dinsdag, april 23, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 1 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 1 oktober

-

LSVV’70-Woubrugge

Beide ploegen kenden een stroeve strart. LSVV’70 meende dat het recht had op meer, maar verloor wel van Hazerswoudse Boys (2-1). Nu worden de zwartwitten wel gezien als een outsider voor de prijzen, het team presteert al jaren aan de bovenkant, maar de Leidenaren vonden dat er onnodig verloren was. Woubrugge had in elk geval minder te vertellen tegen Roodenburg. De blauwzwarten vertrokken met een 0-4 zege op zak richting Leiden-Noord. Ook van de Leidse ploeg wordt het nodige verwacht gezien de versterkingen. Woubrugge verloor onder meer Chris Verhoef en wat andere oudgedienden en zullen alle zeilen moeten gaan bijzetten met een jonge ploeg waar zeker wel talenten tussen zitten. LSVV’70 wil nu eens niet ‘laat in het seizoen pas gaan pieken’ en daarom is winst geboden in de Kikkerpolder. Maar ja, het team van Willem Lok heeft andere belangen. Vorig seizoen werd het 2-4 in de openingswedstrijd met onder meer twee doelpunten van zo’n talent, Gino Rolfes.

Teylingen-Kickers’69

Dennis Bos had zich verheugd op de opening van het seizoen en was voornemens om het NSV’46 knap lastig te maken met zijn volgelingen. Niet dat de wedstrijd binnen een paar minuten beslist was, maar de 0-1 werd wel de opmaat naar een grote nederlaag. De Leimuidenaren waren zo mak als een lammetje en de mouwen gingen nauwelijks omhoog. De ploeg uit Noorden profiteerden daarvan en volgens Bos nog niet eens optimaal. De valse start van de oranje-witten is misschien wel een wake-up call en dat kan zeker nodig zijn tegen Teylingen. Vorig seizoen werd Kickers’69 met 10-1 van het kastje naar de muur gespeeld op de slotdag. Uiteindelijk leverde dat-vreemd genoeg enigszins- lachende gezichten op bij de Kickers en treurnis bij de thuisploeg. Teylingen werd geen kampioen en Kickers bleef in deze klasse. De ploeg uit Sassenheim startte sterk afgelopen weekend. Bij Meerburg op bezoek werd het 1-2, maar de ploeg van Rob Jonkman verzuimde een veel hogere uitslag neer te zetten. De treffers van Mike van der Zon en Cas Pouwels bleken evenwel voldoende voor de eerste volle buit van het seizoen.

Zevenhoven-Meerburg

In Benthuizen won Zevenhoven met 2-3 van BSC’68. Van beide ploegen wordt spektakel verwacht dit seizoen. Ook bij Meerburg zijn er verwachtingen, maar dan zou het wel prettig zijn wanneer de ploeg van Jelle Korbee en Ronald van Delft spoedig kan beschikken over een aantal sterkouders. Zo werden in het treffen tegen Teylingen Max Glasbeek en het gehele middenveld (Sem Overduin, Luc Schade en Tom Klumperman) gemist. Dat bleek teveel van het goede. De Rijndijkers kregen eigenlijk maar twee kansen en daarvan ging er eentje in, te weinig voor een resultaat tegen het beduidend sterkere Teylingen. Nu wacht dus opnieuw een pittige klus en daarvan zal men zich in Zoeterwoude Rijndijk bewust van zijn. Nul uit twee is niet wenselijk dus zet de personele zorgen uit het hoofd en ga ervoor.

Warmunda-Hazerswoudse Boys

Dit duel stond vorig seizoen niet op de rol, omdat de Boys in een andere klasse uitkwamen. Warmunda is in elk geval op de hoogte van het feit dat de ploeg van Wilco Wapenaar de competitie is gestart met een 2-1 zege op LSVV’70. De Warmonders speelden gelijk tegen SJC en mochten daar niet over mopperen. Er wordt op sportpark Overbos gesproken over een opbouwseizoen en dat zal gaan met horten en stoten. Op het verfraaide complex in Warmond willen Barry van Rijn en Remco Breuer het publiek gaan vermaken met fris spel. Een winstpartij zou een lekkere opsteker zijn. Verder zal er een feest losbarsten (zie elders op de website) vanwege de officiële opening van het vernieuwde complex.

SJZ-SJC

De hamvraag was of SJZ na het eerste duel tegen Nicolaas Boys nu wel of niet tevreden moest zijn. Het werd uiteindelijk 2-2 tegen de groenzwarten. De ploeg van Arie van Duijn speelt nu de eerste thuiswedstrijd van het seizoen en wil de Noordwijkers graag de eerste nederlaag toebrengen na het doelpuntloze gelijkspel tegen Warmunda. Vorig seizoen werd het op sportpark Haasbroek 4-1 met twee doelpunten van Corne Berg en een treffer van Bryan Hilders (inmiddels terug bij Voorschoten’97) en Marc Griffioen. Het gaat hier om een tweestrijd tussen de nummers vier en zes uit het seizoen ’21-’22.

Roodenburg-BSC’68

Tot nu toe gaat het crescendo met de manschappen van Nouri Essaoui. In de bekerstrijd werden de tegenstanders stuk voor stuk verslagen. Ook in de Sportiff LAV cup werden de twee pouleduels gewonnen en dat leverde al plaatsing op voor de volgende ronde. In competitieverband kreeg Woubrugge er vorige week als gastheer van langs: 0-4. Dit met vier verschillende doelpuntenmakers. Het heeft er alle schijn van dat er genoeg doelpuntenmakers spelen in Leiden-Noord en dus kan het wel eens een boeiend seizoen gaan worden. Vorig seizoen was het vaak net niet en het scheelde weinig of de ploeg was afgedaald naar de vijfde klasse. BSC’68 is een geduchte tegenstander, die evenwel thuis onderuit ging tegen Zevenhoven. Nu al een leuk affiche op speeldag 2.

Overig duel: NSV’46-Nicolaas Boys

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read