HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Zuur, maar terecht gelijkspel van LSVV’70 bij Zevenhoven (2-2)

Zuur, maar terecht gelijkspel van LSVV’70 bij Zevenhoven (2-2)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Zevenhoven mag dan weliswaar tweede staan op de ranglijst, maar het is nooit verstandig om je te verkijken op LSVV’70. Het Leidse elftal was voorgaande het treffen met Zevenhoven drie wedstrijden op rij ongeslagen en leek lang op weg naar een 1-2 overwinning bij de vice-koploper.  Een doelpunt in de laatste minuut zorgde echter toch nog voor een gelijkspel (2-2).

,,We baalden vlak na de wedstrijd wel even, maar we realiseerden ons ook wel dat een gelijkspel terecht is”, vertelt LSVV’70-speler Jaimy van der Meer. ,,Het is jammer dat we twee punten zijn misgelopen, maar gezien het wedstrijdbeeld is 2-2 wel een terechte uitslag. Zevenhoven was in de tweede helft namelijk aan het stormen, maar toch blijft het zuur. In de openingsfase werden we aardig weggespeeld”, bekent Van der Meer. ,,Via een geplaatst schot kwamen we op achterstand. Vervolgens kregen we wat meer grip op de wedstrijd en in het kwartier voor rust scoorden wij tweemaal. De gelijkmaker kwam van Jos van Beuningen, op aangeven van Jiddo Doornenbal, en via Leo Casteel kwamen we op voorsprong vanuit een hoekschop.”

Vervolgend: ,,We gingen met een 1-2 voorsprong de rust in, terwijl Zevenhoven de betere was. Wij waren gewoon zeer effectief.” Na rust kwam LSVV’70 er volgens Van der Meer niet veel meer aan te pas. ,,Zevenhoven speelde vol op de aanval. Het was met name tegenhouden en zorgen dat de organisatie goed stond. Dat stond het een minuut te weinig. Ze hebben het vooral van hoekschoppen moeten hebben, omdat we organisatorisch erg goed stonden. Ze kwamen nauwelijks tot uitgespeelde kansen”, aldus de verdediger.

Van der Meer twijfelt of de gelijkmaker had moeten tellen. ,,Ik weet niet zeker of de bal in zijn geheel over de lijn was, maar volgens de scheidsrechter was dat wel het geval. Na de aftrap werd er gelijk afgefloten.” Van een typische LSVV’70-wedstrijd wil de verdediger niet spreken: ,,Dan hadden we er twee tegen moeten krijgen.” De missie van de tweede seizoenshelft zal zijn om degradatie te voorkomen, maar voor nu kan Van der Meer tevreden aan de winterstop beginnen. ,,We zijn vier wedstrijden op rij ongeslagen en we weten dat we het iedereen lastig kunnen maken, mits de organisatie goed staat. En wetende dat iedereen van iedereen kan winnen, ga ik met een goed gevoel de winterstop in”, aldus Van der Meer tot besluit.