HomeFotoreportageSJZ wint overtuigend van Warmunda: 4-2

SJZ wint overtuigend van Warmunda: 4-2

-

Vierde klasse A (zaterdag)- In de strijd om de vierde plaats ontmoetten SJZ en Warmunda elkaar in Zoeterwoude. De minimale nederlaag tegen koploper Meerburg zorgde bij Warmunda voor vertrouwen, want de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer kampt de laatste weken met flinke personele problemen. Toch trok SJZ de overwinning over de streep. Na een sterke eerste helft gaf de thuisploeg de voorsprong niet meer weg: 4-2.

SJZ begon wat weifelend aan de wedstrijd. ,,We kwamen al vrij snel op 2-0”, vertelt verdediger Jim Warmenhoven. ,,Het liep nog niet helemaal lekker in de eerste twintig minuten, maar uit de counter lukte het toch om te scoren. Warmunda zette ons goed vast, waardoor het voor ons lastig voetballen was. Na de doelpunten kwamen we wel beter is ons spel.”

Vorige week verloor SJZ nog bij LSVV’70, een wedstrijd waar op basis van de ranglijst meer in zou moeten hebben gezeten. Om in het spoor van Koudekerk te blijven en Warmunda op gepaste afstand te houden, diende de ploeg van trainer Arie van Duijn te winnen van de Warmonders. Voor Warmunda zou een overwinning goed van pas komen om steviger in de top vijf te blijven staan.

Warmenhoven: ,,Uiteindelijk speelden we een prima eerste helft. Wat SJZ eigen is, is dat we in de tweede helft altijd wat terugzakken en minder goed spelen. We willen allemaal wel, maar op de een of andere manier lukt het dan gewoon niet. Gelukkig scoorden we nog wel tweemaal en kwamen we niet echt in de problemen. Ik vind dat het al met al een goede wedstrijd is geweest van onze kant. Wel nog twee tegendoelpunten gekregen, maar de overwinning kon ons niet meer ontgaan.”

SJZ maakt komende zaterdag de reis naar Woubrugge. Voor Warmunda staat er geen wedstrijd op het programma, pas op 9 april wacht Football Factory. Voor beide ploegen geldt dat als men nog naar boven wil kijken, de komende potten cruciaal zijn. ,,De derde plek zou natuurlijk helemaal mooi zijn”, besluit Warmenhoven. Warmunda heeft nog genoeg marge naar de ploegen daaronder, maar kan zich niet nog een mindere serie veroorloven omdat diverse ploegen zich onderin flink aan het roeren zijn. Winst in Leiden is gewenst voor de Overbos-bewoners. Helaas kon onze redactie geen contact krijgen met spelers of staf.

Jan van der Lubbe was een helft aanwezig in Zoeterwoude en maakte de volgende fotoserie:

Doelpunten SJZ: Hensing, Rietkerken, Van Kampen, Van der Hoorn.

Doelpunten Warmunda: Bakker, Van Bentem.