donderdag, april 25, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusWarmunda in slotminuut langs weerbaar Bernardus (plus podcasts)

Warmunda in slotminuut langs weerbaar Bernardus (plus podcasts)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na een knap gelijkspel tegen titelfavoriet Teylingen mocht Warmunda zich nu opmaken voor de wedstrijd bij Bernardus. Waar de Warmonders zich in de top vijf hebben gevoetbald, komt er voor de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk nog een zeer spannend seizoensslot aan. Bernardus zal nog minimaal twee plekken moeten stijgen, wil het zich volgend jaar ook nog vierdeklasser noemen. De wil om dit te bewerkstelligen was zaterdag wel degelijk aanwezig, maar uiteindelijk trok Warmunda aan het langste eind. De ingevallen Brendan Bakker schoot zijn ploeg vlak voor tijd naar de overwinning: 1-2.

Warmunda begon beter aan de wedstrijd en had veelal de bal op de helft van de tegenstander. De eindpass was echter vaak niet goed of er werd slordig balverlies geleden, waardoor er weinig grote kansen werden gecreëerd. De grootste mogelijkheid was voor Robert Steemers, die zijn bal na het passeren van de doelman van de lijn zag worden gehaald. De middenvelder zag dat zijn team het zichzelf moeilijk maakte.

,,We waren erg slordig aan de bal en hadden moeite om goed om te gaan met hun pressie”, aldus Steemers. ,,Uiteindelijk waren er echt wel wat kansen voor ons in de eerste helft. Maar als je die niet maakt, wordt het onnodig spannend.” Warmunda had nog mogelijkheden via Sepehr Safi en Kevin van Bentem, beiden kwamen echter niet tot scoren. Aan de andere kant beproefde Stef Schinagl zijn geluk, maar het schot van de spits ging ver over. Zodoende gingen de ploegen rusten met de brilstand.

Na de thee kwam er een heel ander Bernardus het veld op. De ploeg van trainer Ron Paling oogde fel en zocht meer de aanval dan in de eerste vijfenveertig minuten. Dit leidde zelfs tot het openingsdoelpunt. Na een mooie aanval over links werd de bal panklaar gelegd voor Jeffrey van der Heiden. De aanvoerder wist hier wel raad mee en schoof het leer koelbloedig binnen. Maar wie dacht dat Bernardus nu erop en erover zou gaan, kwam bedrogen uit.

Niet lang na de eerste treffer volgde de gelijkmaker. Eerst vond Matthew van Ulden de paal na een sublieme steekpass van Safi, maar nog geen minuut later was het wel raak. Doelman Jim Beukeboom kon een voorzet niet klemmen, waarna Van Ulden alert reageerde en de gelijkmaker aantekende. Safi en Van Ulden waren de hele wedstrijd al een plaag voor de verdediging, zonder dat dit had geresulteerd in een doelpunt.

Langzamerhand vloeide het gif weg uit beide ploegen. Er werd minder omgeschakeld, waardoor er steeds grotere ruimtes kwamen. Ondertussen vervingen Barry van Rijn en Remco Breuer Safi door Bakker, om zo de voorhoede een nieuwe impuls de geven. Een schot van Koen Schellingerhout ging net naast, terwijl Bakker aan de andere kant zijn kopbal gekeerd zag worden door Beukeboom. Bernardus vocht nog voor meer dan één punt, maar testte goalie Rens van der Zwet niet veel meer.

Vlak voor tijd bleek dat zelfs dat ene punt te veel gevraagd was voor de thuisploeg. Van Bentem werd na een goede loopactie de diepte in gestuurd met een mooie steekbal van Steemers. De behendige buitenspeler sneed naar binnen en legde af op de vrijstaande Bakker: 1-2. ,,Zo toonden we toch goed veerkracht als team”, looft Steemers zijn ploeg. ,,We hadden het onszelf wel makkelijker kunnen maken, maar dat is ook de verdienste van Bernardus. Uiteindelijk trekken we hem gelukkig toch over de streep. Nu spelen we nog twee wedstrijdjes zonder druk en zit het seizoen er alweer op.”

Die druk staat er voor Bernardus echter nog wel vol op. Doordat Roodenburg won van Football Factory staan de oranje-witten nu drie punten onder de streep. Roodenburg bezet de veilige tiende plek met 22 punten, Football Factory en Bernardus volgen met 19. Toevalligerwijs treffen Bernardus en Roodenburg elkaar komend weekend, een duel wat weleens beslissend zou kunnen zijn. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen zullen in deze voorlaatste wedstrijd vol voor de overwinning gaan.

Bernardus – Warmunda 1-2 (0-0) 61. Van der Heiden 1-0, 65. Van Ulden 1-1, 90. Bakker 1-2.

Bernardus: Beukeboom, Harkes (66. T. van der Zon), R. Van der Zon (90+1. Van der Werff), Rijnbeek, Van Tol, Vermeulen (66. Schellingerhout), Schakenbos, Oudshoorn (81. Straathof), De Boer, Schinagl, Van der Heiden.

Warmunda: Van der Zwet, Witkamp, Komen, Van Leeuwen, Van Noort, Vis, Kortekaas (81. Juffermans), Van Bentem, Steemers, Safi (70. Bakker), Van Ulden (90+2. Seegers).

Beluister hier nog twee podcasts met dank aan mediapartner Studio Alphen! Aan het woord Ron Paling (trainer) en speler Jeffrey van der Heijden.

Must Read