HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge haalt waardevolle punten op in Warmond

Woubrugge haalt waardevolle punten op in Warmond

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Na vier nederlagen op rij en een forse duikeling op de ranglijst zette Woubrugge zich gisteravond schrap in Warmond tegen Warmunda en pakte eindelijk weer de nodige punten. De ploeg van Barry Buntsma ging met een 1-2 zege huiswaarts en daardoor zal het voor Warmunda erg lastig worden om nog vierde te worden. Woubrugge is zeker nog niet veilig, maar tankte wel vertrouwen voor een goede afloop.

Buntsma: ,,Eindelijk weer eens drie punten. In de laatste drie duels vond ik ons drie keer beter dan de tegenstander, maar stonden we wel met lege handen. Nu vond ik Warmunda de wat betere ploeg, maar we hebben ons prima staande gehouden. Vooral in verdedigend opzicht hebben we het prima gedaan. We moesten wel lang wachten tot de winst zeker was, want volgens mij zijn er twaalf minuten toegevoegd aan de reguliere speeltijd. In die tijd scoorden zij de 1-2 en zo werd het nog even billenknijpen. Nu hebben we weer een stapje vooruit gedaan op de ranglijst. Het had nog mooier kunnen zijn wanneer LSVV’70 niet had gewonnen, maar ik ga er vanuit dat we met nog twee winstpartijen veilig zijn.”

Naar het idee van Buntsma scoorden de bezoekers op de juiste momenten. ,,We hadden zeker een kwartier nodig om in ons spel te komen, maar daarna kregen we meer controle. Tien minuten voor de rust opende Tim van Rijn de score na een prima actie van Robbin van der Hulst. Daarna stond het goed bij ons en konden we met een voorsprong gaan rusten.”

Na de doelwisseling en een minuut of achttien spelen werd het zelfs 0-2 voor de Nolina Boys. Een vrije trap kwam uit bij Van der Hulst, die met een kopbal Rens van der Zwet liet vissen. ,,Daarna gingen zij wel drukken en kreeg Warmunda ook wel goede kansen om weer dichterbij te komen. Dat lukte echter pas laat, waarbij ik moet zeggen dat wij tien minuten voor de blessuretijd ook twee prima mogelijkheden kregen. Dit is een zeer belangrijke winstpartij voor ons en de euforie is groot. Maar we zijn er natuurlijk nog niet en dat weten we maar al te goed. Zo krijgen we onder meer ook nog Teylingen en dat wordt sowieso heel lastig voor ons.”

Collega Remco Breuer: ,,Ik wil het team een groot compliment geven want ze hebben veel energie in deze pot gestopt. Het zat niet heel erg mee. Ze lieten ons het spel maken en daar hadden we best moeite mee. Makkelijker is het om vanuit de reactie te spelen, maar dat heeft nu eenmaal met de ranglijst te maken. De 1-2 van Roy Komen, die we ingebracht hebben in de punt van de aanval, viel helaas te laat. Het duel van zaterdag tegen Teylingen leeft hier enorm en we gaan trachten het hen moeilijk te maken op het kunstgrasveld. We hebben de achtervolging op SJZ zeker niet stilgezet, maar na deze nederlaag wordt het er niet makkelijker op. Hoe dan ook, wij hebben zaterdag wel zin in en feestje op Overbos.”