donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge ontfutselt Warmunda zege in slotfase

Woubrugge ontfutselt Warmunda zege in slotfase

-

Vierde klasse A (zaterdag) -Hard werken, zwoegen en zweten was het motto zaterdagmiddag in Woubrugge. Lang leek het alsof de gelijknamige thuisclub de punten aan Warmunda moest laten, maar Twan van de Geijn zorgde voor een late gelijkmaker en de eindstand (1-1).

Er viel qua voetbal weinig te genieten deze middag. Toeschouwers moesten het doen met heerlijk voetbalweer en het genoegen elkaar weer eens te zien. De trainers zullen ongetwijfeld tevreden zijn met de werklust die hun spelers op de grasmat legden. De spaarzame goede voetbalmomenten moesten van de kant van de thuisclub komen van Gino Rolfes en van de bezoekers van de vooral in het eerste half uur ijverige Nick van Riessen en de met name voor rust kwistig met fraaie passen strooiende Doran Schiferli. Verder ging er vooral veel mis. ,,Van de Geijn daarover: ,,Het veld is heel hobbelig, dat maakt goed voetbal lastig. Ik denk ook dat de lange periode zonder voetbal ook van invloed is. Iedereen moet er als het ware weer in komen.”

Voor rust botsten twee speelstijlen. Waar Warmunda het meestentijds probeerde via een zorgvuldige opbouw van achteruit, daar trachtte Woubrugge voornamelijk met lange ballen de voorwaartsen te bereiken. In de tweede helft zetten de mannen van scheidend trainer Barry Buntsma meer druk naar voren en kon Warmunda daar maar moeilijk onderuit spelen. Een rode kaart, twee keer geel, van Thom Buntsma twintig minuten voor tijd veranderde werkelijk helemaal niets aan het spelbeeld.

Schiferli: ,,Na de 0-1 probeerden we het spel te controleren en het tempo eruit te halen. Na de thee zochten we het ook  te veel in de lange bal. Ik moet erbij zeggen dat het lastig voetballen was door allerlei blessures en vakantie van een aantal basisspelers. Dan mis je toch vastigheden.” Een waar woord van de spelverdeler. Kijken we naar de basisopstelling van Warmunda van twee weken geleden, dan tellen we slechts vijf dezelfde namen. Ook coach Barry van Rijn was er vandaag wegens vakantie niet bij.

Van de Geijn over de wedstrijd: ,,We begonnen wat meer verdedigend dan normaal gezien het aantal tegendoelpunten van de afgelopen weken. Dat liep niet helemaal naar wens en we positioneerden ons wat hoger in de tweede helft. Dat werkte, want je zag dat Warmunda minder aan bal kwam. Uiteindelijk kwamen we aan de verdiende gelijkmaker.”

De speler erkende met een glimlach dat vrouwe Fortuna een handje hielp; ,,Ja, het was wel een gelukje. Chris Verhoef kopte tegen de lat waarna de bal voor mijn voeten belandde. Tja, dan is het makkelijk scoren natuurlijk.”

Zijn collega Schiferli van Warmunda erkent dat het gelijke spel niet onverdiend was, maar baalt van de slordigheden die eraan vooraf gingen: ,,Rolfes is een prima voetballer, maar hij moet gewoon de kans niet krijgen die bal voor te trekken. We hebben niet gewonnen, maar ik zie in vergelijking met de duels tegen Koudekerk en Bernardus toch vooruitgang. Daar moeten we het maar mee doen.”

Dan nog even voor de statistici: de laatste zege van Warmunda dateert van 6 november; Woubrugge kon vandaag het eerste gelijke spel van het seizoen bijschrijven. Volgende week gaat Woubrugge op bezoek bij Roodenburg terwijl Warmunda naar Zoeterwoude reist om de degens te kruisen met koploper Meerburg.

Woubrugge-Warmunda 1-1 (0-1). 11. Bakker 0-1, 87. Twan van de Geijn 1-1. Rode kaart: Thom Buntsma.

Basisopstelling Woubrugge: Kneulman, Hoogendoorn, Twan van de Geijn, Verhoef, Bob van de Geijn, Veltman, Van Rijn, Thom Buntsma, Rolfes, Gorter, Harry Buntsma.

Basisopstelling Warmunda: Le Mair, Komen, Van Leeuwen, Schiferli, Kortekaas, Van Noort, Steemers, Safi, Van Rijn, Van Riessen, Bakker.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read