vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 29 oktober

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 29 oktober

-

SJZ – LSVV’70

LSVV’70 speelde in haar laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk tegen BSC’68. Gerben Groenendijk scoorde ver in blessuretijd de schitterende gelijkmaker, maar ondanks deze fraaie treffer werd assistent-scheidsrechter Peter van Ofwegen unaniem verkozen tot Man of the Match. De Leidse clubvlagger attendeerde de arbiter dat een doelpoging van de Benthuizenaren de Leidse doellijn had gepasseerd, waarna de scheidsrechter naar het midden wees en de bezoekers op een 1-2 voorsprong kwamen.  Dit soort staaltjes sportiviteit zijn helaas soms ver te zoeken bij veel andere verenigingsvlaggers in het amateurvoetbal, dus daarom: chapeau Peter van Ofwegen! Komende zaterdag vertrekken de Leidenaren naar Zoeterwoude Dorp, waar SJZ de tegenstander is. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide clubs in 4-2 overwinning voor de groen-witten.

Meerburg – BSC’68

In Zoeterwoude Rijndijk staat komende zaterdag exact dezelfde wedstrijd op het programma als afgelopen weekend: Meerburg- BSC’68. De thuisploeg won het bekertreffen met 3-0. Beide teams verschenen met een wat gewijzigde basisformatie aan de aftrap, dus wat de zege voor de Meerburgers waard was zal pas in het competitietreffen blijken. Meerburg kende vorig seizoen een vliegende competitiestart , maar deze voetbaljaargang komt, mede door een waslijst aan blessures, de formatie van Jelle Korbee wat moeizamer op gang. Meerburg boekte in haar laatste competitiewedstrijd een 0-2 overwinning bij Woubrugge en verzamelde na vier competitiewedstrijden vier punten.

Hazerswoudse Boys – Teylingen

Teylingen behaalde in de eerste vier competitiewedstrijden zeven punten. De formatie van Rob Jonkman vertrekt komende zaterdag naar Hazerswoude Dorp voor de confrontatie met Hazerswoudse Boys. Beide clubs troffen elkaar nog niet eerder in competitieverband. Op papier lijken de teams aardig aan elkaar gewaagd te zijn en ook de competitieresultaten van beide clubs tot nu zijn in balans (beiden vier gespeeld en zeven punten). Teylingen speelde overigens vorige week een uitstekende bekerwedstrijd bij eersteklasser Den Hoorn. De bezoekers stonden bij rust met 0-1 voor en pas in de laatste minuut van de wedstrijd moesten de rood-zwarten zich gewonnen geven (3-2). Later in de week komt Pascal de Ridder nog aan het woord op deze website!

Nicolaas Boys – Roodenburg

Roodenburg staat na vier competitieronden op plek drie en tot nu maken de Leiden Noord-bewoners, de, hooggespannen, verwachtingen meer dan waar. Handhaven is niet langer het credo bij de blauw-zwarten, maar promotie naar de derde klasse is waar de formatie van Nouri Essaoui van droomt. In de laatst gespeelde competitiewedstrijd tegen Kickers’69 liet Roodenburg niet veel over van de Leimuidenaren (7-1), maar komende tegenstander Nicolaas Boys is op voorhand een toch wat pittiger opgave voor de Leidenaren. Nicolaas Boys, getraind door de in de Leidse regio bekende oefenmeester Mo Bougrine, is met name een eigen huis een geduchte opponent. De ploeg uit Nieuwveen won recent haar thuiswedstrijd tegen Teylingen met 4-0.

Warmunda – NSV’46

Warmunda kwam, als één van de weinige clubs in de regio, afgelopen weekend wel in actie. De formatie van Barry van Rijn en Remco Breuer verloor op bezoek bij vierde divisionist  Nieuwenhoorn met 5-0, maar liet voetballend een alleraardigste indruk achter. Wellicht dat de ervaring van het spelen tegen een sterke opponent al komende zaterdag van pas komen, want dan komt het Noordense NSV’46 op bezoek. Warmunda en NSV’46 troffen elkaar nooit eerder in competitieverband. NSV’46 geldt als één van de voornaamste titelkandidaten van de vierde klasse A en bezet momenteel de tweede plek op de ranglijst.

Overige wedstrijden  in deze klasse: Kickers’69 – Woubrugge (zie later de Krakerrr van de Week), SJC – Zevenhoven (wordt gespeeld bij Zevenhoven!)

Must Read