HomeVijfde klasseFootball FactoryEenvoudige winst Koudekerk bij Football Factory: 1-3

Eenvoudige winst Koudekerk bij Football Factory: 1-3

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Op het universitair sportcentrum van Football Factory moest Koudekerk de winst behalen om in het spoor van de top twee, Teylingen en Meerburg, te blijven. De laatste keer dat de Factorianen en Koudekerk tegenover elkaar stonden werd de wedstrijd pas in de laatste paar minuten beslist door Koudekerk. Vandaag stond er na negentig minuten 1-3 op het scorebord en was de wedstrijd dus in een eerder stadium al beslist.

In de eerste paar minuten was het duidelijk dat Koudekerk snel een doelpunt wilde maken. Met aanvallend voetbal werden een aantal kansen gecreëerd die echter niet leidden tot een doelpunt. Sterker nog, het scheelde weinig of het doelpunt viel aan de andere kant van het veld. Na miscommunicatie in de verdediging van Koudekerk ging Gökhan Yazici er vandoor met de bal, maar hij raakte de bovenkant van het aluminium.

Rond de twintigste minuut was het dan wel raak voor Koudekerk. Na een assist van linksback Ricardo van Rijswijk liep Joep van Tulder op het doel af en versloeg hij doelman Gijs Minnema in de linkerbovenhoek. De bezoekers bleven het gevaarlijkst,
maar door goed keeperswerk van Minnema bleef de schade beperkt voor de studenten uit Leiden. Helemaal onbetuigd lieten de gastheren zich niet: na een goeie vrije trap van Florian Marx gooide de lat voor de tweede keer deze middag roet in het Leidse eten.

Na de thee was het snel raak. In minuut 52 vormde een lange bal van doelman Roy Dorrepaal de basis voor de 0-2. Aanvaller en invaller Mike van Velzen ging het duel aan na de uittrap en kopte Koudekerk op 0-2. Een minuut daarna scoorden de bezoekers opnieuw. Na weer een diepe bal van Dorrepaal gooide Van Velzen zijn lichaam erin om weer als winnaar uit de strijd te komen en stond het 0-3 voor de bezoekers. Koudekerk was tevreden met deze stand en speelde de wedstrijd rustig uit. Kansen waren er nog wel voor Bas van Heerdt en Yvar de Groot, maar die werden niet omgezet in doelpunten. In de laatste minuut zorgde Gideon de Lange voor de eretreffer van de gastheer en werd de wedstrijd met 1-3 afgesloten.

Thijs de Jong van Football Factory is duidelijk over de gebeurtenissen. ,,Het was een saaie wedstrijd, en over het algemeen leek het gewoonweg pingpongvoetbal. Beide ploegen hadden moeite met de opbouw. Het mag niet gebeuren dat zij doelpunten maken uit een uittrap van de doelman. Daar moeten wij beter verdedigen. Het is ook jammer dat we de laatste weken heel veel moeite hebben met scoren. Het zit ook niet me als je twee keer de lat raakt.”

Koudekerk speler Stan van Veen na afloop: ,,Het was een lastige wedstrijd op een stroef veld. Van onze kant was het wat minder dan normaal, maar de punten zijn binnen en ik denk ook wel meer dan terecht. De opbouw ging wat moeilijker, daardoor kozen we af en toe wat sneller voor de lange bal. Volgende week staat Meerburg op het programma. Dat wordt een leuk potje denk ik, twee goede ploegen dus dat belooft een mooie wedstrijd te worden. Voor mij persoonlijk geeft de wedstrijd wel een beetje meer lading, omdat ik vroeger heb gevoetbald bij Meerburg. Ik ken veel jongens daar en daardoor wil ik heel graag winnen.”

Inzet van deze topper is plek twee in de vierde klasse A. Daarnaast is Teylingen als koploper nog niet geheel uit zicht. Football Factory is vrij, maar zal daarna ras punten moeten gaan pakken om niet af te dalen naar de vijfde klasse.

Football Factory-Koudekerk 1-3 (0-1). 20. Van Tulder 0-1, 52. Van Velzen 0-2, 53. Van Velzen 0-3, 89. De Lange 1-3.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, F Roosenbrand, J. Roosenbrand, De Schepper, Van Rijswijk, Van den Berg, Van Aalst, Van Veen, Van Tulder, De Wit, Van Heerdt.

Basisopstelling Footbal Factory: Minnema, Van de Ryse, Maat, Taborri, Peters, Höwig, De Jong, Marx, Yazici, De Koning, De Lange.