donderdag, april 25, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 12 februari

-

MMO-Koudekerk

De thuisclub liep in de laatste twee wedstrijden tegen afgetekende nederlagen aan: 4-1 tegen SJZ en 5-1 tegen Teylingen. Mede daardoor heeft Met Moeite Opgericht de meest gepasseerde defensie in de afdeling met 26 tegengoals. De boel achterin dichttimmeren en dan pas op zoek naar het doel van de tegenstander lijkt een voor de hand liggende strategie van een oefenmeester. John van Berkel lijkt echter uit een ander hout gesneden, zodat de bus parkeren voor het eigen doel niet voor de hand ligt. Hopelijk kan Van Berkel weer beschikken over een complete selectie, want er was werkelijk sprake van een blessuregolf in de laatste maanden van 2021. Een compleet MMO lijkt ook nodig om het sterke Koudekerk van het lijf te houden. Ook deze ploeg had te lijden van een hausse aan blessures, maar toen de gekwetsten langzaamaan terug kwamen, bleek Koudekerk voor iedereen een geduchte tegenstander. Met een overwinning nestelt de ploeg zich in de subtop. MMO heeft de drie punten hard nodig om verder verwijderd te raken van de onderste plaatsen. Voor beide teams staat er dus heel wat op het spel.

Warmunda-Kickers’69

‘Een eentje’, zou de doorgewinterde gokker blindelings doorgeven aan het wedkantoor. Warmunda staat dan wel ‘slechts’ vierde op zeven punten van koploper Meerburg, maar de ploeg uit Warmond wordt nog steeds algemeen gezien als kandidaat voor de absolute top. Om die ambities waar te kunnen maken zullen er geen punten gemorst mogen worden tegen de mindere goden in de afdeling. Opponent Kickers’69 lijkt een te nemen horde. Met zeven punten uit even zovele wedstrijden maakt de ploeg uit Leimuiden nog geen sterke indruk. Warmunda is zaterdag dus de grote favoriet. Maar ook hier is het wel de vraag of Corona nog roet in het eten gooit van de sterkste opstellingen.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read