HomeSJZInterviews SJZSJZ blijft strijdbaar ondanks verlies uit bij Zevenhoven

SJZ blijft strijdbaar ondanks verlies uit bij Zevenhoven

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,We hebben kansjes gehad op een gelijkspel, maar ook deze keer rolde het bekende kwartje de andere kant op. Zo werd het uiteindelijk een 2-1 nederlaag uit bij het hoger geplaatste Zevenhoven. Balen, maar het werd een wedstrijd die ik niet snel zal vergeten omdat deze scheidsrechter een kwartier (!) te vroeg affloot. Uiteindelijk hebben we die tijd wel uitgespeeld, maar leverde het voor ons ook niet meer echte kansen op de gelijkmaker op”, aldus SJZ-doelman Oscar Koek.

Na het zeer opvallende 4-4 gelijkspel thuis tegen Teylingen vorige week zaterdag belandde SJZ op de negende plek met 9 uit 7. Met de 4-1 uitnederlaag bij Warmunda had Zevenhoven op een derde plek met 13 uit 7 zeker wat goed te maken in deze thuiswedstrijd als een potentiële titelkandidaat in deze vierde klasse. Hoe zouden de groenwitten uit Zoeterwoude Dorp onder leiding van trainer Arie van Duijn aan deze moeilijke uitwedstrijd beginnen?

Koek: ,,Ondanks alle goede bedoelingen kwamen we niet goed uit de kleedkamer. Er werden onnodige kansen weggegeven. En door ongelukkige momenten in die beginfase en persoonlijke fouten kwamen we op een 2-0 achterstand. Maar het was Mark Griffioen die al rap de aansluitingstreffer scoorde. Dan wil je natuurlijk doorpakken, maar dat lukte niet. Waar ik trots op ben, is dat we het laatste kwartier van de eerste helft meer en meer in ons spel kwamen en gewoon beter waren dan Zevenhoven.”

De vraag voor elke SJZ-supporter was natuurlijk hoe de manschappen van Van Duijn uit de kleedkamer zouden komen voor de tweede helft. ,,We hebben wel wat kansjes gehad, het kwartje had zomaar ook de andere kant kunnen vallen met een gelijkspel. Ik heb zelf ook nog wat leuke reddingen mogen verrichten, maar uiteindelijk kwamen we toch niet verder dan de 2-1. Deze ruststand werd dan ook de eindstand. Terugkijkende vind ik Zevenhoven een prima team waar alles was gericht op het in stelling brengen van twee krachtige voorwaartsen. Dat is ze deze zaterdagmiddag dan ook zeker weer gelukt. Maar één ding zal me altijd bijblijven uit deze wedstrijd”, aldus de enthousiast verhalende Koek van SJZ.

Hij doelde op het feit dat de scheidsrechter een kwartier te vroeg affloot. Het leek een beetje op het verhaal van het Pontiac-horloge van wielrenner Wim van Est die ooit in het ravijn belandde, eruit kwam en constaterende dat zijn Pontiac nog tikte. Koek: ,,We hebben toen direct op de scheids ingesproken. Wat bleek, zijn stopwatch liep door na zijn fluitsignaal voor de rust. Maar gelukkig zijn deze laatste vijftien minuten wel uitgespeeld. Helaas zonder een echt positief resultaat voor SJZ. Dan moet het komende week thuis tegen Roodenburg maar gebeuren”, aldus de zeer resolute SJZ-doelman Koek.

Na deze uitnederlaag bij Zevenhoven kwam SJZ uit op de tiende plek met 9 uit 8 en bleef Zevenhoven derde met 16 uit 8. Komende zaterdag is op sportpark Haasbroek in Zoeterwoude Dorp Roodenburg een lastige tegenstander. Waarom? Zij zitten in een positieve flow na de 4-1 thuiszege op Warmunda. Daarmee zijn ze nu al vierde. Koek: ,,Het moet gewoon gebeuren als we de aspiraties op een plek in het eerste rijtje handen en voeten willen geven. En doelpunten kunnen we echt wel maken want vier keer scoren tegen Teylingen is ook niet veel clubs gegeven in deze vierde klasse”, aldus de enthousiast verhalende SJZ-doelman.

Zevenhoven – SJZ 2-1 (2-1). 1-0, Griffioen 1-1,2-1.

Basisopstelling SJZ: Koek, Van der Hoorn, Van Rijn, Versteegen, Hensing, Griffioen, Van Kampen, Vink, De Klerk, Lagerberg, De Goede.