn gezegd door de trainers. Voor Kickers’69 betekende dit onder andere het gaan spelen in een 4-4-2 opstelling. Daardoor werd het voor hen meer een zaak van tegenhouden en de lange bal hanteren om zo mogelijk met een counter de verdediging van de groenwitten te verrassen.

,,Gelukkig was onze topscorer, Jari van Kampen, zeer alert bij een klutssituatie en scoorde hij de 0-2, zijn zevende alweer dit seizoen. Maar de dreiging van de thuisploeg bleef aan, uit een aanval waar onze backs niet goed stonden wisten ze zelfs de 1-2 te scoren. Toen werd het zeker listig”, sprak Versteegen. Gelukkig voor SJZ scoorde invaller Griffioen kort voor tijd de 1-3. De buit was binnen voor de bezoekers, maar er zat venijn in de staart.

Versteegen: ,,Dat was zeker in de extra tijd het geval, want daar kreeg Van Kampen van de scheids direct rood na zijn reactie op wat een tegenstander tegen hem zei. Dat betekent, vrees ik, dat we hem even kwijt zijn terwijl we zijn inzet en doelpunten zo goed kunnen gebruiken. Jammer dat de leidsman niet heeft gehoord wat die Kickers’69-speler heeft gezegd tegen onze Jari. Mogelijk was die kaart dan in de zak gebleven, maar het feit ligt er nu eenmaal. We wachten het af.”

Met deze zwaar bevochten 1-3 uitzege komt SJZ op 19 uit 11 (29-18) en blijft vierde en zo ook Kickers’69 op dezelfde plek, negende met 10 uit 9 (12-21).

Kickers’69-SJZ 1-3 (0-1). Hilders 0-1, Van Kampen 0-2, Hup 1-2, 86. Griffioen 1-3.

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van der Hoorn, Hilders, D. Plooij, Wansink, Versteegen, Hensing, De Goede, De Boer, Rietkerken, Van Kampen.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read