vrijdag, april 19, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 februari

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 februari

-

Bernardus-Woubrugge

Deze twee ploegen kenden niet zo’n sterk slot van het jaar 2021, althans in de fase waarin nog gespeeld kon worden. Bernardus verzamelde uit de laatste vier duels maar twee punten en zijn dan ook terug te vinden in het rechterrijtje. De ploeg van Ron Paling staat om precies te zijn negende met acht punten uit even zoveel wedstrijden. Op zich is er daarmee nog niets aan de hand, enkel de laatste drie moeten straks de vierde klasse verlaten, maar het mag duidelijk zijn dat de oranjewitten nog een boel punten nodig hebben om zich veilig te wanen. Het scoren vergaat de Rijndijkers bepaald niet makkelijk. Pas negen keer moest er worden afgetrapt door opponenten. Woubrugge heeft vier punten meer in de wacht gesleept tot nu toe, maar verloor wel drie van de laatste vier wedstrijden. De formatie van Barry Buntsma heeft de kopgroep los moeten laten, maar staat vooralsnog wel veilig op plek 6. Een wedstrijd die weer iets meer zal zeggen over de onderlinge krachtsverhoudingen, zoveel is zeker.

Football Factory-MMO

Voor de laatste wedstrijd van Football Factory moeten we alweer terugbladeren naar 27 november 2021. Dat was edoch wel en dag om te herinneren voor de Leidenaren. Roodenburg werd in die speelronde met 0-2 verslagen in Leiden-Noord en dat betekende eerste driepunter. De studievereniging staat nog wel laatste, maar kreeg Roodenburg en MMO wel in het zicht. De roodzwarten willen nu ook nog op jacht naar Kickers’69 en Bernardus. Want of je nu laatste, voorlaatste of op plek 11 eindigt…die ploegen zijn het haasje aan het einde van de rit. Onze redactie kreeg niets me van oefenduels van de Leidse ploeg en dus is het sterk de vraag hoe de vlag ervoor hangt. MMO speelde al wel in 2022. De inhaalwedstrijd tegen Koudekerk ging bij de Hoogmadese molen verloren (0-3). Met Moeite Opgericht was zeker niet kansloos en bood moedig tegenstand. De ploeg van John van Berkel kreeg ook kansen en wellicht de grootste nog bij 0-0. Maar goed, het gaat om doelpunten maken en daarin scoorde de opponent wel een voldoende. Bij een overwinning wipt Football Factory in elk geval over Roodenburg, die ploeg staat stil, en MMO heen. Wanneer de winst uitvalt naar de groenwitten dan wordt het probleem in het Leidse weer groter.

Kickers’69-LSVV’70

Van LSVV’70 werd in de voorbije maanden vrijwel niets gehoord. Dat zegt echter vrij weinig, want de roodwitten zijn eigenlijk altijd onvoorspelbaar wanneer het gaat om de prestaties. Zeker is dat dit niet het beste jaargetijde is voor de Leidenaren, maar op de zon moeten we nu eenmaal nog wachten. LSVV’70 wil minimaal in de middenmoot eindigen en waar dat kan verrassen met onverwachte uitslagen. Tegenstander Kickers’69 stond afgelopen zaterdag met 0-1 voor, terwijl de tweede helft al even liep. Helaas haalde deze ploeg en Warmunda het einde niet na onderlinge gekrakeel. De wedstrijd zal naar alle waarschijnlijkheid uitgespeeld dienen te worden. De kans dat dit doordeweeks gaat gebeuren is levensgroot. Tja, wie zit daar nu op te wachten. Gedraag je gewoon, het is maar een spelletje. De KNVB buigt zich over de gebeurtenissen in Warmond en het verhaal zal vermoedelijk een staartje krijgen.

Koudekerk- Warmunda

De ploeg uit Warmond was dus betrokken bij de opstootjes tegen Kickers’69 en zal daar ook geen goed gevoel aan over hebben gehouden. En dan ook nog met 0-1 achter staan tegen en laagvlieger. We gaan zien wat de gevolgen zullen zijn. Zeker is dat de manschappen van Barry van Rijn en Remco Breuer vol aan de bak zullen moeten in en tegen Koudekerk. Dat is de ploeg in vorm, hoewel tegen MMO zeker niet het beste spel op de mat werd gelegd. De ploeg van Jarno Verweij en Gert Labots is hoe dan ook wel aan een prima serie bezig en wil de jacht openen op Meerburg en Teylingen. Een interessant duel lijkt ons te wachten. Later in de week zal Mike van Velzen nog aan het woord komen op deze website, ook met het oog op het treffen tegen de mannen van Overbos! Koudekerk staat met 16 uit 8 derde en Warmunda speelde pas zeven voltallige wedstrijden en behaalde tot dusverre een moyenne van twee punten per ontmoeting.

Meerburg-SJC

Lijstaanvoerder Meerburg is de favoriet in het treffen tegen SJC. Niet dat de Noordwijkers er geen hout van kunnen, maar de zwartwitten hebben wel wat aan kwaliteit ingeboet in vergelijking met de voorbije jaren. Toch konden de kustbewoners in diverse duels hun stempel drukken en wellicht zit er een verrassing in. In Zoeterwoude willen ze het echter bij 1 nederlaag laten. Die kwam al vroeg in het seizoen tot stand, maar daarna liet de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft zien dat Merburg gerekend mag worden tot een van de favorieten voor de prijzen. SJC heeft tien punten op de teller staan, waarvan er zes op minder bekende bodem werden veroverd. Meerburg heeft een marge van 1 punt op Teylingen en wil sowieso de eerste periodetitel in de wacht gaan slepen. Gisteravond kwamen de witzwarten nog uit in de knock-out fase van de Sportiff LAV Cup. De vierdeklasser deed niet veel onder voor derdeklasser FC Oegstgeest, maar moest alsnog met 1-3 passen.

Teylingen-SJZ

Zoals te doen gebruikelijk sluit Teylingen, wanneer het thuis speelt, de wedstrijddag om 17 uur af. Dit keer komt SJZ op bezoek. Ofwel de nummer twee ontvangt de nummer 4. Het verschil tussen de Sassenheimers en Zoeterwoudenaren is slechts vier punten, maar daar had de equipe van Arie van Duijn wel een duel meer voor nodig. Op zich is SJZ niet bezig aan een verkeerd seizoen, maar de wens is wel om enigszins in de buurt te blijven van de topploegen. Bij een nederlaag haken de groenwitten voor het moment af en dus zal de ploeg tot de tanden toe gewapend zijn. Of de leerlingen van Rob Jonkman vrees hebben, valt evenwel te bezien. De roodzwarten boekten alleraardigste resultaten in de oefencampagne. Zo werden derdeklassers FC VVC en VVSB fors weggezet en tegen eersteklasser (!) Hillegom rolde er een korfbaluitslag uit met 5-5. Teylingen is nog steeds ongeslagen, maar zet de beste resultaten tot nu toe wel neer op vreemde bodem. We kunnen niet anders stellen dan dat er ook op De Roodemolen sprake is van een fraai affiche!

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read