vrijdag, augustus 19, 2022
HomeVijfde klasseFootball FactoryTeylingen grijpt de macht over rug van Football Factory

Teylingen grijpt de macht over rug van Football Factory

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Verrassend was de overwinning van Teylingen niet. Op eigen veld werd Football Factory in een niet al te hoogstaande wedstrijd verslagen (3-0). Op De Roodemolen ging de zon later ogenschijnlijk feller schijnen toen bekend werd dat Meerburg onderuit was gegaan op bezoek bij SJC. Door deze resultaten hebben de roodzwarten nu de leiding genomen in het klassement en kan de kloof met Meerburg nog groter worden omdat die ploeg een duel meer speelde.

Trainer Rob Jonkman was logischerwijs een meer dan tevreden weekend. ,,Toen we het nieuws doorkregen, was dat uiteraard wel erg lekker. Zeker omdat ik en weekendje weg zou gaan en dan ga je met nog meer plezier dat soort dagen in. Ik vond dit zeker een van onze zwakste wedstrijden. Bij vlagen erbarmelijk. Ik vind evenwel dat daar verzachtende redenen voor zijn. We moesten in en tegen Koudekerk heel diep gaan om te kunnen winnen. Koudekerk heeft het ons echt heel lastig gemaakt en daar zijn ook pijntjes opgelopen door spelers. Daarom kon ik niet over iedereen beschikken en ik zag terug dat die wedstrijd bij spelers nog in de benen zat. Al met al zijn we niet serieus in de problemen gekomen en vanaf nu draaien we weer een normaal schema. Die pijntjes nemen we voor lief, want verdere averij hebben we niet opgelopen en nu dus Meerburg wel.”

Was de trainer met stomheid geslagen toen het nieuws door kwam vanuit Noordwijk? ,,Nou, je mag er altijd op hopen dat een concurrent punten laat liggen. Ik heb de laatste tijd begrepen dat ze niet alles makkelijk gewonnen hebben en SJC kan dan een lastige klip zijn. Dus het was ook weer niet onmogelijk dat dit scenario eruit zou rollen, maar dan moet je natuurlijk zelf wel winnen en dat hebben we gedaan.”

Toch speelt Jonkman het liefst tegen ploegen die bovenin meedraaien. ,,Dan krijg je meer een echte wedstrijd en ik denk dat Koudekerk-Teylingen echt een topduel was om naar te kijken. Er zijn ploegen bij die vooral enkel willen tegenhouden en zich ingraven. Daar heb ik gewoon wat minder mee. Iedereen bepaalt uiteraard zelf hoe er gespeeld wordt, maar leuk is het niet. Wij gaan nu naar MMO. Een lastig te bespelen veld, een ploeg die zal counteren en zij vechten voor de laatste kansen. Maar goed, we mogen zelf niet gaan morsen dus we weten wat ons te doen staat.”

Mike van der Zon opende al vroeg de score. Na acht minuten keek Football Factory tegen een achterstand aan. Verdediger Phaedon den Broeder. ,,Dan begin je dus niet echt lekker en het is al de zoveelste keer dat we een doelpunt tegen kregen vanuit een standaardsituatie. Daar zijn we zeker niet de beste ploeg in. De 2-0 kwam voort uit een vrije trap en daar heb je dan dus alweer zo’n tegengoal te pakken. Bij 2-0 was het al lastig voor ons, maar na de 3-0 was het boek op zeker dicht.”

De 2-0 liet overigens lang op zich wachten. Pas een minuut of twintig voor tijd kwam die op naam van de net ingevallen Mark van der Heijden. Tom van der Vlugt maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van, maar zoals gezegd ging het daarna vooral over het treffen tussen SJC en Meerburg. Zo niet bij de Leidse club.

,,Wij zijn met hele andere belangen bezig. Ik heb begrepen dat Bernardus en Woubrugge gewonnen hebben dus we hebben geen goede zaken gedaan. Nu mogen wij best van de koploper verliezen, maar het wordt wel zaak dat we de draad weer oppakken. Laatst pakten we zeven punten in drie wedstrijden en zo’n reeks hebben we weer nodig. Ik geloof ook in een ommekeer. Wij willen hoe dan ook in deze klasse blijven uitkomen. We krijgen nog genoeg ploegen die het ook moeilijk hebben.”

Eerst ontvangt de Leidse ploeg echter Koudekerk. Een van de nog vijf te spelen thuiswedstrijden (nog maar twee keer gaat FF op verplaatsing). ,,Dat laatste wist ik niet, maar daar liggen dus kansen. En ik denk dat we tegen Koudekerk ook niet kansloos hoeven te zijn. Daar verloren we maar met 2-1 en kwamen zij met de schrik vrij. Dus we gaan ons opmaken voor een sterke eindsprint.”

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Dofferhoff, Vooys, Van de Nouland, Heemskerk, Prange, M. van der Vlugt, Van der Zon, Ritzen, T. van der Vlugt, Pouwels.

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Van de Ryse, Maat, Den Broeder, Taborri, Peters, Howig, De Jong, De Lange, Yazici, De Koning.

Foto’s: met dank aan Boukje Hoogstraten

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.

Must Read