donderdag, april 25, 2024
HomeSJZInterviews SJZSJZ wint weer van kwakkelend Woubrugge

SJZ wint weer van kwakkelend Woubrugge

-

Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ won eerder met 6-2 van Woubrugge en hield destijds huis vooral voor de pauze. Bij de terugwedstrijd kwam de Zoeterwoudse winst beduidend lastiger tot stand, maar het kwam goed voor de ploeg van Arie van Duijn die onze redactie sprak. Ook tweevoudig doelpuntenaker Kevin Veltman kwam aan het woord met zijn bevindingen. SJZ staat muurvast op de vierde plaats, maar zou Koudekerk nog kunnen inhalen. Over de schouder lijken de groenwitten niet meer te hoeven kijken. Woubrugge staat op plaats acht, maar heeft nog maar een punt voorsprong op de nummer voorlaatst.

Spits Veltman: ,,We deden het aanmerkelijk beter dan in Zoeterwoude. Toen hadden we wel veel blessures, maar werden we een helft lang overdonderd. Nu was daar geen sprake van. In mijn optiek was een gelijkspel meer passend geweest bij dit duel. Wel moet ik zeggen dat SJZ wat makkelijker er onderuit voetbalde wanneer we druk zetten.”

Bij Woubrugge is het alle hens aan dek. Op 20 november werd voor het laatst gewonnen en daarna is de vrije val ingetreden bij de ploeg van Barry Buntsma. ,,Onlangs hebben we de koppen bij elkaar gestoken en hebben we afgesproken dat alle neuzen weer de zelfde kant op moeten. De ernst van de situatie is duidelijk en we zullen weer wedstrijden moeten gaan winnen. Aan de vijfde klasse moeten wij niet denken aan de Bateweg. We zullen keihard blijven werken om weer eens winnend van het veld te lopen. Dat zal zaterdag lastig worden tegen Koudekerk, maar we geven ons niet zomaar gewonnen. Voor ons komen daarna tal van tegenstanders die ook in het rechterrijtje staan. Daar zal het zeker tegen moeten gebeuren.”

Veltman stond in de spits- vroeger stond hij daar vaker- opgesteld en hij vervulde zijn taak prima met twee doelpunten. ,,Ik stond daar dit seizoen een keer eerder. Het bevalt mij wel op die positie. Chris Verhoef stond door deze keuze nu weer achterin. SJZ, spelend zonder Ricardo Rietkerken, kreeg al snel een grote kans, maar ik mocht al rap daarna de 1-0 maken. Na de 1-1 was er nog geen man overboord, maar we kwamen vervolgens weer achter. Gelukkig ging hun keeper de fout in en kon ik de foutief gebokste bal oppikken en scoren. Helaas stonden we alsnog met lege handen. Onnodig en jammer. Maar goed, we moeten door. Zoals gezegd tegen Koudekerk. Daar heb ik gespeeld en dus is het voor mij zeker een interessante pot. Thuis ging het flink mis, maar we beginnen gewoon weer op 0-0 en we gaan er alles aan doen.”

Van Duijn had zijn ploeg vooraf duidelijk gewaarschuwd. ,,Thuis speelden we onze best eerste helft, maar ik wist dat het nu geen eenvoudige opgave zou worden. Ik ken de club natuurlijk omdat ik daar met plezier heb gewerkt en ik weet hoe ze er voor staan. Dus zij zouden zich echt niet zomaar omver laten kegelen en dat kwam uit. Het veld was hobbelig en hard en dat is dan ook een tegenstander op zo’n middag. Meerburg en Teylingen hadden het hier ook moeilijk. Toch kregen we twee grote kansen aan het begin. Vliegen die er in dan spel je natuurlijk makkelijker. In plaats daarvan kwamen we achter en het team kon dus aan de bak.”

De openingstreffer werd gevolgd door de gelijkmaker van Peter Wansink, hoewel de speler de treffer wel fortuinlijk tot stand zag komen. Dit was zo rond een half uur spelen in de eerste helft. Van Duijn voelde zich wel genoodzaakt om voor de pauze al twee omzettingen te doen. ,,Vanaf dat moment liep het wel beter. Niet ver na rust bracht Wansink en assist op zijn naam en was Marc Griffioen de maker van de 1-2. Veltman scoorde echter tegen en pas in de slotfase viel het vijfde en beslissende doelpunt. Daan van Rijn werd de gevierde man aan onze kant.”

,,Al met al wel een terechte zege vind ik. We staan nu nog steviger op de vierde plek. We blijven met beide benen op de grond. We weten dat Teylingen de beste papieren heeft voor de titel. Een ervaren ploeg. Meerburg is erg afhankelijk van Max van Steen en Koudekerk vind ik de best voetballende ploeg. Maar die hebben we wel geklopt eerder dit seizoen. Wellicht dat SJZ een bepalende rol kan spelen in de titelrace. Laten die ploegen het maar onderling gaan uitzoeken. Wij gokken op een punt of 40 tot 42. Met een vierde plaats zouden we zomaar de nacompetitie in kunnen gaan en die kansen liggen er momenteel zeker. Op dit moment verdienen we deze plek op de ranglijst.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read