HomeZaterdagVierde klasseWarmunda geeft opening vernieuwd complex extra glans (plus filmpje!)

Warmunda geeft opening vernieuwd complex extra glans (plus filmpje!)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een doelpuntloos gelijkspel bij SJC kreeg Warmunda zaterdag Hazerswoudse Boys op bezoek. Een penalty tegen in de eerste helft leek voor een lastige middag te zorgen, maar de Warmonders knokten zich knap terug. Stan van Rijn en Sohrab Safi zetten de eindstand op 2-1.

Voor Warmunda was het een speciale dag, daar de officiële opening van het vernieuwde complex plaatsvond. Van achter de nieuw geplaatste tribune en dug-outs schoot vuurwerk de lucht in bij de opkomst van de spelers. Al met al was er aan goede sfeer geen gebrek. Het vuurwerk op het veld liet echter even op zich wachten, beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd.

Veel lange ballen over en weer vielen vaak net niet goed. Een licht Warmonds overwicht resulteerde in kansen voor Nick van Riessen en Kevin van Bentem, maar de vleugelspitsen vonden het doel niet. Toch kwam Hazerswoudse Boys op voorsprong. Een kleine scrimmage in de zestienmeter van de thuisploeg leek tot een grote kans te leiden. Al liggend zag Sam Witkamp geen andere optie dan de bal met de hand te verdedigen, waarna de scheidsrechter gedecideerd naar de stip wees. Doelman Rens van der Zwet toucheerde de strafschop nog, maar hij kon zijn handen niet krachtig genoeg tegen de bal aanzetten: 0-1.

Tot de rust probeerde Warmunda de gelijkmaker te forceren, maar zonder succes. De aanvalslinie had het lastig met de Hazerswoudse verdediging, aldus spits Van Rijn: ,,We waren in de eerste helft echt aan het zoeken. Het veld was eigenlijk te groot, waardoor vaak de lange bal werd gespeeld. In de tweede helft zijn we meer als een team gaan spelen.”

Na rust oogde Warmunda feller en geconcentreerder. Vaker werd de voetballende oplossing gezocht. Veel doelpogingen leverde dit nog niet op, maar langzaam maar zeker kwamen de blauwwitten dichter bij het vijandelijke doel. Een kleine twintig minuten voor tijd lukte het Warmunda dan toch via Van Rijn. ,,Ik kreeg de bal van rechts en voelde de laatste man weer in m’n rug zitten. Door kort weg te draaien kwam ik vrij en kon ik op het doel af. Met links legde ik hem in de verre hoek”, aldus de doelpuntenmaker.

Direct na het doelpunt werd duidelijk dat Warmunda het hier niet bij wilde laten. De jacht op de drie punten was geopend. Ondertussen leek het verzet van Hazerswoudse Boys gebroken. Warmunda had de overhand en kon dit vlak voor tijd nog omzetten in de overwinning. Een verre voorzet belandde bij de tweede paal. Waar de meeste spelers de bal voorbij zagen gaan, reageerde Safi alert. Van dichtbij werkte hij de bal binnen, waarna de zwaarbevochte overwinning werkelijkheid werd. Van Rijn: ,,We laten zo zien dat we het iedereen lastig kunnen gaan maken dit seizoen.”

Met deze overwinning komt Warmunda na twee wedstrijden op vier punten. Komende week reist LSVV’70 af naar Sportpark Het Overbos. Vorig jaar was die confrontatie nog een prooi voor de Leidenaren, het werd toen 2-3. Warmunda zal zich daarom zeker willen revancheren voor eigen publiek.

Scoreverloop: Meijer 0-1, Van Rijn 1-1, Safi 2-1.

Basisopstelling Warmunda: Van der Zwet, Stoter, Witkamp, Van Leeuwen, Van Noort, Safi, Kortekaas, Van Dam, Van Bentem, Van Rijn, Van Riessen.

Met dank aan Thomas Kortekaas hierbij een filmpje over het nieuwe complex!