HomeVierde klasseMeerburgWarmunda verslaat Meerburg, pupil van de week krijgt gelijk met uitslag (plus...

Warmunda verslaat Meerburg, pupil van de week krijgt gelijk met uitslag (plus nababbel)

-

Vierde klasse A (zaterdag) – Na drie nederlagen op rij trof de gastheer in de laatste wedstrijd voor de winterstop op sportpark Het Overbos het Zoeterwoudse Meerburg. Na de match was er een heus kerstfeest in de zeer gezellig aangeklede kantine. Qua gezelligheid zal het in Warmond niet heel veel uitmaken of het eerste dan wel of niet wint maar toch smaken de drankjes iets lekkerder met een overwinning op zak. Halverwege was er een minimale voorsprong voor de bezoekers en leek er niet heel veel aan de hand voor de ploeg van Jelle Korbee. Na rust was de ploeg geen schim meer van die in de eerste 45 minuten en trok Warmunda uiteindelijk verdiend aan het langste eind: 2-1.

De beginfase bracht veel strijd zonder dat beide teams voor enig gevaar zorgden. De gasten hadden het initiatief, de ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer was zeker in die fase onrustig en speelde zonder creativiteit. Een rol die uiteindelijk werd opgepakt door regisseur Sohrab Safi. Na ruim een kwartier spelen kwam het eerste schotje van de bezoekers van Lars Barthen, direct gevolgd door een speldenprik van Lorenzo Bito namens de Warmonders.

Het aftasten werd afgewisseld door meer actie, zowel Meerburger Tim Straathof als de rappe Kevin van Bentem namens de blauwwitten testten in korte tijd de keepers van de tegenstander. Halverwege de eerste helft bracht Max van Steen zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Ramon Weijers belandde in de zestien voor zijn voeten en zoveel ruimte moet je hem niet geven. Nauwelijks tien minuten later had de stand in evenwicht kunnen zijn, een voorzet vanaf links van de voet van Menno van Noort werd door de bij de tweede paal volkomen vrijgelaten Safi naast geschoten.

Er ontstond een meer open wedstrijd maar Van Steen en Barthen aan de ene kant en Thomas van Kesteren en Van Bentem aan de andere kant zagen hun voorzet en of schot verder geen vervolg krijgen. Een paar minuten voor rust schreeuwde iedereen bij de thuisploeg om een strafschop, een omhaal werd door de op de doellijn staande Weijers al dan niet bewust met zijn arm tot corner verwerkt.

Het was na rust direct duidelijk dat thuisploeg feller en beter uit de kleedkamer kwam en zij trokken het initiatief ook direct naar zich toe. Na een uur spelen besloot de scheidsrechter alsnog een strafschop te geven na vermeend hands, in de hectiek die hierna volgde was niet goed waarneembaar wat er nou precies gebeurde maar het buitenkansje werd door Safi benut. De stand was weer in evenwicht, de wedstrijd glipte uit de handen van de bezoekers met nog een interessant half uur te gaan.

Het was eerst doelpuntenmaker Safi die vanuit een directe vrije schop keeper Mike de Rooy bezig hield, een kwartier voor tijd was het Van Bentem in twee instanties met een treffer en een voorspong voor de blauw-witten. Het grote wisselen bij Meerburg was begonnen, noemenswaardig was de rentree van Sem Overduin na ruim 7 maanden in de lappenmand te hebben gezeten.

Centrale verdediger Sam van Braak werd naar het front gestuurd. In de laatste minuut had dit nog bijna succes, maar zijn inzet bij de tweede paal had te weinig kracht om Rens van der Zwet te verontrusten. In de tegenstoot werd de rappe Van Bentem nog gevaarlijk, maar De Rooy kon redding brengen. Niet veel later floot scheidsrechter Erwin Theunissen voor het eind. Een verdiende winnaar maar daar zag het halverwege niet echt naar uit, laat staan dat iemand dit op dat moment had voorspeld. Dan had echter niemand met de pupil van de week rekening gehouden. Jack Treadgold kondigde vooraf een 2-1 winst voor ‘zijn’ Warmunda aan.

Een belangrijke zege voor de gastheer en  met iedere week verrassende uitslagen is er ook geen peil te trekken op de kracht van een tegenstander. Voor beide, door blessures gehavende, ploegen komt de winterstop meer dan gelegen. De verliezer van deze middag begint direct na de winterbreak met een serie wedstrijden tegen op papier lastige tegenstanders. Een leegstromende ziekenboeg en huiswerk moet er voor zorgen dat deze serie met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

Warmunda – Meerburg 2-1 (0-1). 23. Van Steen 0-1, 60. Safi 1-1, 77. Van Bentem 2-1.

Opstelling Warmunda : Van der Zwet, Witkamp, Van Leeuwen, Stoter (Kortekaas), Safi, Van Noort, Van Bentem, Van Kesteren, Juffermans, Schiferli, Bito (Van Velzen).

Opstelling Meerburg : De Rooy, Van Steen (Derksen), Van Braak, Van Haaster (Overduin), Weijers (Doeven), Van Zijp (Sierat), Straathof, Van Huis, Jasperse, Barthen (Van Dijk), Klumperman.