donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 5 november

Voorbeschouwing eerste klasse B, zaterdag 5 november

-

Voorschoten’97 – Wippolder

Voorschoten’97 kent een wat wiebelige start van het seizoen. Voetballend  zijn de geel-groenen vaak de bovenliggende partij, maar het omzetten van het overwicht in klinkende munt wordt soms vergeten. Met zeven punten uit vijf wedstrijden staat de ploeg van Jonathan Jonk momenteel op plek negen van de ranglijst. Wellicht dat de Adegeest-bewoners een tegenstander van formaat nodig hebben om het beste uit zichzelf te halen en in dat geval is komende opponent Wippolder daarvoor een geschikte kandidaat. De Delftenaren, vorig seizoen kampioen van de tweede klasse D zondag, doen het verrassend goed als debutant in de eerste klasse en mogen zich op dit moment vice-koploper noemen. De blauw-witten wonnen vier van haar vijf competitiewedstrijden, alleen het duel tegen regiogenoot Den Hoorn ging met 1-2 verloren.

DHC – UVS

Na jarenlang van nét niet, speelt UVS dit seizoen eindelijk op het door de club vurig gewenste eerste klasse niveau. Dat het een treetje hoger toch even wat lastiger is, ondervinden de Leidenaren vooral bij het produceren van doelpunten aan den lijve. De blauw-witten scoorden vorig seizoen gemiddeld bijna 3  treffers per duel, terwijl UVS deze voetbaljaargang tot nu toe 6 keer uit 5 duels het vijandelijke net vond. Komende tegenstander DHC lijkt op papier de uitgelezen tegenstander om het scoringsmoyenne een flinke boost te geven. De Delftse ploeg kende afgelopen transferperiode bijna een totale leegloop, op één speler na vertrok de gehele selectie bij de Brasserskadeploeg, en moet het dit seizoen doen met spelers die nog niet eerder in een eerste elftal hebben gespeeld. Na 5 wedstrijden moest het puntloze DHC al 26 tegentreffers incasseren en voor DHC-trainer John de Letter lijkt handhaving met zijn ploeg in de eerste klasse al bijna een mission impossible te gaan worden. De grootste nederlaag in de clubhistorie werd afgelopen zaterdag geleden. De ploeg werd vermorzeld door Nootdorp (13-0).

DSO – Valken ‘68

Na de overwinning bij UVS in de openingswedstrijd van het seizoen was Valken’68 afgelopen zaterdag ook te sterk voor andere regiogenoot Voorschoten’97 (3-1). Marc Langeveld, naar alle waarschijnlijkheid bezig aan zijn laatste seizoen op ’t Duyfrak, was met twee doelpunten weer belangrijk voor zijn team en bracht daarmee zijn seizoenstotaal al op vijf treffers. De Valkenburgers staan met 9 punten uit 5 wedstrijden, samen met komende tegenstander DSO, op een gedeelde zesde plaats van de ranglijst. DSO, dat vorig seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de eerste klasse, won afgelopen zaterdag met 1-2 bij het Haagse VUC. Gisteravond was Bart Duiker, overgekomen van Rijnsburgse Boys, te gast bij mediapartner RTV Katwijk. Alleraardigst om terug te kijken en luisteren (tip!).

Overige wedstrijden in deze klasse: Forum Sport – VUC, Honselersdijk – Die Haghe, HVV – Nootdorp, Den Hoorn – VELO.

 

Must Read