HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk in wachtkamer na nederlaag tegen Teylingen

Koudekerk in wachtkamer na nederlaag tegen Teylingen

-

Vierde klasse A- Koudekerk, nr.3 op de ranglijst, ontving dinsdagavond runner-up Teylingen. Winst voor de thuisploeg, die haar laatste acht competitiewedstrijden op rij won, was noodzakelijk om de aansluiting met de Sassenheimers en koploper Meerburg te houden. De Koudekerkers waren door een doelpunt van Mike van Velzen in de slotfase nog dichtbij een resultaat, maar uiteindelijk waren het rood-zwarten die met winst op zak het veld afstapten (1-2).

Na een aftastende openingsfase kwamen de bezoekers na twintig minuten spelen op voorsprong. Mike van der Zon ontsnapte aan de buitenspelval en oog in oog met Koudekerk-doelman Roy Dorrepaal bleef hij koelbloedig (0-1). Niet veel later verdubbelde Teylingen haar voorsprong, nu was het Wesley Ritzen die Dorrepaal kansloos liet (0-2).

Dit doelpunt werd overigens zeer betwist door de gastheren, maar scheidsrechter Yoran Pekaar, die een prima wedstrijd floot, beoordeelde de treffer als reglementair. In deze fase van de wedstrijd was de voorsprong voor Teylingen beslist verdiend te noemen. Smaakmaker Martin van Eeuwijk toonde zich de baas van de middencirkel en met slimme passjes bracht hij zijn lopende teamgenoten regelmatig in stelling.

Na de pauze was er een ander spelbeeld te zien. Koudekerk ging met man en macht op zoek naar de aansluitingstreffer en was daar diverse keren dichtbij. Ruben van den Berg leek na een uur spelen voor de 1-2 te gaan zorgen, maar het lukte Teylingen-keeper Wessel Zonjee met een uiterste krachtsinspanning om de treffer te voorkomen. Uiteindelijk viel het verdiende doelpunt voor de gastheren alsnog (treffer Mike van Velzen), maar restte Koudekerk te weinig tijd om nog wat aan de stand te veranderen (1-2).

Door deze nederlaag is Koudekerk, vooralsnog, afgehaakt in de kampioensrace en is nu afhankelijk van struikelpartijen van Teylingen en Meerburg. Koudekerk-trainer Jarno Verweij keek met gemengde gevoelens terug op de ontmoeting. Verweij: ,,Natuurlijk ben ik zeer teleurgesteld over het resultaat, maar ben erg ik trots wat de jongens, met name na rust, hebben gebracht. Ik vond ons in de tweede helft zeer dominant spelen en vind ook dat we meer verdienden. Als liefhebber kan ik trouwens ook genieten van Martin van Eeuwijk, dat is voor deze klasse natuurlijk een speler van de buitencategorie. Het is nu even slikken, maar we gaan de draad weer oppakken, want er is genoeg om voor te voetballen dit seizoen. Onze focus ligt nu bij het behalen van de nacompetitie en ik ben ervan overtuigd dat we dat ook gaan halen’’, blikte Verweij alweer vooruit.

Aan de andere kant was Teylingen-trainer Rob Jonkman, uiteraard, erg blij met de overwinning. Jonkman:,, We weten dat Koudekerk een geduchte tegenstander is en als je dan hier met drie punten vertrekt, dan kun je daar alleen maar tevreden over zijn. Voor rust waren wij de sterkste partij, maar na het uitvallen van Mark van der Heijden en later ook nog Dirk Zwetsloot kregen wij het lastig. Ik wil overigens ook de credits aan Koudekerk geven, want voetballend deden ze het na rust erg goed. Het was voor vierde klasse begrippen een wedstrijd op topniveau. Jammer dat deze ontmoeting niet op de zaterdag kon werden gespeeld, want dat had deze wedstrijd beslist verdiend’’,  aldus Jonkman tot besluit.

Koudekerk – Teylingen 1-2 (0-2).  20. Van der Zon 0-1, 28. Ritzen 0-2, 88. Van Velzen 1-2.

Opstelling Koudekerk: Dorrepaal, De Schepper, Van Rijswijk, Schmand (83. Van Veen), Van den Berg (70. Bakker), Van Velzen, Van Aalst, De Groot (60. Van Heerdt), Roosenbrand, Van der Zwet (46. Weijman), Van Tulder.

Opstelling Teylingen: Zonjee, Van de Nouland, Vooijs, Van der Heijden (46. D. Zwetsloot,     57. Pouwels) , Heemskerk, Prange (88. Mansour Baker), Ritzen, Hoogkamer  Van  der Zon (77. Dofferhoff), Van Eeuwijk, T. van der Vlugt.