vrijdag, december 9, 2022
HomeZaterdagVierde klasseWoubrugge steelt twee punten van zichzelf uit bij SJC

Woubrugge steelt twee punten van zichzelf uit bij SJC

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Met deze 2-2 uit bij SJC deden we onszelf veel tekort. Natuurlijk beter dan het 1-0 verlies vorig seizoen, maar gezien de vet vele kansen hadden het gewoon drie punten moeten zijn vandaag. Nu schieten we hier op de ranglijst ook weinig mee op. Dan moet het komende zaterdag thuis tegen Hazerswoudse Boys maar gebeuren. Wel leuk om te vermelden dat een nieuwe speler, Dennis Boer, direct debuteerde en de hoekschop nam waar onze 0-1 uit voortkwam”, aldus Sander Bandt van Woubrugge die zelf voor het tweede seizoen deel uitmaakt van de selectie.

De veertiende en laatste plaats voor Woubrugge met 1 uit 6 staat haaks op de plek die trainer Willem Lok voor ogen heeft, namelijk een plek in de middenmoot. Maar iedereen die de Bateweg-bespelers een warm hart toedraagt ziet toch een stijgende lijn, ook na de 2-3 thuisnederlaag vorige week tegen Nicolaas Boys. En hoe zou de thuisploeg, SJC, elfde met 7 uit 6, het oppakken na het gelijkspel vorige week tegen het sterke Roodenburg?

Bandt: ,,We begonnen lekker aan deze pot want SJC zakte voortdurend in waardoor wij met veel ruimte op het middenveld heerlijk aan het voetballen toe kwamen. Als dan ook halverwege de eerste helft Vince Angenent bij de eerste paal een hoekschop van de debuterende Boer binnenkopt, hoop en verwacht je echt meer. Maar het ging nu direct al mis want slordig uitverdedigen zorgde kort na onze treffer voor de gelijkmaker van de thuisploeg.”

Maar Woubrugge pakte het nu wel goed op direct na de aftrap, benutte de ruimte op het middenveld en zag Gino Rolfes de 1-2 scoren uit een dik verdiende strafschop. ,,Als we alle kansen hadden benut, waren we met een hele andere ruststand de thee op gaan zoeken. Terecht ook dat de trainer in de kleedkamer aangaf voetballend zo gewoon door te gaan, geen gekke dingen te doen, maar om dan wel zeker de vele kansen een keer echt te verzilveren. Maar direct in de tweede helft scoorde SJC weer de gelijkmaker. Dus weer de mouwen opstropen op jacht naar die ruimschoots verdiende winst. We waren immers de betere partij, creëerden veel kansen, zagen kort voor het einde ook een buitenspeldoelpunt, niet volgens ons en onze meegereisde supporters, afgekeurd worden en in een hectische slotminuten ook nog een schot op de SJC-lat uiteenspatten. Dat werd dus een 2-2 eindstand”, aldus de gedreven verhalende Bandt.

Met dit gelijkspel bleef Woubrugge laatste met 2 uit 7 (5-17) en SJC elfde met 8 uit 7 (8-12). Komende week is er de thuiswedstrijd voor Woubrugge tegen Hazerswoudse Boys, dat deze zaterdag tegen Roodenburg met 0-4 ongenadig onderuit de zak kreeg. Bandt: ,,Een tegenstander waar altijd spannende wedstrijden uit voortkomen. Maar als wij na die vele mooie aanvallen nu ook eens de laatste bal goed verzorgen en scoren dan moeten komende zaterdag de drie punten eindelijk een keer aan de Bateweg blijven na afloop.”

SJC – v.v. Woubrugge 2-2 (1-2). 20. Angenent 0-1, 23. Dahler 1-1, 27. Rolfes 1-2 (strafschop) en 46. Den Elzen 2-2.

Basisopstelling v.v. Woubrugge: Kneulman, T. van de Geijn, B. van de Geijn, Veltman, Van Rijn, Bandt, Rolfes, Gorter, Angenent, S. de Groot, Boer.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read