zaterdag, april 20, 2024
HomedistrictsbekerSJZ legt weer een stukje van de puzzel

SJZ legt weer een stukje van de puzzel

-

Districtsbeker (Groep 3, Poule 28) – Na de onnodige 3-2 nederlaag van vorige week tegen Gouda, was het voor SJZ bittere noodzaak om in eigen huis tegen het vorig jaar naar de vijfde klasse gedegradeerde SVO Buytenpark de volle winst te behalen. Het in redelijk getale opgekomen thuispubliek moest wel tot een paar minuten voor tijd wachten tot de bevrijdende 4-2 viel en dat het in blessuretijd nog 5-2 werd was vooral van belang voor de statistieken.

De wedstrijd begon een paar minuten later, aangezien een Nijlgans had besloten dat het goed toeven was op het hoofdveld van Sportpark Haasbroek en dat er kunstgras ligt maakte voor deze eend niet uit. De Zoeterwoudenaren leken al na vijf minuten op voorsprong te komen, maar een discutabel vlagsignaal voorkwam een vroege treffer. Ruim tien minuten later was het wel zover. Mitchel Hensing lanceerde Joey Vink die diagonaal en beheerst afrondde. De weer op het oude nest teruggekeerde Vink:,, Altijd lekker om het openingsdoelpunt te maken en het is tevens mijn eerste doelpunt in de voorbereiding. Ik ben vier jaar weggeweest naar FC Lisse, het laatste jaar zat ik bij de A-selectie maar heb wel weinig gespeeld. Ik wil weer wekelijks spelen en dat was voor mij de belangrijkste reden om terug te keren. Ik ken de meeste jongens nog wel uit mijn  jeugd en met Mike Hensing en Jari van Kampen heb ik nog bij FC Lisse gespeeld. Ik denk dat we een goede groep hebben en bovenin moeten kunnen meedraaien.”, aldus de jonge aanvaller. Na ruim twintig minuten voorkwam Oscar Koek met een katachtige reactie de gelijkmaker. De eerste helft werd weer onderbroken, niet door een drinkpauze vanwege de hoge temperaturen, maar door de nog steeds aanwezige Nijlgans. Na een half uur werd Marc Griffioen vanaf eigen helft de diepte ingestuurd en hij was niet zelfzuchtig en gaf Ricardo Rietkerken een niet te missen kans 2-0. De Zoetermeerse grensrechter stond weer met zijn vlag omhoog, maar werd nu terecht door de scheidsrechter genegeerd. Tien minuten na rust stond het geheel onverwachts weer gelijk, eerst was Koek eerder bij de bal dan de spits van Buytenpark, maar tot ieders verbazing ging de bal op de stip , waarna Ktitu vanaf elf meter geen fout maakte (2-2). Een kwartier na rust schoot Griffioen echter de groen-witten weer op voorsprong (3-2). De uit de jeugd afkomstige Timo Lagerberg was een paar keer gevaarlijk en gaf de indruk dat hij al jaren in de hoofdmacht speelt. De al weer aan zijn vierde seizoen beginnende trainer Arie van Duijn: ,, Ik ben uiteraard tevreden met de winst, maar ik zie deze bekerwedstrijden toch meer als oefenwedstrijden. We hebben in vergelijking met vorig jaar een paar nieuwe spelers en die proberen we zo goed mogelijk in te passen. In de breedte zijn we wat sterker geworden, mede door ontwikkeling van ons tweede elftal. Ik ben vooral tevreden over de tweede helft,  waarin wij terugvielen op ons vertrouwde spelsysteem.Wij krijgen nog een paar spelers terug uit blessures en schorsingen en dan denk ik dat er toch zeker wel een play-off plaats in moet zitten in de over twee weken beginnende competitie.”, aldus de Katwijkse oefenmeester. De 4-2 was een aanval uit het boekje. Vink speelde Rietkerken vrij in de zestien en ook die was niet zelfzuchtig en gaf Griffioen de kans om zijn tweede te maken. Bij het laatste doelpunt overschatte de sluitpost uit Zoetermeer zijn voetballende kwaliteiten en de ingevallen Corné Berg strafte dit goed af en bepaalde de eindstand op 5-2. Door deze overwinning heeft SJZ alles weer in eigen hand en door volgende week FC Zoetermeer te verslaan kunnen de Zoeterwoudenaren alsnog de volgende ronde bereiken.

SJZ-SVO Buytenpark 5-2 (2-0). 17. Vink 1-0, 30. Rietkerken 2-0, 46. Koolmees 2-1, 53. Ktitu 2-2, 61. Griffioen 3-2, 87. Griffioen 4-2, 93. Berg 5-2.

Basisopstelling SJZ: Koek, De Klerk, Versteegen, Plooy, Warmenhoven, Mitchel Hensing, Rietkerken,Griffioen, Lagerberg, Mike Hensing, Vink.