dinsdag, april 23, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk heeft het niet makkelijk in Hoogmade maar wint wel

Koudekerk heeft het niet makkelijk in Hoogmade maar wint wel

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Aan iedereen en alles was te merken dat de heropening van het seizoen als een geschenk van boven kwam. Eindelijk, het mocht weer en we willen de ellende achter ons laten. Het was fris door de straffe wind, maar het zonnetje vergoedde een boel. MMO en Koudekerk kwamen voetbaltechnisch gezien moeizaam uit de startblokken, maar toch verveelde het duel van geen kant. De ruststand leek op 0-0 af te stevenen, maar in de gong kregen de gasten net een zetje in de rug. De thuisploeg ging er ook na de pauze vol voor, maar moest de punten laten aan de ploeg van het koppel Jarno Verweij en Gert Labots.

Eerstgenoemde trainer meende na afloop dat het niet op voetbal leek door de omstandigheden, maar was uiteraard wel tevreden met het eindresultaat. ,,Deze vinken we af en door.” De winnende trainer had gelijk dat het duel niet hoogstaand was en dat er vaak moeizaam met de weersomstandigheden werd omgegaan. De wind speelde zeker parten, maar als speler kan je daar best meer rekening mee houden. Dat nam niet weg dat de inzet over en weer veel goed maakte.

MMO moest het doen zonder Albin van Wieringen. De doelman liep onlangs een spierscheuring op en zo moest hij tussen de palen vervangen worden door routinier Marcel Zwetsloot. Vier andere spelers keerden net pas terug na getroffen te zijn door Corona, maar John van Berkel weet eigenlijk niet beter dan dat zijn ploeg dit seizoen nog geen enkele keer compleet is geweest. Bij Koudekerk waren er beduidend meer smaken voor handen, maar ook daar was de vraag hoe spelers uit de lange winterstop zouden komen.

MMO stichtte het eerste gevaar. Een vrije trap van Thomas Bakker kwam uit bij Jelle van Tol. Zijn inzet ging niet ver over. Zwetsloot moest daarna een keer plukken na een prima voorzet van Sem van Aalst. Koudekerk had weliswaar meer balbezit, maar deed daar geruime tijd vrij weinig mee. De groenwitten kwamen er af en toe pijlsnel uit en Roy Dorrepaal moest een keer ver uit zijn doel komen om Van Tol te stuiten. De aanvaller was de gevaarlijkste klant aan de kant van de thuisploeg en dribbelde er af en toe lustig op los.

Koudekerk claimde halverwege de eerste helft een strafschop na een vermeende overtreding van Jeffrey van der Meer, maar de bal ging niet op de stip. Beide ploegen deelden vervolgens wat speldenprikken uit, maar de 0-0 leek de tussenstand te gaan worden. Het venijn zat evenwel in de staart van de eerste rondgang. Eerst zette Van Tol Bakker op fraaie wijze voor doelman Dorrepaal, die zijn mannetje stond. Vanuit het niets was het plotseling raak aan de overkant via Joep van Tulder en de voorsprong voor de gasten mocht op dat moment best gelukkig worden genoemd.

Kort na de rust voorkwam Van der Meer Tulders tweede doelpunt door net op tijd de bal tot hoekschop te verwerken. Met Tom Disseldorp voor diezelfde Van der Meer probeerde Van Berkel meer aanvallend gif te brengen. Het moet ook gezegd worden dat MMO de druk verder kon opvoeren en Koudekerk wankelde meer dan eens, ook al omdat rust in het spel nog steeds niet zichtbaar werd.

De gelijkmaker hing enigszins in de lucht, zeker ook omdat MMO zich gesterkt voelde door de fanatiek meelevende aanhang. Sidney de Schepper, verdedigend weer sterk opererend, schreeuwde zijn makkers toe vooral als team te blijven spelen en zo zou de pot in de wacht gesleept kunnen worden. Niet veel later scoorde de nu nummer drie van de ranglijst de 0-2. Gino de Herdt bemoeide zich eens met een aanval en uiteindelijk kwam de bal bij Van Aalst die keurig afrondde.

MMO gaf het alsnog niet op en dat viel te waarderen. De aanval werd evenwel steeds meer met de moed der wanhoop ingezet en Koudekerk kwam in de slotfase niet echt meer in de verdrukking. Kort voor tijd ging de bal ook nog eens op de Hoogmadese stip en zo kon Van Aalst zijn ploeg alsnog helpen aan een te ruim uitgevallen overwinning.

In de laatste minuten maakte een MMO verdediger nog een lompe overtreding op de benen van Mike van Velzen. De spits kwam er gelukkig zonder schade vanaf en de protesten van de kant van de thuisploeg op de toegekende vrije trap waren eigenlijk niet goed te begrijpen. Zwetsloot nam zijn vaderlijke rol op zich door zijn ploeg tot rust te manen. Het duel was met deze stand al beslist en MMO moest het hier maar bij laten. ,,Nog een paar minuten en dan zit het erop. Niets meer aan te doen en een biertje gaan drinken. Wat maakt het allemaal uit?”

De nuchtere zienswijze viel te billijken. Aan de nederlaag van MMO viel niets meer te doen, maar er zijn nog zat wedstrijden over om het puntenaantal te doen laten aanzwellen. Met de getoonde inzet hoeven de mannen van Van Berkel echt niet bij de laatste drie te eindigen en te degraderen.

Koudekerk kwam niet heel overtuigend voor de dag, maar scoorde al met al wel negen doelpunten in de laatste twee wedstrijden en heeft Meerburg en Teylingen in het vizier. Of de withemden kunnen gaan meespelen om de prijzen zullen de komende maanden uit moeten gaan wijzen, maar de wat povere start heeft in elk geval een hoopgevend vervolg gekregen.

MMO- Koudekerk 0-3 (0-1). 45. Van Tulder 0-1, 75. Van Aalst 0-2, 86. Van Aalst (strafschop) 0-3. Scheidsrechter: Jansen.

Basisopstelling MMO: Zwetsloot, Van der Meer, Van der Star, Van der Hoorn, Visser, Vlieger, R. Bakker, Zwaan, Overduin, Van Tol, T.Bakker.

Basisopstelling Koudekerk: Dorrepaal, Weijman, De Schepper, Schmandt, De Herdt, F. Roosenbrad, Van Aalst, Van den Berg, Van Heerdt, Van Velzen, Van Tulder.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoreportage volgt!!)