HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen maakt na rust het verschil tegen Woubrugge

Teylingen maakt na rust het verschil tegen Woubrugge

-

Vierde klasse A(zaterdag)- Sportpark De Roodemolen was op de late zaterdagmiddag het decor van de wedstrijd tussen koploper Teylingen en de ploeg in de gevarenzone Woubrugge. Twee ploegen met totaal verschillende belangen dus. De twee concurrenten voor de titel, Meerburg en Koudekerk, op gepaste afstand van de koploper, maakten eerder de middag geen misstap. De ploeg van trainer Rob Jonkman moest winnen om de titelaspiraties levend te houden. Woubrugge, nog niet veilig, tekende voorafgaand het duel voor een punt. Tot aan de rust leek een gelijkspel een haalbare kaart. Na de thee maakten de gastheren met drie treffers hardhandig een eind aan het geloof op een goed resultaat voor de bezoekers.

De eerste vijftien minuten verliepen stroef voor beide teams, maar toch vielen enkele mogelijkheden te noteren. Zo zag de jonge aanvaller van de gasten, Robbin van der Hulst, zijn strakke wegdraaiende voorzet met moeite verwerkt worden door de Teylingen doelman en aan de andere zijde werd een vrije trap rakelings naast geschoten. De thuisploeg nam allengs het initiatief wat resulteerde in twee momenten van Mike van der Zon. Eerst zag de aanvaller dat zijn uithaal op de paal uiteenspatte en nog in dezelfde minuut werd zijn volley, na een vlot lopende aanval, gekeerd door Woubrugge doelman Tim de Kok.

Onder leiding van sterkhouder Martin van Eeuwijk, vaak briljant, soms slordig, domineerden de gastheren de wedstrijd. Een overtreding op Van Eeuwijk werd door dezelfde speler hard, maar rakelings over geschoten. Kort daarvoor kon Thomas van Kesteren een uitstekende voorzet van Dennis van der Nouland niet langs doelman De Kok krijgen. Een schot van Woubruggenaar Twan van der Geijn had te weinig kracht om succes te hebben.

Pal na de thee testte de aan Woubrugse zijde goed spelende Van der Hulst de doelman van Teylingen. Daarna brak Van der Zon de wedstrijd open. De 1-0 werd voorzien van zijn handtekening na een assist van Van Kesteren. De 2-0 kwam van dezelfde speler, die een subtiele lob van aanvoerder Van Eeuwijk snoeihard binnenschoot. Dit betekende de nekslag voor de mannen uit Woubrugge. De thuisploeg kreeg volop kansen om de marge te vergroten, maar liet dat nog even na. Woubrugge zorgde zelfs bijna voor de aansluitingstreffer via Tim van der Doef. Het vooral in de tweede helft sterk spelend roodzwarte collectief gaf de zege middels een treffer van de ingevallen Cas Pouwels nog meer glans: 3-0.

Uiteraard keek Van der Zon, de uitblinker bij de Sassenheimers, tevreden terug op de wedstrijd: ,,We kregen wel genoeg kansen in de eerste helft ,maar het speltempo was te laag. Pas na de 1-0 ontstonden de ruimtes. Vooral in de tweede helft kregen we genoeg kansen. Dat de doelpunten er zouden komen wisten we gewoon.” Met zijn twaalf doelpunten in de competitie heeft Van der Zon een groot aandeel in de titel waar de speler zelf heilig in gelooft.”

Teylingen- Woubrugge 3-0 (0-0). 48. Van der Zon 1-0, 68. Van der Zon 2-0, 80. Pouwels 3-0.

Basisopstelling Teylingen: Zonjee, Van der Nouland, Vooijs, Van der Heijden, Heemskerk, Prange, Van Eeuwijk, Hoogkamer, Van Kesteren, Van der Zon, Ritzen.

Basisopstelling Woubrugge: De Kok, Hoogendoorn, T. v.an der Geijn, Verhoef, B. van der Geijn, Veltman, Van Rijn, Buntsma, Gorter, Van der Doef, Van der Hulst.

Foto’s: met dank aan Peer Compeer