donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryWarmunda doorbreekt ongeslagen reeks Football Factory: 1-2

Warmunda doorbreekt ongeslagen reeks Football Factory: 1-2

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Zaterdagmiddag ontving Football Factory Warmunda op het Leidse Universiteitsterrein. Waar de Warmonders in eigen huis een gemakkelijke middag hadden en met 5-0 wonnen, had de ploeg van trainers Remco Breuer en Barry van Rijn het ditmaal een stuk lastiger met de studentenploeg. Na ruim een uur spelen opende Menno van Noort de score, waarna beide teams in de slotminuten nog eenmaal het doel vonden.

Zij die Warmunda een warm hart toedragen hopen dat de overwinning een definitieve kentering is. Van de zeven wedstrijden na de winterstop werd er namelijk slechts één gewonnen, terwijl de blauwwitten juist een uitstekende seizoenstart kenden. Voor Football Factory geldt juist het omgekeerde. De studentenclub deed het niet onverdienstelijk tegen titelkandidaten Koudekerk en Meerburg, waarna de laatste drie wedstrijden resulteerden in zeven punten. De Factorianen hebben zelfs even kunnen ruiken aan het leiderschap van de tweede periode.

Warmunda begon met de harde wind in de rug. De omstandigheden maakten goed voetbal soms lastig, waardoor de uitploeg veel de lange bal speelde. Door de meewind kwamen de meeste passes echter terecht bij Football Factory-doelman Gijs Minnema. De eerste echte kans was verrassend genoeg voor de thuisploeg. Een goede voorzet van Gideon de Lange werd binnen gegleden door Gökhan Yazici, maar zijn inzet belandde op de paal. Het leek een wake-up-call voor de gasten.

Pas richting de rust kwam Warmunda meer in de buurt bij het vijandelijke doel. De grootste kans was voor Menno van Noort, maar na een goede voorzet van Kevin van Bentem werd de middenvelder gestuit door Minnema. Warmunda was hard op zoek naar de openingstreffer, maar tot veel grote kansen leidde dit nog niet. ,,De eindpass is steeds niet goed”, concludeerde het Warmondse bestuur langs de lijn.

Na rust bleef Warmunda op zoek gaan naar de openingstreffer. De tegenwind zorgde ervoor dat Warmunda de bal laag hield, wat het voetbal ten goede kwam. De grootste kans was voor Van Bentem, maar zijn inzet van dichtbij miste kracht. Niet lang daarna was het toch raak. Nadat Van Noort zijn eerste poging gekeerd zag worden, vond hij het net in de rebound wel. Het Leidse verzet leek in eerste instantie gebroken, maar niets was minder waar. In plaats van door te drukken, zakte Warmunda juist steeds meer in. Dit gaf Football Factory de ruimte om rustig op te bouwen en de aanval op te zetten. Tot grote kansen leidde dit echter niet meer.

Vlak voor tijd verdubbelde Warmunda de voorsprong toch nog. Via een kluts caramboleerde de bal over de al naar de hoek gedoken Minnema, die op zijn beurt kansloos achterbleef. Ondanks dat de overwinning voor Warmunda binnen was, kon Football Factory in de slotseconden nog wat terugdoen. Yazici ging neer in het zestienmetergebied en de jonge scheidsrechter wees kordaat naar de stip. De ingevallen Tolga Karpuz bleef koel en stuurde doelman Rens van der Zwet naar de verkeerde hoek met een hupje tijdens de aanloop. Een vervolg kreeg dit niet meer, daar de scheidsrechter direct erna affloot.

Komende zaterdag kan Warmunda de winstpartij een vervolg geven. Nummer drie Koudekerk komt dan op bezoek op sportpark Het Overbos. Football Factory reist af naar Teylingen, waar eerder thuis met 0-4 van werd verloren.

Football Factory – Warmunda 1-2 (0-0). 62. Van Noort 0-1, 89. Bito 0-2, 90+3. Karpuz 1-2 (penalty).

Basisopstelling Football Factory: Minnema, Taborri, Maat, Den Broeder, Van de Ryse, Höwig, Kharbouch, De Jong, De Lange, Marx, Yazici.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Seegers, Pfaff, Winkelman, Korenvaar, Safi, Van Noort, Schiferli, Van Bentem, Steemers, Bito.

Must Read