vrijdag, maart 29, 2024
HomeVijfde klasseKickers'69Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 5 november

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 5 november

-

NSV’46 – SJZ

SJZ kende een moeizame start van het seizoen (3 gespeeld, 1 punt), maar dankzij twee overwinningen op rij klimt de ploeg van Arie van Duijn weer langzaam op de ranglijst. De Zoeterwoudse ploeg wacht komende zaterdag een pittige klus, want dan is NSV’46 de tegenstander. NSV’46 werd voorafgaande het seizoen gezien als een voorname titelkandidaat en die verwachting wordt tot nu toe aardig ingelost. De club uit Noorden is na vijf wedstrijden ongeslagen en bezet, vlak achter koploper Zevenhoven, de tweede plaats op de ranglijst. De formatie van trainer Robert Swart versterkte zich dit seizoen met middenvelder Jeffrey Pieterse en spits Robin van Koert (beiden TAVV) en met hun komst is de Noordense ploeg beduidend sterker geworden. Afgelopen zaterdag won NSV’46, mede dankzij twee doelpunten van Robin van Koert, met 1-3 bij Warmunda.

Roodenburg – SJC

Roodenburg leek afgelopen zaterdag bij Nicolaas Boys met een 0-3 voorsprong op zak op weg naar een eenvoudige overwinning, maar na rust ging het helemaal mis voor de mannen van Nouri Essaoui (4-3). De arbitrage werkte bepaald niet in het voordeel van de blauw-zwarten, zo werd ook bevestigd door de tegenstander na afloop. Ondanks deze nederlaag staat Roodenburg nog steeds op een verdienstelijke vijfde plaats. Roodenburg blijft voor elke tegenstander in de vierde klasse een opponent om rekening mee te houden en als de Leiden Noord ploeg er ook in slaagt om in slotfases van wedstrijden bij de les te blijven, dan moet een nacompetitieticket dit seizoen beslist mogelijk zijn. Komende krijgt Roodenburg bezoek van SJC. De Noordwijkers zijn een onberekenbare tegenstander en zijn in staat om ook de bovenste teams in deze klasse te verrassen. Koploper Zevenhoven liet zich afgelopen zaterdag echter niet foppen bij de zwart-witten en vertrok met een ruime 0-6 overwinning uit de kustplaats. Het vorige treffen tussen Roodenburg en SJC eindigde in 2-1 zege voor de thuisploeg.

BSC’68 – Kickers’69

Kickers’69 kwam in de Kaag-en Braassemderby tegen het nog puntloze Woubrugge een gelijkspel overeen (1-1) en bracht daarmee, na vijf gespeelde wedstrijden, haar puntentotaal op vier. Daardoor blijven de Leimuidenaren op de voorlaatste plek staan. Om aansluiting te houden met de middenmoot zal de ploeg van Dennis Bos komende zaterdag een resultaat bij BSC’68 dienen te behalen. BSC’68, vorig seizoen uitkomend in de “Rotterdamse’ vierde klasse, speelde afgelopen zaterdag met 3-3 gelijk bij Meerburg. De Benthuizenaren eindigden overigens het duel met 8 spelers, nadat 3 man, waaronder topscorer Joep van Straalen, het veld met een rode kaart moesten verlaten.

Woubrugge – Nicolaas Boys

Voor Woubrugge was er afgelopen zaterdag bij Kickers’69 eindelijk wat te vieren. Er werd niet alleen het eerste doelpunt van het seizoen gescoord, de treffer van Twan van de Geijn was leverde ook het eerste competitiepunt op. Desondanks is Woubrugge nog steeds de hekkensluiter van de vierde klasse A, maar wellicht geeft het resultaat in Leimuiden de jonge ploeg van Willem Lok wat vertrouwen voor de komende ontmoetingen. Komende zaterdag krijgt Woubrugge bezoek van het Nieuwveense Nicolaas Boys. De Boys leken in hun laatst gespeelde wedstrijd op weg naar een kansloze nederlaag, maar de mannen van Mo Bougrine rechtten tegen Roodenburg hun rug en bogen een 0-3 achterstand om in een 4-3 overwinning.

LSVV’70 – Meerburg

In de Kikkerpolder staat de derby LSVV’70 – Meerburg op de rol. De Leidenaren kwam afgelopen zaterdag in de tweede helft bij SJZ tekort (4-0,na een 0-0 ruststand), waardoor de roodhemden na vijf competitiewedstrijden op vijf punten blijven steken. Meerburg verzamelde tot nu toe hetzelfde aantal punten en daarmee blijven de Rijndijk-bewoners ver achter op hun flitsende competitiestart van vorig seizoen. Deze terugval is overigens goed verklaarbaar, want de formatie van Jelle Korbee kampt al langere tijd met een waslijst aan geblesseerde sterkhouders. Afgelopen zaterdag speelde Meerburg in eigen huis met 3-3 gelijk tegen BSC’68 maar dit resultaat zal voor de zwart-witten als verlies moeten hebben aangevoeld, daar de bezoekers de laatste twintig minuten met acht spelers verder moesten. Vorig seizoen eindigde het treffen tussen LSVV’70 en Meerburg in een doelpuntenfestijn : het scorebord in Leiden kreeg pas bij een 3-7 stand rust.

Teylingen – Warmunda

De ontmoeting tussen Teylingen en Warmunda van komende zaterdag mag voor beide clubs gerust omschreven worden als de wedstrijd van het jaar. Voor beide ploegen uit de gemeente Teylingen is er, naast de punten voor de competitie, ook het nodige aan prestige te winnen. De twee edities van vorig seizoen, allebei geëindigd in een 1-1 gelijkspel, trokken veel publiek en dat zal ook deze keer vast het geval zijn. De thuisploeg zal met een wat zuur gevoel terugkijken op de laatste ontmoeting tussen beide clubs in Warmond. In één van de laatste competitiewedstrijden gaven de rood-zwarten in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen, wat een opmaat bleek te zijn voor  het verspelen van een zeker lijkend kampioenschap van de Sassenheimers. Voor de voetbaliefhebbers die deze wedstrijd willen bezoeken, let op: het aanvangstijdstip op Sportpark Roodemolen is 17.00 uur.

In de podcast van LAV deze week extra aandacht voor deze burentwist!!

Overige wedstrijd in deze klasse: Zevenhoven – Hazerswoudse Boys

Must Read