HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk wint ruimschoots van Meerburg en wisselt stuivertje

Koudekerk wint ruimschoots van Meerburg en wisselt stuivertje

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Aan de Gruttolaan ontving Koudekerk, de nummer drie op de ranglijst, het een plekje hoger staande Meerburg met als inzet die tweede plek. De goede serie van de thuisploeg werd onlangs onderbroken door koploper Teylingen, de bezoekers verloren twee keer van dezelfde ploeg alvorens na een reeks over het algemeen moeizame overwinningen tegen SJC het onderspit te delven. Het piept en het kraakt bij de Rijndijkers, voornaamste oorzaak de personele problemen. Na een qua kansen redelijk gelijk opgaande eerste helft en een ruststand van 2-0 werd het uiteindelijk 5-1, de gastheer wisselde zo stuivertje met de opponent die de ziekenboeg weer voller zag stromen.

De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots nam in de beginfase direct het initiatief. Het eerste gevaar kwam van spits Mike van Velzen. Randje buitenspel mocht hij op doelman Mike de Rooy afgaan maar trof (nog) geen doel. Hierna een voor de Koudekerkers repeterend verhaal, een kopie van een gedeelte van de wedstrijd van onlangs tegen Woubrugge, druk op de helft van de tegenstander een aantal omschakelmomenten maar het vizier van Max van Steen stond niet op scherp.

Halverwege de eerste helft volgde een onderonsje tussen captain Sem Overduin en zijn bank, kennelijk klopte de veldbezetting niet. Ruben van den Berg had namens de thuisploeg de 1-0 op zijn schoen, keeper De Rooy kwam echter als winnaar uit de strijd. Niet veel later was het einde wedstrijd voor Overduin, na een charge vol op de enkel van Joep van Tulder was het ziekenhuis voor de middenvelder de volgende bestemming. Einde wedstrijd, einde seizoen met slechts een gele kaart voor de veroorzaker en een opstootje tot gevolg.

Vervolgens hadden Van Steen en Sem van Aalst hun ploeg op voorsprong kunnen zetten maar die eer was zoals zo vaak dit seizoen voor Van Velzen weggelegd. Geen echte spitsengoal, meer een van een kunstenaar want vanaf de zijkant plaatste hij de bal met veel gevoel over de aan de grond genagelde doelman heen en plofte de bal bij de tweede paal en via de onderkant van de lat binnen.

Floris Hazenberg had de gelijkmaker op zijn hoofd, geheel vrijstaand voor Roy Dorrepaal schampte hij de bal. Vlak voor rust verdubbelde Van den Berg de voorsprong, geen strobreed in de weg gelegd plaatste hij vanaf randje 16 de bal in het doel. Het laatste wapenfeit van de eerste helft was gelijk een cruciale, een inzet van Meerburg verdween al dan niet opzettelijk via de hand/arm van Sidney de Schepper uit de doelmond. Een comfortabel lijkende voorsprong voor de thuisploeg. Had het vizier van goaltjesdief Van Steen en van de man in het zwart op scherp gestaan dan was de ruststand waarschijnlijk anders geweest.

De gastheer kwam beduidend scherper uit de kleedkamer. Voordat Van Aalst op artistieke wijze de 3-0 aantekende, had de aan het einde van het seizoen stoppende Bas van Heerdt dezelfde Van Aalst en invaller Yvar de Groot dit al binnen een tijdsbestek van vijf minuten kunnen doen. In dezelfde minuut bracht Van Steen de spanning enigszins terug door een vrije trap van specialist Ramon Weijers te verlengen. Vervolgens kansen genoeg, de meeste voor de thuisploeg maar Van Aalst, Van Velzen, Van Heerdt en Hazenberg (Meerburg) konden niet afdrukken. Had keeper Dorrepaal vorige week al twee assists, ditmaal stond hij aan de basis van de 4-1 en was het Van Velzen met zijn  tweede. Een uitstekende vrije trap van Ricardo van Rijswijk leidde de 5-1 in, wederom met Van Velzen als eindstation.

Een ruime en zeker ook verdiende overwinning voor de ploeg die zeker in de tweede helft bovenliggend was. Koudekerk zal proberen deze vorm mee te nemen naar de nacompetitie, koploper Teylingen staat op vijf punten en die zullen niet heel veel meer laten liggen zo is de verwachting. Voor Meerburg is het de wonden likken en te hopen dat de ziekenboeg tegen die tijd wat minder vol zit.

De beste man aan de kant van de verliezers, doelman De Rooy, na afloop: ,,In de beginfase werden wij vol onder druk gezet, hierna kregen wij wat meer grip op de wedstrijd en is het kantelpunt het uitvallen van onze aanvoerder. In de rust is aangegeven dat er nog niets aan de hand was, maar dan krijg je vrijwel direct de 3-0 om je oren en dan wordt het lastig. We komen dan nog terug en is er weer hoop maar Koudekerk was deze middag gewoonweg te sterk. De focus gaat nu op de nacompetitie. SJZ is voor ons uiteraard nog een zeer belangrijke wedstrijd en te hopen valt dan dat we dan wat meer completer zijn en er ook direct staan.”

Een van de uitblinkers aan de kant van de winnaar, Van Aalst, heeft het uitstekend naar zijn zin bij zijn Koudekerk ,,Ik heb genoten van onze wedstrijd, wij wilden vooral laten zien dat er vandaag niets te halen viel en op een enkel moment na is dat gelukt. Promotie is ons doel en dit zal zeer waarschijnlijk via de nacompetitie moeten gebeuren. Om in de goede flow te blijven is het belangrijk dat we iedere wedstrijd winnen, niet te veel met Teylingen bezig zijn en dan zien we aan het einde van de rit wel waar we staan”.

Als uw verslaggever vraagt of de jonge stylist nog persoonlijke ambities heeft geeft hij aan: ,,Daar ben ik eerlijk gezegd niet mee bezig, ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Koudekerk en dat is voor mij nu het belangrijkste.”

Koudekerk – Meerburg 5-1 (2-0). 35. Van Velzen 1-0, 39. Van den Berg 2-0, 50. Van Aalst 3-0, 51. Van Steen 3-1, 71. Van Velzen 4-1 en 88. Van Velzen 5-1.

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, De Schepper (J. Roosenbrand), Van Rijswijk, Schmand (Van Veen), Van den Berg, Van Velzen, Van Aalst, F. Roosenbrand, Van der Zwet (Weijman), Van Tulder (De Groot), Van Heerdt (Langejans).

Opstelling Meerburg : De Rooy, Sierat, Klumperman (Henssen), Glasbeek, Straathof, Overduin (Van Zijp), Jasperse, Weijers (Loos), Van Steen, Van Haaster (Doeven), F. Hazenberg.

Foto’s: Hennie Muller (een fotoreportage volgt nog!)