zondag, juli 3, 2022
HomeVierde klasseRoodenburgTwan van de Geijn: ,,Eindelijk valt de euro de goede kant op...

Twan van de Geijn: ,,Eindelijk valt de euro de goede kant op voor Woubrugge”

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Wat dacht je dat er door ons heen ging toen Roodenburg in de tweede helft de 1-1 maakte? Ik denk dat iedereen binnen de lijnen en daarbuiten met groenzwart bloed in de aderen direct aan al die wedstrijden dacht dat een voorsprong uitmondde in hoogstens een gelijkspel. Maar nu lukte het wel om met de 2-1 in de laatste minuut de drie punten in Woubrugge te houden. En dat was hard nodig gezien de stand op de ranglijst. Blij dat het is gelukt tegen Roodenburg waar we uit toch met 3-1 van hadden verloren. Ik ga nu rap terug naar de kantine want we vieren het hier in Woubrugge natuurlijk wel met de plaatselijk zeer gewaardeerde derde helft”, aldus de spraakzame Twan van de Geijn.

Waar de Leidse uitploeg voor aanvang van deze wedstrijd op het harde veld van Sportpark Bateweg-Noord achtste stond met 18 uit 16, stond Woubrugge één plaatsje lager met 14 uit 15. Daarbij had Roodenburg de laatste tijd de nodige potjes gewonnen, sinds de terugkomst van Marvin Bok in de selectie. Deze stand van beide ploegen op de ranglijst was ook binnen de lijnen duidelijk zichtbaar vanaf de eerste balomwenteling. Van de Geijn: ,,Het was van beide kanten rommelig met wat kansjes op en neer en meer niet. Helaas kon ik zelf niet starten vanwege mijn liesblessure, hoogstens stond een invalbeurt op het programma. Het waren zo de eerste minuten die ik miste dit seizoen. Mooi om dan vanaf de bank te zien dat Timo van der Doef een mooie actie van Gino Rolfes, waar we het vooral van moeten hebben, kon binnentikken, 1-0.”

Dat was ook de ruststand en in de tweede helft ging Woubrugge op dezelfde wijze verder, op jacht naar de zo broodnodige drie punten. ,,Na vijf minuten kon ik het trainingspak al uittrekken om in te vallen. Misschien niet handig met zo’n blessure, maar we hadden al zoveel blessures en te weinig spelers met deze te smalle selectie. Scoort Roodenburg na een kwartier in de tweede helft uit een counter ook nog de gelijkmaker. Ik dacht direct… daar gaan we weer! We gingen wat dieper spelen en zo gaaf om Kevin Veltman in de laatste minuut de 2-1 te zien maken met een prachtige actie in de zestien. En toen de prima leidende vrouwelijke scheidsrechter voor de laatste keer floot, hadden we dan eindelijk de drie punten die we zo hard nodig hebben”, aldus de vrolijk verhalende Van de Geijn.

Met deze zeer sportief verlopen wedstrijd bleef Woubrugge negende met 17 uit 16 (32-45) en Roodenburg bleef achtste met 18 uit 17 (26-40). De Leidse ploeg speelt komende zaterdag thuis tegen LSVV’70 dat dit keer vrij was en elfde staat met 14 uit 16. Voor Woubrugge volgen er twee zware uitwedstrijden. Komende dinsdag bij Koudekerk, dat derde staat na de 0-4 uitzege bij Warmunda, en komende zaterdag bij SJC dat vandaag zelfs koploper Meerburg met 2-1 wist te verslaan. Van de Geijn: ,,Maar die vierde klasse A blijft ook heel apart want waar we eerder thuis met 5-1 wonnen van SJC uit Noordwijk was Koudekerk thuis bij ons met 0-6 veel te sterk. Eerst maar goed herstellen van deze invalbeurt en dinsdag gaan we er weer voor.”

Woubrugge – Roodenburg 2-1 (1-0). 20. Van der Doef 1-0, 60. Roodenburg 1-1, 90. Veltman 2-1.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Verhoef, B. van de Geijn, Veltman, Rolfes, Gorter, Van der Doef, Hoogendoorn, Van Rijn, R. Buntsma en T. Buntsma

Note redactie: helaas kon onze redactie geen reactie opvangen vanuit Leidse kant.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read