dinsdag, april 23, 2024
HomeVierde klasseSJZLeden SJZ onderscheiden door KNVB en de club

Leden SJZ onderscheiden door KNVB en de club

-

Tijdens de Algemene Vergadering van SJZ, gehouden op 22 maart, zijn vijf leden onderscheiden. Hans van Oosten ontving de KNVB-waarderingsspeld in Goud, Monique Pieterse-Berg werd door de Voetbelbond onderscheiden met de waarderingsspeld in Zilver. Voorts werd Wim Bos benoemd tot Erelid van SJZ. Vertrekkend penningmeester Nico Hulsbos en vrijwilliger Kees van Bohemen kregen het predicaat Lid van Verdienste van SJZ. Alle benoemingen werd met een luid applaus gewaardeerd.

GOUDEN WAARDERINGSSPELD KNVB

De hoogste onderscheiding was voor Hans van Oosten. Sinds medio de jaren tachtig van de vorige eeuw is hij actief binnen SJZ. Hij begon als jeugdleider van het team van zoon Johan en maakte vervolgens snel furore als bestuurslid van zowel de Jeugdcommissie als het hoofdbestuur. Als financiële man heeft hij niet de meest eenvoudige taak binnen de club. Van Oosten is al Lid van Verdienste van SJZ en ook mag hij zich Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al ruim heeft bereikt, heeft Van Oosten besloten en er nog een paar jaar als bestuurslid aan toe te voegen.

Monique Pieterse-Berg is jarenlang actief bij de club en verzet bergen werk. In de Corona-tijd kwam daar nog eens een extra portie werk bij. Want wie denkt dat dat juist een rustige periode was, heeft het mis. Het vele werk dat Monique Pieterse verricht – ze is al Lid van Verdienste van SJZ, is nu door de KNVB op de juiste waarde geschat. De waarderingsspelden en oorkondes werden uitgereikt door KNVB-ambassadrice Michèle Weyne.

Namens de KNVB was ook de heer Wietse Jelles aanwezig. Hij bood SJZ een KNVB-vlag aan; een cadeau vanwege de 75e verjaardag van SJZ. Door alle Corona-beperkingen kon de overhandiging niet eerder plaatsvinden.

MEER ONDERSCHEIDINGEN

Naast de waardering door de KNVB hebben de leden van SJZ ingestemd met het benoemen van twee leden van verdienste en een erelid. Die versierselen werden opgespeld door SJZ-voorzitter Tom van der Meer en bestuurslid Peter-Niek Plooij.

ERELID

Wim Bos is benoemd tot erelid. Hij is van jongs af aan betrokken bij SJZ en heeft zijn sporen als voetballer meer dan verdiend. Na zijn actieve loopbaan (hij speelde medio jaren zeventig één seizoen zelfs bij Feyenoord) vervulde hij tal van functies. Bijvoorbeeld op het voetbaltechnische vlak, maar ook als een van de grote drijfveren van de Supportersclub. Die Club heeft in de loop van meerdere decennia heel veel betekend voor SJZ. Nog steeds is de SupClub actief met bingoavonden.

LEDEN VAN VERDIENSTE

Vertrekkend penningmeester Nico Hulsbos was sinds 2011 actief bij SJZ. Als financieel specialist heeft hij, met anderen, de financiële aanpak van de club gemoderniseerd. Dat was in de beginperiode een flink klus, maar die wist Hulsbos met zijn team te klaren. Dat de financiën van de club gezond zijn, is uiteraard zeer goed nieuws. Nico Hulsbos is opgevolgd door Weipoortseweg-bewoner Erik van der Zijden.

Tot zijn grote verrassing mag Kees van Bohemen zich ook Lid van Verdienste noemen. Begin jaren tachtig trad hij toe tot het Trimmersgilde. Na zijn arbeidzaam leven als Specialist in Wild en Gevogelte trad hij toe tot het vrijwilligerskorps van SJZ. Als zeer trouw lid van de Schoonmaakploeg en terreincommissie heeft hij zijn sporen verdiend. Ook is hij zeer regelmatig inzetbaar als medeweker in het clubhuis, hij is gastheer voor de jeugdteams en bezorger van het clubblad.

Op de foto v.l.n.r.: Kees van Bohemen, Hans van Oosten, Monique Pieterse-Berg, Wim Bos en Nico Hulsbos).

Tekst en foto: Gerard van der Hoeven

 

Must Read