HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen buigt achterstand om en blijft in de winning mood

Teylingen buigt achterstand om en blijft in de winning mood

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Het leek een middag te worden waarin enkele records werden gebroken, maar uiteindelijk bleef het toch bij het oude. Teylingen was als enige in de vierde klasse A nog ongeslagen en ongenaakbaar in uitwedstrijden, maar keek in de rust tegen een 1-0 achterstand aan. Woubrugge had deze competitie nog niet gelijk gespeeld. Toch was de stand een klein kwartier voor het eindsignaal nog gelijk. Uiteindelijk stond er na negentig minuten ‘gewoon’ 1-3 op het scorebord en bleef Teylingen zonder verlies en Woubrugge wacht nog op de eerste puntendeling.

De thuisclub opende fel en zij waren in de eerste tien minuten verschillende malen gevaarlijk, meestentijds was goalgetter en handenbinder Gino Rolfes daarbij betrokken. Gaandeweg werden de bezoekers dreigender. Na twintig minuten reclameerde heel Teylingen vergeefs voor een penalty en even later zorgde tot tweemaal toe de met een fijne traptechniek gezegende Mark van der Heijden met twee vrije trappen voor gevaar.

De Sassenheimers bouwden zorgvuldig op, alleen gebeurde dat in een te laag tempo. De groen-witten speelden opportunistischer en zochten dan vaak Rolfes in de diepte. Bij een van die aanvallen kwamen de bezoekers nog goed weg, aangezien de openingstreffer op grond van randje buitenspel werd afgekeurd. Tien minuten voor rust was het dan zover, Chris Verhoef vond Rolfes die alleen met een overtreding af te stoppen was. Thom Buntsma maakte geen fout vanaf de penaltystip: 1-0.

Na de pauze schroefden de roodzwarten het tempo op. Eerst kon de goed invallende keeper Tim de Kok (Michael Kneulman was afgelopen nacht vader geworden) nog redden op een inzet van Mike van der Zon, maar tien minuten na rust controleerde Tom van der Vlugt een dieptebal knap en ronde beheerst af (1-1). Even later had hij zijn ploeg op voorsprong moeten koppen na een dieptebal van Van der Heijden.

De Woubruggenaren kwamen er moeizaam uit en het was geen toeval dat de beste kans na een hoekschop ontstond, de bal werd van de lijn gehaald en de daaropvolgende scrimmage leverde niets op. Teylingen kwam door een curieuze treffer alsnog op voorsprong. Een verdediger van Woubrugge kopte de bal pardoes tegen de binnenkant van de paal en Dani Hoogkamer kon de bal op de lijn intikken. De beslissing was een familie onderonsje: uit een pass van Mark van der Lugt maakte broer Tom de 1-3.

De tweevoudige doelpuntenmaker:  ,,Morgenmiddag gaan we carnaval vieren in Noordwijkerhout en ik zal er zeker een extra nemen met Mark. We begonnen matig op het slechte veld en hebben het gelukkig kunnen omdraaien, voor het mooie had ik vandaag een hattrick moeten maken. Bij de weddenschappen die ik heb lopen had dat zeker geholpen, het totaal aantal doelpunten is al opgeschroefd en dat moet mij de nodige pintjes opleveren. Ik denk dat het nog tussen Koudekerk, Meerburg en ons zal gaan wat betreft de bovenste plaats. Met een schuin oog kijken we al naar 19 maart als we thuis tegen Meerburg spelen.”

De aanvoerder van Woubrugge Verhoef: ,,We zijn iets meer verdedigend gaan spelen dan normaal en onze inzet was vandaag in orde. Teylingen staat natuurlijk niet voor niets in de top, maar het was zonde dat de gelijkmaker al zo snel in de tweede helft viel, anders was er meer ruimte voor ons gekomen. Conditioneel waren we vandaag ook de mindere. We hoeven nu ook weer niet naar de onderste plekken te kijken, maar we moeten er zeker niet te makkelijk over gaan denken. Het komt, gezien onze kwaliteiten, wel weer goed met ons want voor de vijfde klasse hebben we echt te veel kwaliteiten.”

Teylingen blijft op de tweede stek en ontvangt volgende week LSVV’70 als dat duel tenminste doorgang kan vinden. De Leidenaren hebben namelijk uitstel aangevraagd, maar onduidelijk is nog of er daadwerkelijk een streep gaat door dit treffen. Woubrugge staat zevende en zal de degens op eigen veld kruisen met Warmunda.

Woubrugge-Teylingen 1-3 (1-0). 35. T. Buntsma 1-0, 54. T. van der Vlugt 1-1, 77. Hoogkamer 1-2, 80. T. van der Vlugt 1-3. Scheidsrechter: Wijnands

Basisopstelling Woubrugge: De Kok, Peters, T. van de Geijn, Verhoef, B. van de Geijn, Veltman, Buntsma, Rolfes, R. Buntsma, Van de Doef, Hoogendoorn.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van de Nouland, Van der Heijden, M. van der Vlugt, Heemskerk, Hoogkamer, Prange, Van der Zon, De Ridder, T. van der Vlugt, Ritzen.