donderdag, maart 28, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 november

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 november

-

Roodenburg- Warmunda

Beide teams beleefden een uitstekende zevende speeldag. Roodenburg zette Hazerswoudse Boys in het hempje en liet zien over een prima ploeg te beschikken met vooral veel mogelijkheden voorin. De prestatie van Warmunda was niet minder. Op het eigen complex werd Zevenhoven met 4-1 overrompeld en daarmee gaf de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer een uitstekend vervolg aan de knappe zege op Teylingen een week eerder. Beide teams verzamelden elf punten en dat zijn er evenveel als twee andere ‘LAV clubs’, te weten Meerburg en Teylingen. Het doelsaldo van de Leidenaren is vooralsnog doorslaggevend. Voor beide teams is het nu zaak om door te pakken om zodoende vaster in de kopgroep terecht te komen. Vorig seizoen was Warmunda in beide onderlinge duels de sterkste. Op verplaatsing werd het zelfs 1-4. Een duel om naar uit te kijken gezien de huidige vorm aan twee kanten.

LSVV’70- Kickers’69

Beide ploegen eindigden vorig seizoen in de middenmoot maar het scheelde weinig of degradatie was een feit geworden gezien de geringe verschillen. Nu ontlopen de elftallen elkaar ook nauwelijks. De thuisploeg heeft vijf punten bij elkaar gevoetbald, terwijl de Leimuidenaren vier punten bij elkaar konden optellen. Op dit moment zouden zowel LSVV’70 als Kickers’69 het haasje zijn en afdalen naar de vijfde klasse. Zover is het uiteraard nog lang niet, maar het zal echt wel beter moeten om niet verder achterop te raken. LSVV’70 hield een tijdje stand bij NSV’46 afgelopen weekend, maar na de rode kaart voor Jos van Beuningen donderde het kaartenhuis in elkaar en was de uiteindelijke 6-1 niet eens geflatteerd. Ook de ploeg van Dennis Bos had lege briefjes in te brengen tegen Meerburg, maar bij 0-3 bleef het en dus werd er niet weer met een zevenklapper afgesloten. Afijn, de belangen in de Kikkerpolder mogen duidelijk zijn. Verliezen staat gelijk aan grotere ellende of beter klein leed.

Meerburg- Nicolaas Boys

Na twee duels stond Meerburg nog op nul punten, maar sindsdien begon het beter te draaien en de ziekenboeg is lang niet meer zo druk als in het begin van het seizoen. Dat maakt dat het keurkorps van Jelle Korbee en Ronald van Delft de aansluiting met de subtop al gevonden heeft en dat smaakt naar meer. Tegenstander Nicolaas Boys komt tamelijk wisselvallig voor de dag. Zo werden bijvoorbeeld Roodenburg en Teylingen verslagen, maar van Zevenhoven werd dik verloren. Ook op speeldag 7 werd een nederlaag geleden tegen BSC’68. Meerburg is na de ruime zege op Kickers’69 al vijf wedstrijden ongeslagen en als daar voor de winterstop nog wat duels bijkomen, kan het zomaar eens een prettig seizoen worden voor de Rijndijkers. Zeker als er nog meer sterkhouders terugkomen.

Woubrugge- Hazerswoudse Boys

Nog altijd wacht Woubrugge op de eerste zege van het seizoen. Ook in Noordwijk lukte het niet om de volle buit te pakken en SJC te doen laten treuren. De 2-2 was op zich geen verkeerd resultaat, maar uiteraard heeft de equipe van Willem Lok overwinningen nodig om op te schuiven in het klassement. Van de laatste drie wedstrijden werd er maar eentje verloren dus in dat opzicht zou je kunnen stellen dat het wel al beter gaat. Toch trof VVW pas vijf keer de roos en dat is simpelweg te weinig. Komende zaterdag komt Hazerswoudse Boys op bezoek en die ploeg heeft vooralsnog zes punten meer. De ploeg van Wilco Wapenaar won geen van de laatste vier ontmoetingen en zou dus een prooi kunnen worden voor de Bateweg-ploeg. Tegen Roodenburg werden de zwartwitten met 0-4 van de mat geveegd in de laatst gespeelde speelronde.

Zevenhoven- SJZ

Arie van Duijn had genoeg reden om ontevreden te zijn afgelopen zaterdag. Althans; SJZ deed het uitstekend en was op weg naar een nieuwe zege op Teylingen (vorig seizoen leed Teylingen 1 nederlaag, juist tegen..), maar een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten en vaak nog wat erbij. Feit is wel dat de groenwitten groeien in het seizoen. Uit de laatste vier duels werden acht punten gepakt en er werd niet meer verloren. Toch staan de manschappen uit Zoeterwoude slechts negende en de lift omhoog moet nog wel worden gevonden. Of dat zaterdag al lukt is de vraag. Dan is Zevenhoven gastheer en die ploeg staat derde en lijkt titelkandidaat. Niet op basis van het laatst gespeelde duel. Warmunda liet de geelroden met 4-1 kansloos. In deze klasse is veel mogelijk, zoveel is duidelijk. En dus is er nog meer dan genoeg hoop voor Van Duijn en de zijnen om zich verder op te werken in de rangschikking.

Teylingen- NSV’46

Voor de ploeg uit ‘Sassem’ wacht een zware kluif. Lijstaanvoerder NSV’46 komt naar De Roodemolen en is dus de favoriet op de laatste speeldag voor de eerste periodetitel. De ploeg uit Noorden zal hoe dan ook dus willen knallen en trainer Robert Swart heeft er goede hoop dat zijn team niet enkel de eerste prijs pakt, maar dat er ook een gat geslagen kan worden met de formatie van Rob Jonkman. Het verschil is nu nog vier punten en te overzien, maar ondertussen zijn de roodzwarten wel gezakt naar plek zes. In Zoeterwoude leek het na de nederlaag tegen Warmunda opnieuw fout te gaan op bezoek bij SJZ, maar op de valreep werd na een heerlijke voetbalmiddag nog een gelijkspel in de wacht gesleept (4-4). NSV’46 had geen kind aan LSVV’70, zeker niet nadat de Leidenaren na ruim een half uur met tien man kwamen te staan (6-1). Al met al nu al een belangrijke pot voor Teylingen om weer volop mee te doen of om voorlopig af te haken bij de top vijf.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read