vrijdag, april 19, 2024
HomeKickers'69Interviews Kickers'69Slimmer LSVV'70 wint zespuntenduel van Kickers'69

Slimmer LSVV’70 wint zespuntenduel van Kickers’69

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Door de 3-0 zege in het belangrijke duel tegen Kickers’69 heeft de studentenploeg enigszins weer de aansluiting met de middenmoot. Voetballend was LSVV’70 niet beter dan de Leimuidenaren ,doch een stuk efficiënter.

Vooral topscorer Jiddo Doornenbal voelde zich als een vis in het water door de geboden ruimte die de aanvaller kreeg van de bezoekers. Met twee treffers had de niet meest begaafde, maar razendsnelle aanvaller een groot aandeel in de overwinning. Mede door gebrek aan scorend vermogen zal de jonge ploeg van trainer Dennis Bos alle zeilen moeten bijzetten om boven de rode streep te eindigen.

Een schotje op het doel van de kou kleumende doelman Dammes Waasdorp in de volledige speeltijd was veelzeggend voor de improductiviteit van de gasten. Kickers, in het eerste kwartier met de meeste balcontacten, kwam uit de eerste de beste goed lopende aanval van de gastheren op achterstand. Leo Casteel zag zijn uitstekende strakke voorzet voortreffelijk tegendraads ingekopt worden door Doornenbal: 1-0. Niet veel later had de goed spelende Thomas Loos een dot van een kans moeten verzilveren.

De ‘jonge honden’ van Bos bleven goed mee voetballen tot aan de zestien, maar bleven daarna steken in vooral goede bedoelingen. Na rust kwamen de bezoekers goed weg middels een van de doellijn gehaalde bal vanuit een hoekschop. Wederom had Loos de grote kans om de voorsprong te vergroten, na een assist van Doornenbal.

LSVV bleef met routinier Neal Petersen het sterke aanspeelpunt en de ploeg die de meeste aanspraak mocht maken op de tweede treffer. Kickers kreeg halverwege de tweede helft wel de kans op de gelijkmaker. Een schitterende wegdraaiende voorzet van Danny            Mollers werd vlak voor de neus van doelman Waasdorp gemist door Jeroen Straathof.

Doornenbal vergrootte op onnavolgbare wijze de voorsprong. Passerend vlak voor de achterlijn, dribbelend langs de achterlijn prikte hij achteloos de 2-0 binnen. Berend Verdoes strooide met de derde treffer nog meer zout in de wond van de bezoekers, in een overigens uiterst sportief duel, geleid door de uitstekend fluitende scheidsrechter van dienst.

,,We wisten dat het vandaag moest gebeuren”, was na afloop het relaas van Doornenbal. ,, Ik heb vandaag fijne acties kunnen maken met veel ruimte achter de laatste linie van de gasten. De ploeg stond goed waardoor we ons spelletje konden spelen. Tegen goede tegenstanders kunnen wij verrassen. We staan te laag, een goede positie in de middenmoot is zeker haalbaar.”

Elftalleider Peter van der Zwaan van de bezoekers was minder te spreken, maar bovenal realistisch. ,,Het gaat lastig worden. Dit was een duidelijke nederlaag. We zijn niet goed genoeg op dit moment en missen een afmaker. We hebben een heel jong team, eens moet het gaan lukken. Maar of dat genoeg gaat zijn met die versterkte degradatieregeling dat valt te bezien.”

Scoreverloop: 18. Doornenbal 1-0, 70. Doornenbal 2-0, 70. Verdoes 3-0.

Basisopstelling LSVV’70: Waasdorp, J. van der Meer, Van der Graaf, Casteel, T. van der Meer, Verdoes, Groenendijk, Loos, Doornenbal, Petersen.

Basisopstelling Kickers’69:  Tent, Van Vliet, Hup, Van der Hoorn, Witkop, De Rijk, Roos, Van Vliet, Otgaar, Mollers, Straathof.

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read