donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 5 maart

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 5 maart

-

Bernardus-Roodenburg

En wéér kwam Roodenburg niet in actie. Het wordt zo langzamerhand absurd. De laatste competitiewedstrijd van de Leidenaren dateert nog steeds van 27 november, dertien weken terug! Het zal ongetwijfeld stof tot verhalen en grappen opleveren. Binnen de club zal men vurig hopen dat de blauw-zwarten eindelijk weer eens aan de aftrap zullen staan. Roodenburg is onderaan de ranglijst terug te vinden, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de twee ploegen erboven, Football Factory en MMO. Om een inhaalrace te starten zal er in Hazerswoude gewonnen moeten worden. Roodenburg kreeg in het najaar veel complimenten, maar geen punten. Dat wordt zaterdag ook een hele klus. Bernardus doet het goed en speelde vorig weekend knap met 3-3 gelijk uit bij Warmunda. Daarvoor won de club van Woubrugge, dus je kunt wel stellen dat de thuisclub favoriet is in het treffen. Remko van der Werff zou graag wat doelpuntjes aan zijn totaal willen toevoegen. Hij was in Warmond nadrukkelijk aanwezig met twee doelpunten.

Kickers’69-SJZ

SJZ kon een weekje uitrusten en kon zo bekomen van de twee nederlagen die de club op rij had geleden. De Zoeterwoudenaren staan vierde en voeren zo de middenmoot aan. Om de achtervolgers van het lijf te houden zou het passend zijn met de winst vanuit Leimuiden huiswaarts te keren. De thuisploeg won zaterdag met 1-0 van LSVV’70. Misschien was de overwinning niet geheel verdiend, maar de punten tellen wel. SJZ hoopt de vorm voort te zetten toen het Woubrugge een ongenadig pak op de broek gaf. Die 6-2 was het voorlopige hoogtepunt van de ploeg van Arie van Duijn. De week erop volgde de laatste zege van SJZ. We spreken dan wel over het begin van november. In Zoeterwoude is men wel weer toe aan de drie punten.

Meerburg-Football Factory

21 punten is het verschil tussen de nummer een van de ranglijst, Meerburg, en de nummer twaalf Football Factory. Meerburg won negen keer, terwijl de Factorianen slechts eenmaal het zoet der overwinning smaakten. De muis tegen de olifant zou je zeggen. Niemand zal ontkennen dat de thuisploeg huizenhoog favoriet is. De selectie vol dartelende talenten kegelen de ene na de andere tegenstander meedogenloos omver. De gretigheid aan Meerburgse zijde zal des te groter zijn, daar het periodetitel lonkt. Met twee zeges uit evenzovele wedstrijden is het zover. Is Football Factory niet meer dan een lastige horzel op weg naar een feest of kunnen de Leidenaren ook steken? Tegen Koudekerk speelde de ploeg uitstekend en was het meer geluk dan wijsheid dat de punten aan de tegenstander gelaten moesten worden. Blijkt Football Factory veel sterker dan iedereen denkt? In dat geval kunnen de studenten wellicht voor een verrassing zorgen.

SJC-Koudekerk

Een wals komt langzaam op gang, maar plet uiteindelijk alles wat in de weg staat. Koudekerk begon aarzelend, mede door een reeks van blessures, maar won vervolgens zes keer achtereen. Om gelijk van een kandidaat voor de titel te spreken gaat te ver, Koudekerk staat op vijf punten van koploper Meerburg. Dat de club zich inmiddels wel kandidaat heeft gesteld voor een zeer hoge positie is klip en klaar. SJC zou ook wel eens onder deze wals kunnen komen. De ploeg presteert naar behoren, maar boekt geen spectaculaire resultaten. Tegen de lager geplaatste clubs wordt gewonnen van de hoger op de ranglijst gepositioneerde clubs delft men het onderspit. Koudekerk staat drie plaatsen hoger dan SJC.

Woubrugge-Warmunda

De mannen van trainer Barry Buntsma lijken de weg kwijt. De drie nederlagen op rij zullen het zelfvertrouwen bij Woubrugge bepaald niet gestimuleerd hebben. De wedstrijd tegen Teylingen vorig weekend was teleurstellend te noemen: hoe voortvarend de thuisploeg ook begon, uiteindelijk stond men weer met legen handen. Van degradatiegevaar is absoluut geen sprake, maar een overwinning zou Woubrugge wat steviger in de middenmoot zetten. Bij Warmunda zal men evenmin tevreden zijn over de resultaten van de laatste weken. De 5-2 nederlaag tegen Koudekerk deed pijn en de 3-3 tegen Bernardus niet minder. Warmunda slaagt er maar niet in de grauwsluier van zich af te werpen. Van de ploeg werd zoveel verwacht en een vijfde stek met twaalf punten achterstand op de koploper zal niemand in Warmond tevreden zijn. Komt er nog een wederopstanding of kabbelt het seizoen voort? Op sportpark Bateweg Noord staan zaterdag twee teams tegenover elkaar die zich willen profileren.

Teylingen-LSVV’70: Uitgesteld, wordt op 8 maart gespeeld.

MMO is vrij.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read