HomeRKVV TeylingenInterviews RKVV TeylingenTeylingen toont karakter en sleept punt uit het vuur

Teylingen toont karakter en sleept punt uit het vuur

-

Vierde klasse A (zaterdag) – De ploeg van trainer Rob Jonkman wist de vorige vier wedstrijden niet in winst om te zetten. Met dit in het achterhoofd was Zevenhoven uit vooraf ook geen appeltje-eitje. Scorend vermogen genoeg met 22 doelpunten voor, de 18 doelpunten tegen baren meer zorgen en laat zien waar de achilleshiel van de ploeg zit. Dat wetende is de einduitslag van 3-3 ook geen verrassing, al is een gelijkspel uit bij de huidige nummer twee op de ranglijst natuurlijk wel een prima prestatie zeker na een 3-1 achterstand bij rust.

Op een redelijk bespeelbaar grasveld begon Teylingen ook redelijk, na tien minuten drong Zevenhoven aan en kregen de Sassemers het lastiger. Pascal de Ridder daarover. ,,Wij hadden moeite met hun 5-3-2 / 3-5-2 systeem waardoor zij gemakkelijk de vrije man op het middenveld vonden en wij te weinig in de duels kwamen.”

Halverwege de eerste helft bracht de thuisclub het scorebord in beweging, nauwelijks tien minuten later volgde een verkeerde terugspeelbal van de spits van Zevenhoven en was Mike Van der Zon er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken. Diezelfde Van der Zon dacht zijn ploeg op voorsprong te koppen, echter deze treffer werd vanuit buitenspelpositie gemaakt en dus terecht afgekeurd. De thuisclub kwam door een penalty op voorsprong, deze voorsprong werd vlak voor rust vergroot en dit was een kopie van de actie voor de 2-1 waarbij de gasten aan de rechterkant werden overlopen.

Genoeg gespreksstof dus in de rust, en de bezoekers kwamen ook een stuk feller en agressiever uit de kleedkamer. Binnen een kwartier was de stand weer in evenwicht. Een voorzet van De Ridder belandde in de korte hoek binnen, niet veel later was er een goede aanval over de linkerkant en via de vuisten van de keeper kwam de bal voor de voeten van Wesley Ritzen en die aarzelde niet.

Andere doelpuntenmaker Van der Zon over de fase daarna. ,,Het laatste halfuur was voor de toeschouwers genieten geblazen, een open wedstrijd met twee aanvallende teams zorgden voor de nodige kansen over en weer.” De gastheer raakte in die fase zelfs nog drie keer het aluminium en werd er nog een doelpunt afgekeurd. Een enerverend slot dus van een wedstrijd waarin totaal zes keer (geldig) gescoord werd, hartverwarmend voor een ieder die er bij is geweest.

Van der Zon met het laatste woord. ,,Wij hebben na rust veerkracht getoond, na een verdedigend zwakke eerste helft en zijn uiteindelijk terecht met een punt huiswaarts gekeerd.”

De laatste wedstrijd voor de winterstop is thuis tegen Roodenburg. De Leidenaren speelden eveneens gelijk tegen het op de derde plaats staande NSV’46. Bij winst stijgt Teylingen minimaal een plek, want het gaat dan over de ploeg uit Leiden Noord heen.

Zevenhoven – Teylingen 3-3 (3-1) Zevenhoven 1-0, Van der Zon 1-1, Zevenhoven 2-1, Zevenhoven 3-1, De Ridder 3-2, Ritzen 3-3.

Basisopstelling Teylingen : Vis, Van der Meij, Van den Nouland, Van der Heijden, Dofferhof, Prange, Ritzen, Lubbe, Van der Zon, Hoogkamer, De Ridder.

Foto’s: met dank aan Boukje Hoogstraten