HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Roodenburg laat kans op stunt liggen

Sportiff LAV Cup: Roodenburg laat kans op stunt liggen

-

Valken’68 heeft zich na FC Lisse O23 als tweede geplaatst voor de kwartfinales van de Sportiff LAV Cup. In Leiden Noord won de ploeg van Derek van der Plas en Erwin van der Nagel met 0-2 van Roodenburg. Eenvoudig ging dat allerminst omdat de vierdeklasser knap tegenstand bood. De thuisploeg kreeg zelfs de betere kansen, maar de eersteklasser was effectiever.

Scheidsrechter Van Ekelenburg besloot om niet te spelen op het hoofdveld omdat het gras geleidelijk aan in de avond last zou gaan ondervinden van de vorst. Valken’68 liet weten moeite te hebben met het spelen op kunstgras, wat zij meer zagen als een betonplaat. Uiteindelijk kon er wat later alsnog gestart worden, maar de Valkenburgers kozen er wel voor om enkele spelers uit voorzorg niet op te stellen.

Om even na 22 uur klonk het eindsignaal na een vermakelijke en sportieve ontmoeting. Het was eigenlijk een raadsel dat de ploeg van Nouri Essaoui niet scoorde gezien het aantal kansen, maar daar maalde Valken’68, dat wel veelvuldig in balbezit was (met name achterin), uiteraard niet om.

Gõkhan Yazici deelde de eerste speldenprikken uit namens de thuisploeg. De aanvaller claimde rond het kwartier een strafschop nadat hij een op het oog stevige gooi kreeg van Brian van Noort. De leidsman zag het anders, maar het gaf wel aan dat Roodenburg zich niet zomaar gewonnen zou geven tegen de opponent die drie klassen hoger uitkomt.

Yazici kwam een minuut of tien later alsnog bijna aan het openingsdoelpunt, maar zijn fijn aangesneden vrije trap werd knap verwerkt door Joris van Harmelen. Walid Belkhir kreeg het kort daarop ook niet voor elkaar om te scoren na een prima voorzet vanaf links. Valken’68 dreigde wel, maar kon geen bres slaan in de Leidse defensie. Tot vijf minuten voor rust Joshua Cooper over het hoofd werd gezien. De dit keer in de punt spelende middenvelder mikte raak en dat bleek ook de ruststand te worden.

Na de rust bleef Roodenburg, waarbij vooral Achraf Azarfane bij vlagen heerlijke hoogstandjes liet zien, goed mee doen en kreeg het opmerkelijk veel kansen. Fouad Bhour leek met een kopbal te scoren, maar een verdediger van Valken’68 kon redding brengen op de doellijn. De middenvelder trof na ruim vijftien minuten na de pauze de lat en daar zat het de gastheren bepaald weer niet mee.

Twintig minuten voor tijd verraste Chris Volwater doelman Oguzhan Yazici met een fraaie trap vanaf een meter of twintig. Met de 0-2 stand leek het boek dicht voor Roodenburg, maar de blauw-zwarten bleven strijd leveren en gaven allerminst op. De lat werd nog een keer geteisterd en ook de kruising moest het ontgelden. Yazici en Youssef Er-Rabt hadden dus pech en de 1-2 bleef uit. Een tegentreffer van de thuisploeg was minimaal te rechtvaardigen geweest, maar de bal moet nu eenmaal tussen de palen. Al met al een leuke, open wedstrijd en andermaal reclame voor dit toernooi.

Basisopstelling Roodenburg: O. Yazici, Belkhir, Mkadmi, Serraj, Bensalah, Maatoug, Azarfane, Zoulali, EL Hamami, G. Yazici, Bhour.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Duiker, Dijkhuizen, Van Noort, Kuijt, Roorda, Volwater, Redel, De Jong, Cooper, Van Delft.